14 / 05 / 2024

lüks daire özellikleri

lüks daire özellikleri

Günümüzde inşa edilen konut projelerinde "lüks inşaat " sıfatı kullanılıyor. Peki lüks inşaat nedir? Lüks inşaat özellikleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı ve lüks daire özellikleri...

Dünyaca ünlü AVM iflasın eşiğinde! AVM yerine lüks 200 daire yapılacak...

Dünyaca ünlü firmalardan bir bir iflas açıklamaları yapılıyor. Buna göre, dünyanın dört bir yanından müşteriyi buluşturan dünyaca ünlü AVM iflas bayrağını çekti. Garaj olarak da kullanılan AVM’den yıkım kararı çıkarken yerine 200 lüks daire yapılacağı duyuruldu.

Serenay Sarıkaya Ortaköy'den aldığı lüks daire için kesenin ağzını açtı! 

Güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, geçtiğimiz aylarda Marmaris'ten aldığı yazlık evin ardından şimdi de Ortaköy'de lüks bir siteden ev aldı. 

Güç lüks zerafet ve ihtişam abidesi BMW 7 serisi yenilendi! İşte fiyatı ve teknik özellikleri

BMW, kurulduğu günden bu yana ürettiği en lüks otomobili 7 serisinin tasarımını ve teknik özelliklerini güncelledi. Alman devinin son tasarımı bazı otomobilseverler tarafından Uzak Doğu ve Kore aracın ilk bakışta andırdığı yorumları yapmasına neden oldu.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu Ece Erken için lüks daire satın aldı! 

Sunucu Ece Erken ile aşk yaşayan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ece Erken'e lüks daire satın aldı. Kesenin ağzını açan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, daire için 9 milyon TL ödedi. 

Jeff Bezos New York’ta ultra lüks daire aldı!

Koronavirüsün ardından servetini katlayan ve 140 milyar dolar barajına ulaşan tarihteki ilk isim olan dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos New York'ta ultra lüks bir apartman dairesine tam olarak 16 milyon dolar (110 milyon TL) ödedi...

Beşiktaş'taki lüks sitede hırsızlık şoku!

Beşiktaş'ta bulunan lüks site sakinleri hırsızlık şoku yaşıyor. Daire fiyatlarının 7 milyon lirayı bulduğu lüks sitede 3 hırsız sitenin demir parmaklıkları keserek içeri girdi. 

Seda Sayan Quasar İstanbul'da lüks daire kiraladı!

Seda Sayan, İstanbul’da birçok gayrimenkulü olmasına rağmen kiracılığı tercih etti.Sanatçı, Mecidiyeköy’deki Quasar İstanbul’da süper lüks bir daire kiraladı. 

Dap İzmir ile doyumsuz deniz manzarasında lüks yaşam keyfi!

Daire fiyatlarının 199 bin TL'den başladığı Dap İzmir projesinde çalışmalar devam ediyor. Dap İzmir ile doyumsuz deniz manzarasında lüks yaşam keyfi sunuluyor. 

İşte İngiltere'deki en lüks ağaç ev!

İngiltere Dorset'te ağaç evlerin en lüksü yapıldı. Odunadamdan ağaç evler adındaki evlerde lüks bir daire bulunan tüm olanaklar mevcut.

Eskiden ahırdı, şimdi lüks bir rezidans!

Tarihi 1700'lü yıllara dayanan bina kurulduğunda ahır olarak kullanılıyordu. Şimdilerde ise lüks bir daire olarak yaklaşık 15 milyon TL'ye satılıyor.

Dap Yapı Altunizade'de 319 lüks konut yapacak!

Dap Yapı, Emlak Konut ihalesi ile aldığı İstanbul Altunizade arsasında 1+0'dan 6+1'e uzanan çeşitlilikte daire tiplerinin yer aldığı 319 lüks konut yapacak. 17 dönümlük Validebağ Korusu'nun karşısında yer alan arsada 810 milyon lira değerinde proje inşa edilecek.

Emre Belözoğlu'ndan Buse Terim'e lüks daire!

Çocukları Nil’i kucağına almanın heyecanını yaşayan Volkan Bahçekapılı ve Buse Terim’e lüks hediye! Damadın kuzeni Emre Belözoğlu, Sapphire'daki evini hediye etti.

Park Residences Cadde satılık daire!

44 katlı dört blokta şeklinde yükselen Park Residences Cadde satılık daire daire fiyatları 498 bin dolardan başlıyor. Proje 341 adet lüks konuttan oluşuyor.

lüks daire özellikleri Haberi

lüks daire özellikleri

Lüks inşaat nedir?

Günümüzde inşa edilen konut projelerinde "lüks inşaat" sıfatı kullanılıyor. Peki lüks inşaat nedir? Lüks inşaat özellikleri nelerdir?


Genel anlamı ile lüks inşaat, normal standartların üstünde konfor sağlayan gayrimenkul projelerini ifade ediyor. 15.12.1982 Tarih ve 17899 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında Lüks inşaatın sahip olması gereken özellikler açıklanıyor.


Lüks inşaat özellikleri..

1. Dış duvarlar: Mermer, çini, bakır kaplamalı.

2. Çatı örtüsü: Bakır ve kurşun kaplamalı, ısı 

yalıtımlı

3. Tavan: 2’den fazla odası gizli ışıklandırma, ses tecritli asma tavan (sert ağaç, alimünyum, alçı vb.)

4. İç duvarlar: 2’den fazla odası ısı ve ses yalıtımlı, sert ağaç kaplama.

5. Taban (Döşeme): 2 den fazla odası mermer ve benzeri tabii taş, ahşap parke, halı kaplamalı.

6. Merpenler: Tabii taş kaplamalı, işlemeli demir ve sert ağaç korkuluklu ve küpeşteli.

7. Pencereler:...