24 / 07 / 2024

maliyetler yükseldimi

maliyetler yükseldimi

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2015 yılının ekonomik ve siyasi açıdan sıkıntılı geçtiğini belirterek, "İnşaatçı satamayınca maliyetleri yükselir ve teslimler gecikebilir.Bu da tüketiciler için ciddi sıkıntılar yaratır" dedi.

Bakırköy'de kentsel dönüşüm sorunu çözüldü ama maliyetler katlandı! Belediye başkanı: Şimdi burada yanında durmak lazım!

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, Bakırköy’de başlayacak kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve sorunun çözüldüğünü söyleyerek, maliyet konusuna değindi. İşte detaylar...

Otel inşaat maliyetleri hesaplandı! 5 yıldızlı bir otelin inşaat maliyeti ortaya çıktı! O rakam görenleri şaşırttı...

İnşaat maliyet endeksi mayıs ayında yıllık bazda yüzde 72,78 arttı. Maliyetler her geçen gün artarken, bir otelin inşaat maliyeti de adeta fırladı. Otel inşaat maliyetleri hesaplandı! 5 yıldızlı bir otelin inşaat maliyeti ne kadar?

Yüksek maliyetler inşaatları durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada maliyetle birlikte inşaatların durma noktasına geldiğini belirten AS Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert  kentsel dönüşüm için ev sahiplerinin metrekarelerinde fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.

Yüksek enflasyon ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü de vurdu!

Yüksek enflasyon inşaat sektörünü de vurdu. Fiyat dalgalanmaları artarken, maliyetler de yükseldi. İşte Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'nın konu ile ilgili o yazısı...

Yüksek kira bedelleri bunu da yaptırdı! Apartman ortak alanı kiralayanlara mahkeme yolu açılıyor!

Günümüzde yüksek kira bedelleri ve artan maliyetler karşısında kat malikleri ortak alanları kiraya verip maddi kaynak sağlayarak, apartmanların ya da sitelerin giderlerini karşılamak yoluna sıklıkla başvurmaya başladı. Bu durum mahkeme yolunu açıyor.

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman'dan çarpıcı açıklama: Yüzde 90’ımız iş yapamıyor! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İZTO İnşaat Grubu’nda 10 bin üyeleri olduğunu dile getirerek, “Bu kadar müteahhidin tamamına yakını artık iş yapmıyor; çünkü maliyetler çok yükseldi." dedi.

Özel okullarda zam fırtınası: Eğitim ücretine yüzde 220'ye varan artışlar yapılıyor!

Özel okullar tarafından maliyetler neden gösterilerek, eğitim ücretlerine en az yüzde yüz zam istiyor. Zam oranı okullara göre değişirken, yüzde 220'yi gören bile var. Veliler, bu durumu şikayetvar platformundan dile getirdi. İşte o şikayetler...

Urfa’da yer alan toplam konut stokunun yüzde 5’ini yarım kalan konutlar oluşturmakta...

Yüzyılın felaketi deprem afetinden sonra iki bini aşkın binanın ağır hasar aldığı Şanlıurfa’da yarım kalan konut projeleri yükseliyor. Şehirdeki toplam konut stokunun ise yüzde 5’ini yarım kalan konut projeleri yer alırken, kişiler yüksek maliyetler nedeni ile kaçak yapılaşmaya yöneldiği kaydedildi.

Kira artışları sahafları da vurdu: Kimi kepenk indiriyor, kimileri kafeye dönüşüyor! 

Sahaflar, öğrenci semtlerinde bile fahiş kiralar ve internet satışları yüzünden güçlükle ayakta durmaya çalışıyor. Kimi sahaflar yüksek maliyetler yüzünden kepenk indirirken, kimi kitapçı dükkanlarına çok satan ürünlerden getirmeye başladı, kimileri de kafe oldu. İşte ayrıntılar..

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

Tekstil ihracatçısı artan maliyetler yüzünden hedef düşürdü!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, bu yıla 23 milyar dolar hedefiyle başladıklarını ancak dış pazarlardaki yavaşlama ve içerideki maliyet artışları nedeniyle rakamı 19-19,5 milyar dolar olarak revize ettiklerini söyledi.

maliyetler yükseldimi Haberi

maliyetler yükseldimi

Gayrimenkul sektöründe son dönemlerde işlerin çok da beklenildiği kadar iyi gitmediğini ifade eden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2015 yılının hem ekonomik hem de siyasi anlamda çok sıkıntılı geçtiğini söyledi. Bu tablonun gayrimenkul sektöründe bire bir satışlara yansıdığını vurgulayan Demir, yabancı alımlarının da bir miktar azaldığını dile getirdi. Özellikle seçimlerden sonra yabancılara satışının yavaşladığını vurgulayan Demir, "Siyasi istikrarsızlık yabancıları ürküttü" dedi. Hamit Demir, sektörü etkileyen en büyük diğer olumsuz etkenin ise ekonomik istikrarın bozulması olduğunu dile getirerek, "Bundan önceki dönemlerde her 7 yılda bir kriz olurdu. Biz bunu atlattık diyorduk ama özellikle koalisyonun kurulamaması işleri bozdu" diye konuştu. Yaşanan tüm bu olumsuzluklardan herkesin etkilendiğini ifade eden Demir, "Bu durumdan üretici ve tüketiciler zarar görüyor. Bu tabloda maliyetler...