15 / 05 / 2024

Londra paralı giriş

Londra paralı giriş

Gündeme gelen kent merkezlerine paralı giriş uygulamasıyla Londra’da 11 yılda 1.2 milyar sterlin (4.3 milyar TL) gelir elde edilirken, İstanbul’daki sonuçları merakla bekleniyor.

Kernel & Roast mağazasının ilki Londra'da açılacak!   

Simit Sarayı'nın kurucularından Haluk Okutur, yeni girişimini devreye alıyor. Gurme ürünlerin sunulacağı 'deneyim marketi' olarak tasarlanan 'Kernel & Roast' mağazalarının ilki ağustosta Londra'da açılacak. Okutur, "Beş yılda 10 ülkede 500 mağaza açmayı planlıyoruz" diyor.

Londra merkezli Türk Girişimi GRED Yeni Konsept Ofisi'ni Bebek’te açtı!

Türk yatırımcılara konut ve perakende gayrimenkul konularında danışmanlık ve aracılık hizmeti sunan Londra merkezli Türk Girişimi GRED, İstanbul’da Bebek’te yeni konsept ofisini yatırımcıların hizmete açtı. 

Melih Gökçek'ten kentlere paralı giriş önerisine destek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, kent merkezlerinin trafiğinin akışını sağlamak amacıyla bu bölgelere girişin Londra'daki gibi paralı yapılması çalışmalarını olumlu karşıladığını bildirdi.

Taksim'e giriş paralı mı olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde gündeme gelen kent merkezlerine araç girişinden ücret alınması önerisini yeniden gündeme getirdi.

Kidzania giriş ücreti 2016 ne kadar?

4 ila 14 yaş arasındaki çocuklara 60'tan fazla birimde 100 farklı rol sunan Kidzania giriş ücreti 2016 ne kadar, Kidzania'ya giriş paralı mı, işte Kidzania bilet fiyatları 2016...

Londra'da İstanbul Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu düzenlenecek!

İstanbul Finans Merkezi Girişimi iş birliğiyle hayata geçirilen “İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör” isimli forum dizisinin üçüncüsü Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımıyla Londra’da düzenlenecek.

Londra paralı girişle ihya oldu İstanbul ne yapacak?

Gündeme gelen kent merkezlerine paralı giriş uygulamasıyla Londra’da 11 yılda 1.2 milyar sterlin (4.3 milyar TL) gelir elde edilirken, İstanbul’daki sonuçları merakla bekleniyor.

Good Food Society, Londra'da restoran açacak!

Türk girişimciler yurtdışında restoran atağına kalktı. İstanbul Doors'un 4 eski patronu da ünlü İtalyan Frescobaldi ailesi ile Londra'da restoran açacak. Ortaklar daha sonra da 1'i Türk olmak üzere 3 restoranı daha devreye sokacak.

Türk mobilyacılar Londra'daki mağaza sayılarını artırıyor!

İngiltere pazarına hızlı bir giriş yapan Türkiye’nin iki mobilya markası, önümüzdeki aylarda Londra’da toplam 4 mağaza açacak. Mobilyacıların 10 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefine ulaşmasının yolu, pazarların çeşitlendirilmesinden geçiyor.

The Tower Londra'nın tanıtım günleri 5 Haziran'da başlıyor!

Londra'nın en yüksek ve seçkin projesi The Tower, suite ve daireleri Türk yatırımcılara sunuluyor. Projenin tanıtım günleri 5, 6, 7 Haziran'da yapılacak

Cookshop, Bebek'ten sonra Londra'da şube açacak!

Bahattin Demir, yılda 2.5 milyon müşteriye ulaşmak istediklerini ve Londra'nın en işlek caddelerinden birinde şube açmak olduğunu söylüyor

Sertepe Concept, Bursa'da Sertepe İnşaat'ın sektöre giriş projesi!

Otomotiv ve tekstil sektörlerindeki faaliyetleriyle öne çıkan Bursalı Sertepe, konut sektörüne ‘Sertepe Concept projesiyle giriş yaptı

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere: Türkiye'de girişimcilik hala emekliyor!

Nafiz Karadere, Türkiye'de girişimciliğin emekleme aşamasında olduğunu, Meksika'da yüzde 17, Avrupa'da yüzde 12, ABD'de yüzde 11 olan girişimcilik oranının Türkiye'de yüzde 4.7 seviyesinde olduğunu kaydetti

Londra paralı giriş Haberi

Londra paralı giriş

Yoğun trafiği hafifletmek amacıyla Türkiye’de de gündeme gelen büyükşehirlerin merkezlerine araç girişini ücretlendirme sistemi, İngiltere’nin başkenti Londra’da 2003 yılından bu yana uygulanıyor. Uygulamayla şimdiye kadar 1.2 milyar sterlin (4.3 milyar TL) net gelir elde edildi, şehrin merkezinde trafikte yüzde 25 oranında rahatlama yaşandı ve merkeze giren günlük araç sayısı ortalama 60 bin azaldı. İstanbul sonuçları ise merakla bekleniyor. 

Kente giriş 41 lira

 Hafta içinde 07.00-18.00 saatlerinde Londra’nın merkezine motorlu taşıtlarıyla giren sürücüler, günlük 11.5 sterlin (yaklaşık 41 TL) ödemek zorunda. Sürücüler aylık ya da yıllık olarak satın aldıkları pulları araçlarına yapıştırarak şehrin merkezinde taşıtlarını kullanabiliyor. Motosikletler için her gün, otomobiller için ise hafta sonu şehrin merkezinde araç sürmek ücretsiz. 

 Özellikle çalışma günlerinde Londra’nın merkezindeki trafiği hafifletmek ve elde edilen gelirle Londra ulaşım...