11 / 05 / 2024

maslak 1453 değiştirildi

maslak 1453 değiştirildi

Emlak Konut GYO, Maslak 1453'te yer alan A1 bloktaki bağımsız bölüm sayısının 265'ten 157'ye düşürüldüğünü açıkladı. Şirket, "Körfez ülkelerinden 5 ve 6 odalı dairelere önemli bir talep var" dedi..

Atatürk Havalimanı’nın imar planları değiştirildi! 

Atatürk Havalimanı’nın imar planlarında yol düzenlemesi yapmak üzere değişikliğe gidildi. İhalesi iptal edilen Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde yol düzenlemesi yapılırken daha önce 52 bin metrekare olan cami alanı, 23 bin metrekareye indirildi. İşte ayrıntılar...

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değişti! TDK tek tek açıkladı: O sözcükler artık bu şekilde yazılacak! 

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değiştirildi. TDK tarafından yazımı değişen sözcükler tek tek açıklandı. İşte o sözcükler...

Silivri Cezaevi’nin ismi değişti! İşte o cezaevinin yeni ismi

Silivri Belediye Başkanı’nın dilekçesi üzerine Silivri Cezaevi’nin adı Marmara Cezaevi olarak değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi! Sınırlar değişecek

Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; Konya’daki Çamlık Mağaralarının bulunduğu bölge milli park olarak belirlendi. Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nın sınırları değiştirildi. İşte detaylar...

Sancaktepe’deki 14 dönümlük arazinin imar planı değiştirildi!

Sancaktepe’de bulunan Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş'ye ait yaklaşık olarak 14 dönümden oluşan arazinin planlarda “belediye hizmet alanı” olarak gözüken imarı, “konut-ticaret” olarak değiştirildi. İstanbul Büyük Şehir Belediye birimlerinin nüfus ve yapı yoğunluğu oluştuğu için karşı çıktığı plan deği

Topkapı 29'un satış ofisinin imar planı değiştirildi!

‘Topkapı 29’ ismiyle hayata geçirilen konut projesine ait satış ofisi kaçak çıktığı ileri sürüldü. İBB’nin yıkım kararı 4 defa yargıda kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da, imar planını değiştirdi ve binaya onay verdi.

Otomotivde ÖTV düzenlemesi: Matrah limitleri değiştirildi!

Otomotivde ÖTV düzenlemesi yapıldı. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarına ara kademeler eklenmesiyle matrah limitleri değişti. İşte o düzenleme...

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca bugünkü köşesinde İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imar planını ve yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Nihal Bengisu Karaca'nın 'Süleymaniye'nin silüeti tehlikede mi?' başlıklı yazısı...

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Zeytinburnu’ndaki 2 bin metrekarelik parselin imar planı değiştirildi!

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

Tuzla İçmeler’deki askeri alanın plan değişikliğine itirazlar kabul edildi!

Tuzla ilçesi İçmeler Mahallesi'nde imara açılan 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın planları, itirazlar üzerine yeniden değiştirildi. AVM, otel ve konut imarına açılan askeri alana itirazlardan sonra “park” ve “devlet ormanı” fonksiyonları ilave edildi. 

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

maslak 1453 değiştirildi Haberi

maslak 1453 değiştirildi

Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul Projesi'nde revizyona gidildi. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Maslak 1453 projesinde yer alan Al bloktaki bağımsız bölüm sayısının 265'ten 157ye düşürüldüğünü açıkladı. Bu sebeple Al bloka ait tadilat yapı ruhsatı alındığı kaydedildi. Bu gelişmenin ardından bir açıklama da Ağaoğlu Grubu'ndan geldi. Şirket, "Körfez ülkelerinden 5 ve 6 odalı dairelere önemli bir talep var. 


Onların aile yapılarına da uygun olan bu istekler doğrultusunda Maslak 1453 projemizin Al blokunun kapalı saha alanı ve kat yüksekliği, binanın eni ya da boyu değiştirilmeden sadece iç mimaride değişiklik yapıldı." açıklamasında bulundu. Ağaoğlu Grubu, değişiklikle bir yılda yabana yatırımcıdan elde ettikleri 750 milyon dolarlık satış gelirini, kısa sürede 2 milyar dolara ulaştırmayı amaçlıyor. 

Grup, "Aynı anda 10 bin adedin üzerinde konut inşaatını devam...