28 / 07 / 2024

maden ocaklarını kimler denetler

maden ocaklarını kimler denetler

Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği, oluşturulan işletme gözetim birimiyle birlikte maden ocaklarını 4 farklı başlık altında denetleyecek.Madsiad, çevre ve yaşam odaklı projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Erzincan İliç'teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgeleri iptal edildi!

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda Anagold Madencilik'e ait altın madeninin izinleri iptal edildiği açıklandı.

Erzincan altın madeniyle ilgili korkutan rapor: Fay hattı üzerinde, 6.5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasının etkileri devam ederken madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığı belirtildi. 

Kartaş Agrega Maden Lojistik İnşaat Yapı Malzemeleri İth.İhr. Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kartaş Agrega Maden Lojistik İnşaat Yapı Malzemeleri İth.İhr. Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Karahan tarafından kuruldu.

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

Rk Kimya Maden Tekstil İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Rk Kimya Maden Tekstil İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Kuyucu tarafından kuruldu.

26 Haziran 2023 günü sağlık ocakları açık olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 26 Haziran 2023 Pazartesi gününde sağlık ocaklarının açık olup olmayacağı merak ediliyor. Bunun yanı sıra banka, noter ve adliye gibi resmî kurumların durumu da sorgulanıyor. 26 Haziran’da hangi resmî kurumlar açık olacak veya açık olacak mı? İşte tüm detaylar…

Emekli olup da çalışan EYT’liler kıdem tazminatı alabilecek mi? Kıdem tazminatını kimler alabilir, kimler alamaz?

EYT düzenlemesi kapsamında emekliliğe hak kazanıp da çalışmak zorunda olan milyonlarca insan var. Bu düzenlemeden yararlanarak emekli olan ancak kıdem tazminatlarını almadan çalışmaya devam edenler ise kıdem tazminatları haklarının ne olacağını merak ediyor.

Standartlar belirlendi! İşte yeni kurallar

Gram altın, Reşat altını, Hamit altını gibi madenler için "basılı değerli maden" tanımı uygun görülürken bunların kimler  aracılığı ile alınıp satılabileceğine ait kurallar getirildi.

AFAD deprem yardımını kimler alacak? Deprem yardımı sorgulama nasıl yapılır?

AFAD tarafından yapılan açıklamalar eşliğinde bahsi geçen deprem yardımlarının detayları belli oldu. Deprem yardımı yattı mı diye merakla bekleyen depremzedelere ödemelerin başladığı bildirildi. 

Altın ve dolarda şok tahmin! Biri çakılacak, diğeri uçacak!

Altın fiyatlarında geçtiğimiz cuma günü yaşanan şok düşüş, yatırımcıyı oldukça endişelendirdi. Peki altındaki bu düşüş yeni haftada da devam eder mi, bu değerli maden düşüşünü sürdürür mü? İşte bununla ilgili uzmanlardan çok çarpıcı yeni tahminler geldi.

Evinde ihtiyacı olan herkese ödenecek! Onaylandığı gibi hesabınıza yatacak! En az 75 bin TL!

Yeni sosyal destek kararları çerçevesinde yapılacak devlet yardımı kapsamında, evi ya da eşyası eskimiş ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılacak devlet yardımında 2023 yılı rakamları belirlendi. Bu destek ödemesi miktarını duyan bayram edecek! Peki  ev onarım yardımını kimler alabilir? Nasıl başvuru

Öksüz yetim maaşını kimler alabilir? Öksüz yetim yardımı nasıl alınır? Babadan yetim aylığı ne kadar?

Öksüz yetim maaşı gündemde yer alan konulardan bir tanesidir. Öksüz yetim maaşı nasıl alınır, Öksüz yetim maaşına nasıl başvuru yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Evde bakım maaşını kimler alabilir? Sigortalı olan evde bakım parası alabilir mi?

Evde bakım maaşına dair vatandaşlar pek çok noktayı merak ediyor. Onlardan biri de evde bakım maaşı şartlarının neler olduğu. İşte merak edilen detaylar!

maden ocaklarını kimler denetler Haberi

maden ocaklarını kimler denetler

Maden ve mermer sektöründe faaliyet gösteren, 89 markayı aynı çatı altında buluşturan Madsiad, çevre ve yaşam odaklı projelerine bir yenisini daha ekliyor. Bursa’nın dağ köylerinde yol yapımından, köy meydanları ve mezarlıklarının rehabilitasyonu, çevre düzenlemeleri, eğitim programları gibi birçok çalışmaya imza atan Maden Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği, ocakları önce kendi denetleyecek, eksikleri ve yanlışları saptayacak, ardından gerekli düzenlemelerin yapılması için işletmelere destek verecek. Özellikle Marmara ve Ege bölgesinde bulunan maden ve mermer ocaklarının Avrupa Birliği standartlarının da üstünde normlarla üretim yaptıklarının altını çizen Madsiad Başkanı Erol Efendioğlu, çıtayı daha da yükselteceklerini söyledi.


Madsiad içinde oluşturulan işletme gözetim biriminin, tüm ocakları 4 farklı başlık altında denetleyip kapsamlı rapor hazırlayacağını ifade eden Madsiad Başkanı Erol Efendioğlu,"Mayıs 2014’ten itibaren Madsiad üyesi maden...