24 / 07 / 2024

maliye bakanından Konut imalatı açıklaması

maliye bakanından Konut imalatı açıklaması

TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katılanMaliye Bakanı Naci Ağbal, "Tebliğ düzenlemesi bunu yapacağız. Konutimalatı ile ilgili bir takım belirsizlikler varmış, onları netleştiriyoruz." dedi.

Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor? Yüzde 25 zam sınırı, yeni vergiler sektörü karıştırdı!

Finans uzmanı Tunç Satıroğlu, 'Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor?' sorusunun yanıtını verdi ve sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Bakan Şimşek açıkladı! Kentsel dönüşüm ve konut arzını hızlandıracak çalışmada sona gelindi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşümün finansmanıyla konut arzının artmasında önemli bir enstrüman olacak yeni düzenlemede son aşamaya geldiklerini dile getirerek çok önemli açıklamalar yaptı.

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Altın için yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın hamlesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın ile ilgili yeni bir hamle geldi. Bakanlık Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

Bakan Şimşek resmen açıkladı! Emekli ve memur maaşlarından her ay tam 2 bin TL kesilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur aylıklarına 14 yıldır uygulanan sistemin sona ereceğini paylaştı. 2024’ten itibaren artık emekli ve memurların aylıklarından her ay kesinti yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine yönelik finansman ihtiyaçlarını karşılama konusunda köprü görevi gördüklerini söyleyerek, " Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık” ifadelerini

Bakan Şimşek'ten son dakika müjdesi: Dar gelirlilere ucuz konut geliyor! Konutta fahiş fiyat engellenecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sahibi olmak isteyenlere müjde verdi ve kiralık ile satılık konut fiyatlarının nasıl düşürüleceğini tek tek açıkladı. İşte Bakan Şimşek'in o açıklamaları...

Bakan Özhaseki: Arz talep dengesini sağlayıp konut fiyatlarını düşüreceğiz!

Bakan Özhaseki, konut fiyatlarındaki arz talep dengesini sağlamak için bakanlıklarının çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, "2-3 seneye kalmaz biz bu dengeyi yerine oturtarak fiyatların aşağı geleceğini göreceğiz" dedi. İşte Bakan Özhaseki'nin konuya ilişkin açıklaması...

Bakan Şimşek'ten konut kredisi açıklaması: Desteklemeyeceğiz! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konut sektörüne ilişkin önemli mesajlar verdi. Öncelikli hedefin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu aktaran Bakan Şimşek, ilk evini alacaklara kredi desteği verilirken, ikinci konut ya da yazlıkta sınır geleceğini belirtti.

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

Son Dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Togg fabrikasını ziyaret etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un üretim tesisine ziyarette bulundu.

maliye bakanından Konut imalatı açıklaması Haberi

maliye bakanından Konut imalatı açıklaması

TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katılanMaliye Bakanı Naci Ağbal, "Tebliğ düzenlemesi bunu yapacağız. Konutimalatı ile ilgili bir takım belirsizlikler varmış, onları netleştiriyoruz." dedi.


Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) "Genişletilmiş Başkanlar Kurulu" toplantısına katılan Ağbal, toplantının açılışında bir sunum yaptı. Ağbal, özellikle iş gücü maliyetleri başta olmak üzere piyasa maliyeti oluşturan vergilerin aşağı çekilmesi gerektiğini söyledi.


KDV iadeleri konusuna da değinen Ağbal, şunları kaydetti:


"Bakan olarak göreve başladığımda verdiğim ilk talimat budur. KDV iadelerinde bugüne kadar çok güzel şeyler yapıldı ama hala ben bu KDV iadelerindeki şikayetleri duyuyorum. Bakanlık olarak mutlaka bunların üzerine gidip, bu konudaki şikayetleri ortadan kaldıracağız. 


Bugün ihracatçıların mal üretirken ödeyip de bizden talep ettiği KDV bizim size borcumuz. Sizin bize açtığınız krediniz. Dolayısıyla bizim bu borcu, krediyi vadesinde ödememiz lazım. KDV...