21 / 05 / 2024

Malatya Entegre Çevre Tesisi

Malatya Entegre Çevre Tesisi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Malatya Entegre Çevre Tesisi inşaatı büyük bir hızla devam ediyor.

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48'de, 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği kaydedildi. Çevre şehirlerden de hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, fay hatlarını dikkat çekerek stres transferine dikkati çekti. Görür, "

TOKİ'nin Hatay, Osmaniye ve Malatya’daki 7 milyar TL'lik konut ihalesi tepki çekti!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Hatay, Osmaniye ve Malatya’da konut yapımı için dört farklı ihaleye çıktı. Toplam bedeli 7 milyar 172 milyon TL olan ihaleler tartışma yarattı.

Son dakika! Malatya'da 4,6 şiddetinde deprem!

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem yaşandı. Saat 12:34’te meydana gelen sarsıntı, çevre illerden de hissedildi.

Malatya’da 4,3 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Saat 10.55’te meydana gelen sarsıntı, çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremden sonra ekiplerin saha çalışmasına başladığını söyledi.

Malatya Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Malatya'nın Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi verdi.

Malatya Deprem Konutları'nın bir kısmı teslime hazır!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Malatya Deprem Konutları teslime hazır hale geldi.

Bakan Özhaseki, Malatya’daki depreme toplantıda yakalandı! İşte yaşananlar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşanan 5,2 şiddetindeki depreme Adıyaman'da yakalandı. Bakan Özhaseki ve beraberindekiler, depremin ardından apar topar dışarı çıktı!

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

AFAD, dün saat 17.46’da Malatya Battalgazi’de 3 dakika arayla 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem olduğunu paylaştı. Deprem; Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep ve diğer çevre kentlerden de hissedilirken Prof. Dr. Naci Görür'den ve Ahmet Ercan’dan peş peşe açıklama geldi. İşte detaylar...

Son dakika! Malatya'da 4.5 şiddetinde deprem!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerini yaşayan Malatya'da bu sabah yine sallandı. AFAD'ın büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladığı deprem çevre illerde de hissedildi.

SON DAKİKA! Malatya’da 4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, saat 01.32’de Malatya’da 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

‘Yüzyılın felaketi’nden etkilenen Malatya'da, kent merkezinde tekrar inşa edilecek çarşı projesinin bulunduğu 220 dönümlük bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, incelemeler yaptı.

Malatya Yeşilyurt'ta 2 bin konutun kaba inşaatı tamamlandı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde hayata geçirilen afet konutları, kapı ve pencerelerin takılması, çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlanmasından sonra hak sahiplerine verilecek.

Malatya Çarşı Projesi resmen başladı! İşte 220 dönümlük dev projede son durum!

Malatya'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iş birliğiyle Çarşı Projesi kapsamında ihale işlemlerinin tamamlanarak, çalışmalara başlandığı kaydedildi.

Malatya Entegre Çevre Tesisi Haberi

Malatya Entegre Çevre Tesisi

Türkiye’nin en büyük çevre entegre projelerinden birisi olan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Malatya Entegre Çevre Tesisi inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. 4 yılı aşkın bir süredir altyapı çalışmaları devam eden ve geçtiğimiz yıl ÇED raporu alınarak resmiyet kazanan Çevre Entegre Tesisi inşaatının 2017 yılı sonlarına doğru bitirilerek hizmete girmesi hedefleniyor. Tesisin hizmete girmesiyle birlikte Malatya genelindeki çöplerden saatte 10 MW elektrik enerjisi elde edilecek.


“Günlük 600 ton çöp enerjiye dönüşecek”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Entegre Çevre Tesisi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, açıklamalarda bulundu. Tesisteki çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydeden Başkan Çakır, katı atıkların sebep olduğu çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması ve zararsız hale getirilmesinin Belediyelerin en büyük sorumluluklarından bir tanesi olduğunu belirterek, bunların...