16 / 05 / 2024

marmaray yeni tren setleri

marmaray yeni tren setleri

Asya ile Avrupa kıtalarını deniz altından tünelle bağlayan Marmaray'da temmuz ayında çalışmaya başlaması planlanan söz konusu tren setlerinde tek seferde taşınan yolcu sayısı bin 500'den 3 bine çıkacak

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, İzmir'in turizm potansiyelinin artması için İzmir Denizli arasında hızlı tren çalışmasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara'ya yeni tren hattı müjdesi! Bakan Uraloğlu resmen açıkladı: Seferler yarın başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren seferlerini 21 Mart'ta başlatacaklarını müjdeledi. Söz konusu seferler günde 6 sefer olarak yapılacak.

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Ankara ve İstanbul arası hızlı tren projesi ile ilgili olarak yeni gelişmeyi açıklayarak, proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif iki yeni tren hattı geldiğini duyurdu. 

İstanbullular akbil yüklerken şok olacak! Fiyatlar değişti! İşte Marmaray ve metrobüste yeni ücretler...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), dün toplu taşımada yüzde 18 zam kararını açıklamıştı. Bugün ise marmaray ve metrobüs fiyatları değişti. İşte yeni zamlı ücretler...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Zamların ardı arkası kesilmedi: Hızlı tren biletlerine dev zam geldi!

TCDD, Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine zam haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte zamlı yeni tarife...

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni bir hızlı tren projesinin olduğunu açıkladı.

TCDD Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam yaptı! İşte güncel zamlı YHT bilet fiyatları...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarında yeni bir zamma gitti. İşte zamlı YHT bilet fiyatları...

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

O iki şehir arası yolculuk 12 saat yerine 2 saate düşecek! Hızlı tren ne zaman açılacak!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni hızlı tren hattının ne zaman açılacağını kamuoyuna duyurdu.

marmaray yeni tren setleri Haberi

marmaray yeni tren setleri


Asya ile Avrupa kıtalarını deniz altından tünelle bağlayan ve açılışı 29 Ekim 2013'te yapılan Marmaray'da temmuz ayında kullanılmaya başlanması planlanan 10'lu tren setleriyle taşınan yolcu sayısı bin 500'den 3 bine yükselecek.


"Asrın Projesi" olarak nitelendirilen ve Cumhuriyet'in ilanının 90. yılında açılışı yapılan Marmaray'ı tercih edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Açılışı 29 Ekim 2013'te yapılan Marmaray'la, 29 Nisan'a kadar 21 milyon 353 bin 339 yolcu taşındı.


Günlük ortalama yolcu sayısı 130 bin olan Marmaray'ın en fazla kullanıldığı saatler, 07.30-09.00 ile 16.00-19.00 arası oldu. 


Marmaray, Ayrılıkçeşme, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı ve Kazlıçeşme istasyonlarında hizmet veriyor. Tek seferde bin 500 yolcu taşıyabilen 5'li tren setlerinin çalıştığı Marmaray'da, temmuz ayında kullanılmaya başlanması hedeflenen 10'lu tren setleriyle taşınan yolcu sayısı 3 bine çıkacak.


Marmaray'la 2014 yılında yaklaşık 45...