29 / 04 / 2024

MARTOD Başkanı Özgür Azad Güngör

MARTOD Başkanı Özgür Azad Güngör

Çözüm Süreci ile turizmde bölgenin adeta parlayan yıldızı haline gelen Mardin'de, terör örgütü PKK'nın yol kesme, hendek kazma, yola patlayıcı yerleştirme eylemlerinin turizme vurduğu darbe sonucu oteller kapasitelerini düşürdü

Mardin'de oteller kapanma noktasına geldi!

MARTOD Başkanı Güngör: ''Birçok otel kapanma aşamasına geldi. Otellerin küçülmeye gitmesi sonucu Mardin'de ciddi sayıda işsiz gencimiz oluştu. Çünkü turizm istihdam için ciddi bir potansiyeldi" dedi.

Özgür Özel: Ev fiyatları 1 yılda yüzde 90, kira bedelleri yüzde 75 arttı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili rakam verdi ve önemli açıklamalarda bulundu. Özel, mega kent İstanbul'da ortalama ev kirasının 20 bin TL'ye yükseldiğini söyledi.

En düşük emekli maaşı 25 bin TL! Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika açıklaması!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilerin aylıklarının yüksek enflasyon karşısında çok düşük kaldığına dikkat çekti ve en düşük emekli maaşının 25 bin TL olması gerektiğinin altını çizdi. İşte Özel'in o açıklaması...

Kira krizi Meclis'e gidiyor: CHP'den şehirlerde yerleşik yaşayanların kira fiyatlarından etkilenmemeleri için öneriler!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ülke genelindeki yüksek kira bedellerine dikkat çekerek, konuyu Meclis'e taşıdıklarını belirtti. İşte Özel'in konuyla ilgili açıklaması... 

En düşük emekli maaşı 17 bin TL olacak mı? Emekliler aman dikkat! 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranı yüzde 49,25'e yükseltilirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de en düşük emekli aylığının 17 bin TL olması gerektiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Özgür Özel tepki verdi, Tunç Soyer'den açıklama geldi: Bornova Anadolu Lisesi'ndeki inşaat mühürlenecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin korusunun yıkılarak Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki haberlere tepki verdi. Söz konusu Konu ile ilgili bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi.

Erman Ilıcak'ın acı günü! Rönesans Holding Onursal Başkanı Bekir Ilıcak vefat etti!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’ın babası ve aynı zamanda şirketin onursal Başkanı Bekir Ilıcak hayatını kaybetti.

'Kiralar pahalı' diyen MB Başkanı Erkan hakkında yeni iddia: Bodrum'da denize sıfır villa aldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki kiraların ne kadar yüksek olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı. Tartışmalar devam ederken Erkan'ın Bodrum’da denize sıfır villası olduğu iddia edildi. 

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

Merkez Bankası başkanı neden annesinin evinde yaşıyor? Özgür Demirtaş, anlamadım dedi! Vatandaş cevap verdi!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan İstanbul'daki ev kiralarının yüksekliğinden dert yanarak "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" diyerek ev bulamadıklarını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıkladı. Açıklama anında sosyal medyanın gündemine düştü.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

ATO Başkanı Gürsel Baran: Reel sektörün mavi ve beyaz yakalı işçi bulamama sorunu var!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran yaptığı açıklamada reel sektör olarak dile getirdikleri ortak konuların başında beyaz ve mavi yakalı işçi bulamama sorununun bulunduğunu kaydetti.

İTO Başkanı Avdagiç'ten kritik asgari ücret açıklaması: Hedeflenen enflasyon dikkate alınarak artırılmalı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yıl sonunda belirlenecek olan asgari ücretin OVP’de hedeflenen enflasyon oranında artırılması gerektiğini belirtti.

MARTOD Başkanı Özgür Azad Güngör Haberi

MARTOD Başkanı Özgür Azad Güngör

Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm mekanı haline gelen Mardin'de, terör örgütü PKK'nın eylemleri otellerin kapasitesini düşürmesine neden oldu.


Turizme yönelik yatırımların arttığı, turist sayısında hedef büyüten kentte PKK'nın yol kesme, araç yakma, yola patlayıcı yerleştirme gibi eylemleri turizmdeki gelişmeyi sekteye uğrattı.


Tur ve rezervasyonların birbiri ardına iptal edildiği, turizm yatırımlarının durma noktasına geldiği Mardin'de, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının da yarıya düşmesi sonucu oteller küçülmeye gitti.


Kentteki 20'yi aşkın otelde 3 ayda yaklaşık 450 personel işten çıkarıldı.


- "Birçok otel kapanma aşamasına geldi"


Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, son yaşanan olayların Mardin turizmini ciddi manada etkilediğini söyledi.


Güngör, Çözüm Süreci'nde yapılan anketlerin Türkiye'deki her 10 kişiden 7'sinin...