29 / 04 / 2024

Marmaray banliyö hatlarına ek süre

Marmaray banliyö hatlarına ek süre

Marmaray Projesi kapsamında banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmasında Ulaştırma Bakanlığı ile İspanyol OHL- Dimetronic firmaları arasında görüşmelerin sona erdiği öğrenildi.

Bolu'daki 4,2'lik depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür'den haritalı açıklama geldi: Biri kırılmış olmalı!

Bolu'da saat 01.03'te 4,2 büyüklüğünde deprem yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür, yürekleri ağza getiren depremden sonra sosyal medya hesabından haritalı paylaşım yaparak açıklamalar yaptı. Görür, Bolu’nun kuzeyindeki fay hatlarına dikkat çekerek "Bunlardan biri kırılmış olmalı" diye konuştu.

TCDD olası afetler için düğmeye bastı! Demiryollarına deprem sensörü sistemi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ray hatlarına sel ve deprem riskine karşı uyarı sistemleri yerleştirmeye başlandığını duyurdu.  

Deniz yoluna 2053'e kadar 21,6 milyar dolarlık yeni yatırım yapılacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye, deniz ticaretinden aldığı payı artırmak için Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi planlarken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yapacak.

Türkiye, yeni Ro-Ro hatlarıyla deniz ticaretindeki payını artıracak!

Türkiye, Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi hedeflerken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yürütecek.

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

ABD'li ajanstan dikkat çeken analiz: Deprem Türkiye’deki kira krizini derinleştirdi!

Bloomberg, Kahramanmaraş depremleri sebebiyle kiralık konut krizinin arttığını yazdı. Söz konusu haberde insanların fay hatlarına uzak yerleri tercih etmeye çalıştığı ve bazı konut sahiplerinin fiyatları artırdığı da belirtildi...

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Ramazan Bayramı ziyaretlerinde marmaray, şehir hatları vapurları, metro, metrobüs, otobüs (İETT) ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının çalışma durumu belli oldu. Bayram tatilinde toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı, bedava mı? 

İstanbul'da 7 metro hattında çalışmalar hızlandı!

EMD Yönetim Kurulu üyeleri bir araya gelen  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hatlarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?

İstanbul'un yeni metro hatlarına kavuşması için çalışmalar tam gaz devam ediyor. İstanbul Havalimanı-Gayrettepe, İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Metro hatlarının en yakın zamanda hizmete sunulması planlanıyor.

İstanbul'da kentsel dönüşümle hangi ilçede kaç bina yenilendi?

Fay hatlarına yakınlığı nedeniyle deprem riski yüksek olan İstanbul'da, belediyelerin gündeminden 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından kentsel dönüşüm hiç çıkmadı.

İstanbullular yeni metro hatlarına kavuşacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden metro çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu....

İstanbul'da finansmanlar ile 9 metro projesi için harekete geçildi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un raylı sistem hatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, bulunan finansmanlarla harekete geçilen metro hatlarını açıkladı...

İstanbul'da 5 yılda 20 kilometrelik metro hattı açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açılışında konuştu. İmamoğlu, İstanbul'da yeni yapılacak metro hatlarına ilişkin bilgiler verdi.

Marmaray banliyö hatlarına ek süre Haberi

Marmaray banliyö hatlarına ek süre


Marmaray Projesi kapsamında banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmasında Ulaştırma Bakanlığı ile İspanyol OHL- Dimetronic firmaları arasında görüşmelerin sona erdiği öğrenildi. Bakanlık, firmaya Haziran 2015'te bitmesi gereken hatların tamamlanması için ek süre verdi. İspanyol konsorsiyum uzun bir zaman sonra 8 Haziran'dan itibaren çalışmalara yeniden başlarken, Gebze-Pendik arasını bu yılın sonunda; Halkalı-Kazlıçeşme hattını Eylül 2016'da; Ayrılıkçeşme-Pendik hattını 2016’nın sonunda bitirmeyi taahhüt etti.


İspanyol OHL-Dimetronic, milyonlarca İstanbullu'nun bir an önce bitmesini beklediği Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpaşa banliyö hatlarının iyileştirilmesi projesinde maliyet artışını gerekçe göstererek geçen Ekim ayında işi durdurdu.


Bakanlık, işin durmadığını, banliyö hatlarının Haziran 2015'te biteceğini açıklasa da yapılan görüşmeler sonunda İspanyol konsorsiyumuna ek süre verilmesi kararlaştırıldı.



Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, firmanın ek maliyet talebi kabul görmezken, ek süre verilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Buna göre Gebze-Pendik...