29 / 04 / 2024

maliyetler yükseldimi

maliyetler yükseldimi

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2015 yılının ekonomik ve siyasi açıdan sıkıntılı geçtiğini belirterek, "İnşaatçı satamayınca maliyetleri yükselir ve teslimler gecikebilir.Bu da tüketiciler için ciddi sıkıntılar yaratır" dedi.

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman'dan çarpıcı açıklama: Yüzde 90’ımız iş yapamıyor! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İZTO İnşaat Grubu’nda 10 bin üyeleri olduğunu dile getirerek, “Bu kadar müteahhidin tamamına yakını artık iş yapmıyor; çünkü maliyetler çok yükseldi." dedi.

Özel okullarda zam fırtınası: Eğitim ücretine yüzde 220'ye varan artışlar yapılıyor!

Özel okullar tarafından maliyetler neden gösterilerek, eğitim ücretlerine en az yüzde yüz zam istiyor. Zam oranı okullara göre değişirken, yüzde 220'yi gören bile var. Veliler, bu durumu şikayetvar platformundan dile getirdi. İşte o şikayetler...

Urfa’da yer alan toplam konut stokunun yüzde 5’ini yarım kalan konutlar oluşturmakta...

Yüzyılın felaketi deprem afetinden sonra iki bini aşkın binanın ağır hasar aldığı Şanlıurfa’da yarım kalan konut projeleri yükseliyor. Şehirdeki toplam konut stokunun ise yüzde 5’ini yarım kalan konut projeleri yer alırken, kişiler yüksek maliyetler nedeni ile kaçak yapılaşmaya yöneldiği kaydedildi.

Kira artışları sahafları da vurdu: Kimi kepenk indiriyor, kimileri kafeye dönüşüyor! 

Sahaflar, öğrenci semtlerinde bile fahiş kiralar ve internet satışları yüzünden güçlükle ayakta durmaya çalışıyor. Kimi sahaflar yüksek maliyetler yüzünden kepenk indirirken, kimi kitapçı dükkanlarına çok satan ürünlerden getirmeye başladı, kimileri de kafe oldu. İşte ayrıntılar..

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

Tekstil ihracatçısı artan maliyetler yüzünden hedef düşürdü!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, bu yıla 23 milyar dolar hedefiyle başladıklarını ancak dış pazarlardaki yavaşlama ve içerideki maliyet artışları nedeniyle rakamı 19-19,5 milyar dolar olarak revize ettiklerini söyledi.

2023 Tarım destekleri çiftçilere yetiyor mu? Gübre ve mazot fiyatlarındaki yükselişe karşı devlet desteği ne kadar?

Bu yıl da tarım ürünlerine verilecek destek miktarları, çiftçiler zaten ürünlerini ekmiş, hasat yapmış ve satmış olduktan sonra açıklandı. Maliyetler yükselirken, devletin sağladığı desteklerin oranı maalesef bu yükselişi karşılayamıyor. İşte 2023’te çiftçiler için sunulan destekler...

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

Velileri üzecek haber; Okul kıyafetlerine yüzde 60 zam

Yaklaşan okul açılışı öncesinde, velileri endişelendiren bir haber geldi. 11 Eylül'de başlayacak olan okul dönemi maratonunda, okul kıyafetlerinin fiyatları geçen yıla göre yüzde 60 arttı. Yükselen maliyetler, hem satıcıları hem de velileri şikayet ettiriyor.

Simit fiyatlarına yüzde 33 zam! O ilde simit 10 liraya satılacak!

Simit fiyatları Bursa'da maliyetler dolayısıyla yüzde 33.33 oranında zamlandı. Böylece simitin fiyatı 7,5 liradan 10 liraya yükseldi.

Aman dikkat! Su fiyatlarına yeni zam geliyor!

Su fiyatlarına zam geleceği öğrenildi. Artan döviz kuru, lojistik gider ve artan maliyetler yüzünden damacana su fiyatına yeni zam gündeme geldi.

Afet bölgesindeki TOKİ ihaleleri iptal mi oluyor? Müteahhitlerden yüksek maliyet tepkisi! 

Afet bölgesine ve çeşitli kentlere inşa edilmesi planlanan toplu konut ihalelerinde ‘belirsizlik’ iptalleri gündeme geldi. İptal sebepleri arasında ‘yüksek maliyetler’ ve ‘ihaleye teklif veren firma olmaması’ yer alıyor. 

maliyetler yükseldimi Haberi

maliyetler yükseldimi

Gayrimenkul sektöründe son dönemlerde işlerin çok da beklenildiği kadar iyi gitmediğini ifade eden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2015 yılının hem ekonomik hem de siyasi anlamda çok sıkıntılı geçtiğini söyledi. Bu tablonun gayrimenkul sektöründe bire bir satışlara yansıdığını vurgulayan Demir, yabancı alımlarının da bir miktar azaldığını dile getirdi. Özellikle seçimlerden sonra yabancılara satışının yavaşladığını vurgulayan Demir, "Siyasi istikrarsızlık yabancıları ürküttü" dedi. Hamit Demir, sektörü etkileyen en büyük diğer olumsuz etkenin ise ekonomik istikrarın bozulması olduğunu dile getirerek, "Bundan önceki dönemlerde her 7 yılda bir kriz olurdu. Biz bunu atlattık diyorduk ama özellikle koalisyonun kurulamaması işleri bozdu" diye konuştu. Yaşanan tüm bu olumsuzluklardan herkesin etkilendiğini ifade eden Demir, "Bu durumdan üretici ve tüketiciler zarar görüyor. Bu tabloda maliyetler...