03 / 05 / 2024

marmaray halkalıya kadar uzayacak mı

marmaray halkalıya kadar uzayacak mı

Aydınlık ' ın haberine göre, İstanbulluların sabırsızlıkla beklediği Marmaray ' ı Halkalı ' ya kadar uzatma projesi, yüklenici İspanyol firmanın maddi sorunları gerekçe gösterilerek askıya alındı...

Turistlere izinsiz ev kiralayanlara ceza var! Cezalar 3 binden 100 bin Euro'ya kadar çıkarıldı...

İspanya'nın başkenti Madrid'de belediye, turistlere izinsiz ev kiralayanlara yönelik para cezalarını artırdığını duyurdu. Yapılan bu yeni düzenleme kapsamında, bu tür kiralama yapanlara verilecek en yüksek para cezası 3 bin Euro'dan 100 bin Euro'ya kadar çıktı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbulluların beklediği o metro hattı 2025'te açılacak!

İstanbul'da 4 metro açılışı yaptıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu en son Havalimanı -Arnavutköy arasındaki metroyu hizmete açtıklarını kaydederek, o bölgeden başlayıp Halkalı'ya kadar inecek olan 17.5 kilometrelik metro hattının da önümüzdeki sene açılacağını söyledi.

İstanbul ilçelerinin belediye yönetişim karnesi 5.6’ya kadar yükseldi...

Argüden Yönetişim Akademisi’nin, yerel yönetimlerde yönetişim kalitesini yükseltmek üzere hazırladığı “Belediye Yönetişim Karnesi” sonuçları kapsamında 2018 senesindeki ilk çalışmadaki 5.0 ortalama, 2023 senesinde 5.6’ya kadar yükseldiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Kiler GYO'dan 2024'ün ilk projesi! Halkalı'ya yeni yaşam merkezi geliyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Halkalı'daki yeni projesi için düğmeye bastı. Merakla beklenen projede 352 bağımsız bölüm yer alacak.

Toyota açıkladı! Toyota'dan 2026’ya kadar 6 yeni elektrikli araç...

Toyota'dan yapılan açıklama doğrultusunda, 2026 yılına kadar 6 yeni elektrikli otomobil satışa sunacağını kaydetti. İşte haberin detayları...

Bios Life projesi resmen başlıyor! Halkalı'ya 312 yeni konut geliyor! 

Aytek Gayrimenkul imzası taşıyan Bios Life projesi resmen başlıyor. Halkalı'da hayata geçirilen projede 312 konut ve 7 ticari ünite yer alıyor. 

EBRD, deprem bölgesindeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verecek! 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından, depremden etkilenen 11 şehirdeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verilecek. İşte ayrıntılar...

Meteorolojiden yoğun yağış uyarısı!

Marmara'nın doğusundan Batı Karadeniz'e, İç Ege ve İç Anadolu'dan Batı Akdeniz'e ve Adana'ya kadar geniş bir bölgede kuvvetli yağışlar bekleniyor.

2022 Marmaray ücretleri ne kadar? 2022 Marmaray tarifesi!

Marmaray, İstanbul’un en önemli toplu taşıma araçlarından biri. Vatandaşlar, 2022 Marmaray ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte detaylar!

Piyasayı elektrik korkusu sardı Temmuzdan sonra yüzde 86’ya kadar zamlı almak zorunda kalacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun son aldığı kararla birlikte mesken hariç 80 bin TL ve üzeri elektrik faturası ödeyen abone grubu tüketicileri ulusal tarife sisteminden çıkarılacak. Böylelikle bu gurup elektriği yüzde 86’ya kadar zamlı almak zorunda kalacak.

Bahçeşehir'den Halkalı'ya tren hattına onay çıktı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen TCDD Bahçeşehir-Halkalı arası tren hattı işletmeciliğinin başlatılması oy birliğiyle kabul edildi..

Irak'ın petrol gelirleri Nisan'da yarıya düştü!

Irak'ın Nisan'da petrol ihracatından elde ettiği gelir, küresel piyasada petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş nedeniyle yarı yarıya kadar azaldı.

Hızlı tren önümüzdeki hafta Halkalı'ya kadar hizmet verecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Hızlı tren; ülkemize, insanlarımıza, bu coğrafyada hizmet veriyor. Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul, inşallah önümüzdeki haftadan sonra da Marmaray'daki boğaz geçişiyle Halkalı'ya kadar hizmet verecek." dedi.

marmaray halkalıya kadar uzayacak mı Haberi

marmaray halkalıya kadar uzayacak mı

Avrupa ve Anadolu yakasını Boğaz'ın altından tüplerle birleştiriren Marmaray'ı Halkalı'ya kadar uzatma projesinin durma noktasına geldiği için askıya alındığı bildirildi.


Aydınlık'ın haberine göre, İstanbulluların sabırsızlıkla beklediği Marmaray'ı Halkalı'ya kadar uzatma projesi, yüklenici İspanyol firmanın maddi sorunları gerekçe gösterilerek askıya alındı.


İstanbul'da ulaşım yükünün önemli bölümünü omuzlayan "Sirkeci-Halkalı" ve "Haydarpaşa-Gebze" banliyö treni hatları Marmaray projesi kapsamında 2012 yılında durdurulmuştu. Geçen yıl kısmen hizmete açılan ve 5.5 milyar TL'ye mal olan Marmaray, sadece "Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme" arasındaki 14 km'lik bölümde ulaşım sağlıyor. Projeye göre Kazlıçeşme-Halkalı ve Haydarpaşa-Gebze arasındaki banliyö hatları da elektriksel, mekaniksel ve yapısal olarak iyileştirilecek ve Marmaray'a entegre edilecekti.


İSTANBULLULAR SABIRLA BEKLİYOR


İstanbul'un Avrupa ve Asya yakasında yıllardır ulaşımı sağlayan banliyö trenlerinin kaldırılmasıyla mağdur olan İstanbullular ise sabırla hattın Halkalı'ya kadar uzatılmasını bekliyor. Açıklanan plana...