05 / 05 / 2024

marmara bölgesi yatırımları

marmara bölgesi yatırımları

Türkiye Genç İşadamları Derneği Çukurova Şubesi Başkanı Gül Akyürek, Marmara Bölgesi'nin yatırımlar açısından tıkandığını belirterek en iyi alternatifin Çukurova olduğunu söyledi.

Fikri Işık: Akdeniz, Ege-Marmara ve Karadeniz'e yatırım bölgesi kurulacak!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Akdeniz, Ege - Marmara ve Karadeniz’e 3 büyük üretim - yatırım bölgesi kurulacağını söyledi. Bu bölgelerde sanayici binaya para bağlamayacak. Fabrikayı devlet yapacak, sanayici kira ödeyecek

B Ve B Bodrum Bitez Turistik Yatırımlar Ve Hazır Ofis Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

B Ve B Bodrum Bitez Turistik Yatırımlar Ve Hazır Ofis Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. B Ve B Bodrum Bitez Turistik Yatırımlar Ve Hazır Ofis Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkezi Şişli'de yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Eskişehir'de fabrika yatırımları için gaza basıldı! 2030 yılında toplam bin 250 fabrika olacak!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'e yapılan sanayi yatırımlarının devam ettiğini söyleyerek, hedeflerinin 2030 yılına kadar bin 250 fabrika olduğunu açıkladı.

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Hüseyin Dinçel, Mahmut Sefa Çelik, Mahmut Asmalı ve Fatih Kıvanç ortaklığında kuruldu.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Herkes merakla bekliyordu! Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni belli oldu!

Herkesin merakla beklediği Euro bölgesi yatırımcı güveni, beklentilerin keskin bir şekilde kötüleşmesi sebebiyle Mart ayında tahminlerden daha fazla gerileme eğilimi kaydetti. Anketin beklenti ölçüsü önceki aya göre -6,0'dan -13,0'a indi.

Kuzey Marmara Otoyolu gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu yeni yatırımlara yön oldu. Güzergâha son 1 ayda 10 milyarlık yatırım sağlandı. Otoyol, turizm, gayrimenkul ve sanayi gibi sektörlere büyük katkı sağladı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

marmara bölgesi yatırımları Haberi

marmara bölgesi yatırımları

Türkiye Genç İşadamları Derneği Çukurova Şubesi Başkanı Gül Akyürek, Marmara Bölgesi'nin yatırımlar açısından tıkandığını belirterek en iyi alternatifin Çukurova olduğunu söyledi. 


Türkiye ekonomisinin ve sanayisinin yüzde 60'ının Marmara Bölgesi'nde toplanmasının hem bölgelerarası gelişmişlik farkına neden olduğunu hem de deprem nedeniyle yüksek risk yarattığını belirten Akyürek; riskin dağıtılması açısından da Çukurova'nın öne çıktığını vurguladı. 


Akyürek; "Bölgelerarası gelişmişlik farklılıkları nedeniyle Marmara Bölgesi'ne yönelen göç, ülkemizin bu köşesini adeta tüketmiştir. Çukurova'ya yatırımların artması bu anlamda Marmara Bölgesi'ni rahatlatacağı gibi yatırım maliyetlerinin de düşmesine neden olacaktır" dedi. 


Çukurova'nın yatırımlar açısından analizini yapan Akyürek sözlerine şöyle devam etti: "Yatırım açısından baktığınızda Çukurova Bölgesi birçok alternatifi bünyesinde bulunduruyor. Tarımdan, turizme, sanayiden spora kadar hemen her alanda ön plana çıkabiliyor. Lojistik Merkezi'nin hayata geçmesi, Çukurova Bölgesel Hava Limam'mn bitirilmesi...