16 / 05 / 2024

manavgat çayı temin suyu projesi ne zaman yapılacak

manavgat çayı temin suyu projesi ne zaman yapılacak

AK Parti Antalya Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkanı adayı Menderes Türel, 30 Mart mahalli seçiminde yetki alması halinde rafa kaldırılan Manavgat Çayı Temin Suyu Projesi'ni hayata geçireceklerini söyledi.

Tarım Kredi market yine yaptı yapacağını! Un, makarna, çay, beyaz peynir de 'yok artık' dedirten fiyatlar: Çantasını alan koştu!

Tarım kredi marketlerinde akıllara durgunluk veren indirimler! Tarım Kredi Familia tuvalet kağıdı, toz şeker, peynir, bezelye, bal, un ve çay fiyatlarında indirim yaptı! Vatandaşların temel gıda maddelerini rahatlıkla temin edebileceği marketin bu hafta geniş bir yelpazede indirimler sunacağı bildir

TMO'nun ayçiçek yağı hamlesinden sonra fiyatlara zam yaptıracak kötü gelişme! Son dakika açıklaması

Ayçiçek yağında fiyatları yakından ilgilendiren en önemli konu hammaddenin yeterince temin edilip edilmemesi. Toprak Mahsulleri Ofisi ayçiçek hasadına sayılı günler kala 18 bin ton ayçiçek yağı ihalesi yapmıştı. Son dakika açıklaması yağ fiyatlarında yeni bir artış dalgası mı geliyor dedirtti.

Manavgat'ta yeni evler teslim ediliyor!

Temmuz ayında çıkan orman yangınları nedeniyle Manavgat'ta çok sayıda ev kullanılmaz hale gelmişti. Yananların yerine inşa edilen evler hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Manavgat'taki örnek ev bir ay içerisinde tamamlanacak!

Manavgat'ta çıkan yangın sonrası için hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu, yanan evler yerine inşa edilecek konutlar için bir ay içerisine örnek ev inşa edileceğini dile getirdi.

MATSO yöneticileri kiracılarından 3 ay kira almayacak!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu üyeleri kendi özel mülklerinde bulunan kiracılarından 3 ay kira bedeli almayacağını açıkladı. 

Manavgat Şelalesi Özel Günübirlik Tesisleri kiralanacak!

Manavgat Belediye Başkanlığı, Manavgat Şelalesi Özel Günübirlik Tesisleri'ni (Restaurant, Açık yemek alanları, 5 (beş) adet dükkan, Çay Ocağı, Genel WC) 5 yıllığına kiraya veriyor. İhalesi 29 Mart'ta gerçekleşecek tesislerin toplam kira bedeli 6 milyon TL olarak belirlendi.

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Manavgat Karpuzçay’da HES yine mahkemelik oldu!

Manavgat'ta Karpuzçay üzerinde birinci kısmı tamamlanan 3 hidroelektrik santralı (HES) projesi için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu yine adliyelik oldu.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin inşaatı Mayıs'ta tamam!

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, 27 Ağustos 2015 tarihinde temeli atılan Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin 2016 Mayıs ayında tamamlanacağını söyledi.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni bugün!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesinin açılışı yapılıyor. “KKTC Su Temin Projesi” ile Anamur Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı’ndan alınan su, Akdeniz’e döşenen boru hattıyla Girne yakınlarında yapılan Geçitköy Barajı’na aktarılacak.

Manavgat Köprüçayı'na HES mi yapılacak?

Her yıl 1 milyon turistin rafting yaptığı Köprüçayı'na HES yapılması vatandaşı ayağa kaldırdı. Her yıl binlerce turistin doğa turlarına çıktığı Manavgat'ın Değirmenözü Mahallesi sakinleri 'Köprüçayı Nehri'ne HES yapılmasın' imza kampanyası başattı.

Antalya Çenger Çayı'nda iki HES kurulacak!

Kanyon Yenilenebilir Enerji Üretim Şirketi Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki arasında yer alan Çenger Çayı üzerinde önceki yıl kurduğu Çenger 1 Regülatörü ve HES’in ardından Çenger 2 ve 3 Regülatörü ve HES’i de yapacak.

Yerleşik yabancılar Manavgat’ı terk ediyor!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıda MATSO Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Boztaş, yatırım yapan yerleşik yabancıların konutlarını satarak ilçeyi terk ettiğini söyledi.

manavgat çayı temin suyu projesi ne zaman yapılacak Haberi

manavgat çayı temin suyu projesi ne zaman yapılacak


Menderes Türel, yerel seçimlere 63 gün kala seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Manavgat'ta, AK Parti Manavgat Belediye başkanı adayı Recep Barut'la birlikte seçim çalışması yapan Türel, her gittiği yerde halkın bir dönem önceki Antalya'ya yaptıkları kalıcı yatırımlar için teşekkür ettiğini söyledi. 


Antalya'ya hizmet vermede vefa borcu olduğu için yeniden aday olduğunu belirten Türel, 5 yıl içinde CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın yaptığı hizmetlerin ortada olduğunu kaydetti. Antalya'nın içme suyu sorununa köklü neşter vurmak için kendi dönemlerinde Manavgat Çayı Temin Suyu Projesi'ni hayata geçirmek için çalışma yaptıklarını belirten Türel, Akaydın tarafından rafa kaldırılan projeyi, 30 Mart'ta sandıkta yetki alması halinde yeniden uygulamaya koyacaklarını söyledi. 


Manavgat Çayı gibi şehrin ortasından asırlarca akan başka bir ırmağın olmadığını belirten Türel, akan suyun Manavgat halkının...