04 / 07 / 2024

mahremin sınırları ve mimari

mahremin sınırları ve mimari

Mimari tarihçisi ve teorisyeni Beatriz Colomina, “Mahremiyet ve Kamusallık” kitabında modern mimarinin kurucularından Adolf Loos ve Le Corbusier’nin eserlerinden yola çıkarak, daha önce görülmemiş boyuttaki kitle iletişiminin, geleneksel anlayışları temelden sarstığım savunuyor.

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Emekli ve memur maaşında kader günü! Memur ve memur emeklisinin maaşı ne kadar olacak? Hemen öğrenin!

​​​​​​​Kamu görevlileri Hakem Kurulu'nun 4’ncü toplantısından da bir sonuç çıkmadı. Kurul, bugün (31 Ağustos) son toplantısını yapacak ve kararını verecek. Peki, Hakem Heyeti’nin kararı ne olacak? Yeni zam oranlarına göre kim ne kadar aylık alacak? İşte detaylar...

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak? Tek tek açıklandı! 

Konut kira zam oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan ve Temmuz'da son bulacak düzenlemenin uzatılması gündee geldi. Peki bir sene kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak?

Hemen Bakın! Eğer aylık bu kadar para kazanmıyorsanız açlık sınırının altındasınız!

Türkiye’de sürekli artan enflasyonun getirdiği alım gücündeki düşüş her geçen gün artarken, açlık ve yoksulluk sınırları da daha hızlı güncellenmeye başladı. Peki ayda ne kadar para kazanmazsanız açlık sınırının altında yaşıyor ya da yoksulsunuz?

EYT'lilere Bakan Bilgin'den son dakika şoku! İşte yaş sınırı ve o tarih...

EYT ne zaman çıkacak, şartları neler, kimleri kapsayacak sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. Bakan Bilgin, konuyla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte yaş sınırı ve o tarih...

İslam Memiş'ten şok eden EYT açıklaması! Herkes mutlu olacak! Yaş sınırı ve prim günü...

Altın, dolar ve gümüş ile ilgili yorumlarda bulunan Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten şimdi de çok eden EYT açıklaması geldi. EYT ile ilgili ''herkes mutlu olacak'' diyen Memiş, yaş sınırı ve prim günü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yastık altında dolar saklayanlar acilen bakın! Dolar sınırları aşa aşa geliyor

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Dolar bugün de sınır tanımadan yükselmeye devam ediyor. Yastık altında dolar saklayanlar hemen bakın! Son dakika dolar kuru...

Gümüş sınırları zorluyor! 4 Ağustos 2022 gümüş fiyatları ne kadar? 

Gümüş yeni işlem gününde de sınırları zorlamaya devam ediyor. Yükselişe geçen gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Peki 4 Ağustos 2022 gümüş fiyatları ne kadar oldu?

mahremin sınırları ve mimari Haberi

mahremin sınırları ve mimari

TOKİ Haber Dergisi’nde yer alan habere göre; Modem düşünce, geleneğin “deşmeyi” asla düşünmediği birçok konuda kalem oynatıyor. Mahremiyet de o konulardan biri. Peki nedir bu mahremiyet? Sınırları nerede başlar nerede biter; zamana, mekâna ve topluma göre değişiklik mi gösterir?


Mahrem kelimesi, Arapça “haram” kökünden türemiş. Mahrem kökünden oluşan mahremiyet kelimesi de “Bir şeyin gizli hali, saklı olan” anlamına geliyor. Mahremiyet olgusu, farklı kültür ve coğrafyalarda, toplumların kendi kültürlerine göre kamusal alan ve özel mekânları biçimlendirmelerinde önemli rol oynar. Bazıları için mahremiyet, kamusal alanda da yaşanabilirken, kimisi için katı sınırları olan özel alanlarla sınırlandırılmış bir duygudur. Modernliğin, mahremiyet algısını değişime uğratmasıyla birlikte konut yapıları ve kamusal-özel alanların birbirinin içine geçtikleri yahut birbirlerini tamamen dışladıkları görülebiliyor. Madrid doğumlu mimari tarihçi ve...