30 / 04 / 2024

Mantolama yapmamanın cezası nedir

Mantolama yapmamanın cezası nedir

Resmi Gazetede 2000 yılında yayınlanan Enerji Verimliliği Yönetmeliğince yeni binalara mantolama zorunlu hale getirildiği biliniyor.Peki mantolama yapmamanın cezası nedir?İşte mantolama yapmanın cezası..

Apartmanda oturanlar dikkat! Bunu yapanlara büyük ceza geliyor!

Pek çok kişi tarafından bilinen Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlükleri bulunuyor. Peki evde gürültü yapmanın cezası ne kadar 2024?

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Araç sahipleri aman dikkat! Denetimler başladı! Bunu yapmayanlara 4 bin 69 TL ceza kesilecek!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ticari araçlara yönelik kış lastiği denetimleri başlatıldı. Buna göre kış lastiği taktırmayanların cezası 2 bin 568 lira iken, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 4 bin 69 TL olacak.

Kentsel dönüşümde kritik karar: Dönüşümü engelleyenlere para cezası uygulanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, geçtiğimiz ay başlanan Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şürası'nda 107 öneri gündeme geldi. Öneriler arasında kentsel dönüşümü engelleyenlere para cezası yer alıyor. İşte detaylar...

Otomobillerini satmak isteyenler dikkat! Yeni düzenleme getirildi! Bunu yapmanın cezası 100 bin TL

Otomobil piyasasına yönelik yapılan yaptırımlar ve denetimlere bugün bir yenisi daha eklendi. Otomobillerini satmak isteyenlere yönelik getirilen bu yeni düzenlemede kurala uymayanlara tam 100 bin TL ceza uygulanacak.

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

İkinci el araç alımlarına kısıtlama getirildi! Bunu yapanların cezası 300 bin TL...

Otomotiv piyasasında kriz gittikçe büyüyor. Devlet ikinci el araç fiyatlarını düşürmek için yen, uygulamaları tek tek hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı yıllık 3 adet olan araç satın alma hakkını değiştirdi. İşte yeni uygulama, bunu yapana büyük ceza geliyor...

Oy kullanmayana ceza! 28 Mayıs seçiminde oy kullanmak zorunlu mu, oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs Pazar günü bir kez daha sandık başına gidecek. İlk turda neredeyse 8 milyon vatandaş oy kullanmadı. Peki, oy kullanmamanın cezası var mı?

Kırmızı et fiyatlarına yakın takip! Para cezası uyarısı geldi

Kırmızı ete arda arda yapılan zamlar sebebiyle vatandaş günün ilk anlarında ucuz et kuyruğuna girmek mecburiyetinde kalırken Rekabet Kurumu'ndan gelen açıklamada, yaşanan ücret yükselişlerinin yakın takibe alındığı ve fahiş ücret uygulayanlara cirolarının yüzde 10'una varan idari para cezası uygul

Sadece 20 gün yaşıyor! Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL! 

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre endemik bir bitki türü olan ters laleyi koparanlara 244 bin 315 TL lira ceza uygulanacak. 

Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa şimdi bakın! Son gün 31 Mart! Ödemeyene cezası var! 

Milyonlarca mükellefi ilgilendiren kira geliri vergisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa şimdi bakın! Son gün 31 Mart! Ödemeyene cezası var! 

Ürün ve kirada fahiş fiyatlara hapis cezası geliyor!

Son dakika haberine göre; Türk Ceza Kanunu'na (TCK) ilave edilecek yeni maddeyle, deprem ve salgın dönemlerinde kiraların ve ürünlerin fiyatlarını fahiş oranda yükseltenler 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak, ayrıca bu kişilere adli para cezası da uygulanacak. İşte detaylar...

Mantolama yapmamanın cezası nedir Haberi

Mantolama yapmamanın cezası nedir

Mantolama yapmamanın cezası nedir?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor.  Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor.Mantolama yapılırken Türkiye'nin farklı bölgelerindeki ısı yalıtım ihtiyaçlarının da dikkate alınması gerekiyor.Mantolama enerji tasarrufu sağladığı gibi binanın ömrünü de uzatmış oluyor.


Genelde mantolama uygulaması ile karıştırılan kaplama uygulaması bulunuyor.Kaplama uygulaması dış cephe yalıtımından tamamen farklı bir uygulama olup, dekorasyon amacı taşıyor. Mantolama ile aynı işlevi görmüyor. 


Mantolama uygulaması ile ilgili merak edilenler arasında mantolama fiyatları da bulunuyor. Mantolama yere göre değişiklik gösterse de pahalı bir uygulama değil, ileriye dönük kazançlı bir yatırım olma özelliğini taşıyor.


2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile mantolama uygulaması binalar için kaçınılmaz bir uygulama niteliği taşıyor. Yeni yapılan...