09 / 05 / 2024

maden ocaklarına ceza

maden ocaklarına ceza

Zonguldak'taki maden ocaklarında ocak-eylül döneminde iş sağlığı ve güvenliği yönünden denetimlerde eksiklikleri tespit edilen TTK ve özel sektör kömür işletmelerine 506 bin lira ceza uygulandı...

Madenlere 9 ayda 4 milyon 110 bin lira ceza kesildi!

Türkiye ’de toplam 13 bin 418 aktif maden ocağı bulunurken bu yılın ilk dokuz ayında 3287 maden ocağı denetlendi. Madenlere 9 ayda 4 milyon 110 bin lira ceza kesildi...

Fahiş kira artışlarına ceza! Ev sahipleri ve emlakçılar aman dikkat!

6 Şubat depremlerinden sonra göç alan Mersin’deki fahiş kira artışını tespit eden TİP’li avukatların dava açtığı 9 sanığın 3 seneye kadar hapsi istendi. İşte ayrıntılar... 

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

Erzincan'daki maden faciasında kritik gelişme: Altın için diri fayı 'ölü' gösterilmiş!

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Erzincan'daki maden faciasına ilişkin bir son dakika açıklaması geldi ve madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığına, ancak bu fayın projede ölü gösterildiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Rekabet Kurumu'ndan emlak ilan sitelerine ceza yağmuru!

Rekabet Kurumu 29 Ocak tarihli Rekabet Kurulu kararlarını kamuoyu ile paylaştı. Rekabet Kurulu’nun aldığı karar göre emlak, vasıta satış/kiralama hizmeti veren ilan portallarına ceza yağdı. 

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakanlık 16 beton ve çimento üreticisi firmaya, fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle 33 milyon 791 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.

Trafik cezalarına dev zam! Cezalar yüzde 60'a kadar artacak! İşte yeni ceza tutarları...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı vergi, harç ve cezalara uygulanmak üzere 2023 yılına yönelik yeniden değerleme oranına esas olan veriyi açıkladı. Buna göre trafik cezaları yüzde 60'a kadar artacak. İşte yeni ceza tutarları...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabul edildi: Buna uymayanlara 500 bin TL ceza!

TBMM Genel Kurulu tarafından, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünü oluşturan ilk 16 maddesi kabul edildi. Buna göre bu kurala uymayana 500 bin TL ceza kesilecek.

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Konut fırsatçılarına ceza yağacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşın lokmasına kasteden fırsatçılara göz açtırmadıklarını kaydederek, yanıltıcı ilan verilmesi ya da bu konuda zafiyet gösterilmesi halinde 100 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulayacaklarını söyledi.

Araç sahipleri çok acil kontrol edin! O plakalara tam tamına 1.671 TL ceza kesilecek!

Milyonlarca araç sahibi için bir son dakika duyurusu yapıldı. Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre O plakalara tam tamına 1.671 TL ceza kesilecek... İşte detaylar...

Motosiklet Kullanıcılarına Ceza Uyarısı: Yanlış Bilgiyle Yola Çıkanlar Cezalandırılıyor

Son zamanlarda motosiklet kullanıcılarını ilgilendiren motosiklet ehliyeti sınıflarıyla ilgili tartışmalar gündeme geldi. 50 cc silindir hacmine sahip motosikletlerin B sınıfı ehliyetle kullanılabileceği açıklaması yapılmasına rağmen henüz yasal olarak kabul edilmedi.

Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır'da göç eden depremzedelere yapılan fahiş kira artışının ardından adım atıldı. Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

2. el araç piyasasına ceza yağdı! Bakanlık düğmeye bastı.

Ticaret Bakanlığı, '6 ay 6 bin kilometre' düzenlemesi olarak bilinen pazarlama ve satış kısıtlamasına aykırı hareket eden 36 işletmeye 15 milyon 905 bin lira idari para cezası uyguladı.

maden ocaklarına ceza Haberi

maden ocaklarına ceza

Zonguldak'taki maden ocaklarında ocak-eylül döneminde iş sağlığı ve güvenliği yönünden denetimlerde eksiklikleri tespit edilen TTK ve özel sektör kömür işletmelerine 506 bin lira ceza uygulandı.


Zonguldak'taki maden ocaklarında ocak-eylül döneminde iş sağlığı ve güvenliği yönünden denetimlerde eksiklikleri tespit edilen TTK ve özel sektör kömür işletmelerine 506 bin lira ceza uygulandı.


 AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kentte taş kömürü üretiminin başladığı yıl kabul edilen 1848'den bugüne kadar ocaklardaki göçük, grizu patlaması, karbonmonoksit zehirlenmesi, metan gazı ve karbondioksit boğulması gibi kazalarda her yıl çok sayıda madenci hayatını kaybediyor. 


Yaklaşık 5 bini aşkın madencinin hayatını kaybettiği kömür havzasında, ölümlü maden kazaları arasında yerin metrelerce altındaki göçükler ve metan gazı patlamaları ilk sırada yer alıyor.


TTK'nın yanı sıra Maden Yasası'nın 2004'te yürürlüğe girmesiyle özel sektöre de kiralanan...