03 / 05 / 2024

Maliklerin mülkleri içinde yapılacak kazılar

Maliklerin mülkleri içinde yapılacak kazılar

Kazı yapma izni nasıl alınır? Maliklerin mülkleri içinde yapılacak kazılar hangi hükümlere tabi tutuluyor? Kazı izninde usul nasıl oluyor? İzinsiz yapılan kazıların cezası nedir? İşte sorularınızın yanıtı...

Maliklerin mülkleri içinde yapılacak kazılar!

Taşınmaz kültür varlığı sahiplerinin kendi mülkleri içinde kültür varlığı arama amacı ile yapacakları kazı işleri işleri ile ilgili düzenlemeler hangi kanunda yer alıyor? İşte konutlarda yapılacak kazı işleri...

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 

Bakan Özhaseki müjdeyi verdi: 6 ay içinde 100 bin civarında köy evini bitireceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 200 bin evin yapımına başladıklarını belirterek, 6 ay içinde 100 bin civarında köy evinin biteceğinin müjdesini verdi.

16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,3,5,7,9 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek!

Emekli maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından emekli promosyon ödemelerinin artması bekleniyor. 16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,2,3,4,5,6,7,8 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek...

Bakan Şimşek'ten enflasyon müjdesi: Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, müjdeyi verdi. Bakan Şimşek, gerçekleştirilecek reformlar ile bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceklerini açıkladı.

Çiftçiler dikkat! Buğday ve arpa üretimi arttı: Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları katlandı! Son dakika!

Türkiye'nin buğday üretimi 21,5 milyon tona, arpa üretimi ise 9 milyon tona ulaştı. Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları da resmen katlandı. İşte buğday, arpa, mısır 10 Eylül 2023 fiyat listesi...

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşümde birlikte, bütün ilçenin 5 sene içinde ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

Asgari ücretliye müjdeli haber! 3 gün içinde PTT'den 2000 TL alacaksınız!

Asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Türkiye Cumhuriyeti Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 3 gün içinde yardım parası ödemesi yapacak. Bu ödeme, TC kimlik kartıyla başvuran asgari ücretlilere 2000 TL nakit destek olarak ödenecek.

İstanbul'da 30 sene içinde deprem olacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! İstanbul depremi 7.3 şiddetinde...

Türkiye'nin farklı köşelerinden de deprem haberleri geliyor. Peki İstanbul'da 30 sene içinde deprem olacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! İstanbul depremi 7.3 şiddetinde...

Gümüş fiyatlarında ters dalga! 1 gün içinde her şey değişti! Yatırımcılar dikkat kırmızı alarm

13,50 TL seviyesini test eden gümüş fiyatlarında bugün ters dalga yaşandı. Gümüş fiyatları tekrar 13 TL altına geriledi. 1 gün içinde gümüş fiyatları değişirken yatırımcılar son dakika gümüş fiyatlarını araştırıyor. 

Ticari araçların içinde donanımıyla göz dolduran Opel Combo Cargo ! İşte Opel Combo Cargo fiyat listesi 22 Ağustos 2022!

Fiyatıyla bütün küçük esnafı memnun eden, rahatıyla ve donanımıyla diğer ticari araçların içinde öne çıkan Opel Comno Cargo, göz doldurucu özellikleriyle alıcılarını bekliyor. İşte ayrıntılar.

Gümüş eriyor! Yatırımcılar şok içinde! Bu rakamlar çok konuşulacak! Son dakika gümüş fiyatları 1 Temmuz 2022

Gümüş fiyatları haftanın son işlem gününde de aşağı yönlü hareketine devam ediyor. Gümüş resmen eriyor. Güncel gümüş fiyatlarını gören yatırımcılar şok içinde! İşte son dakika gümüş fiyatları 1 Temmuz 2022...

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ergün Turan: Fatih'te kentsel tasarım ölçeğinde yeni işler planlıyoruz!

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, Fatih'te kentsel tasarım ölçeğinde yeni işler planladıklarını söyledi.

Maliklerin mülkleri içinde yapılacak kazılar Haberi

Maliklerin mülkleri içinde yapılacak kazılar

Kazı yapma izni nasıl alınır?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu hükümlerine tabi, taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere, araştırma, sondaj ve kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aittir.


Bilimsel ve mali yeterliği Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca takdir ve kabul olunan Türk ve yabancı heyet ve kurumlara araştırma izni, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından; sondaj ve kazı yapma izni Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teklifi üzerine, Bakanlar Kurulu kararı ile verilir, Kültür ve Turizm Bakanlığı elemanları veya bu Bakanlıkça görevlendirilecek Türk bilim adamları tarafından yapılacak araştırma, sondaj ve kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iznine bağlıdır. Askeri yasak bölgelerde yapılacak araştırma, sondaj ve kazı için gerekli ruhsatname, Genelkurmay Başkanlığının iznini müteakip, sözü geçen heyet ve kurumların göstereceği...