10 / 05 / 2024

maşukiye haberleri

maşukiye haberleri

Kocaeli ve Sakarya’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü yakınlarındaki Maşukiye' de açılması planlanan kireçtaşı ve kırma eleme tesisi için verilen ÇED raporunun yürütmesi durduruldu...

Maçkolik’in halka arzıyla, Türkiye sermaye piyasalarında bir ilk yaşanacak!

Dünyadaki tüm futbol ve basketbol spor dallarıyla ilgili güncel gelişme ve haberleri takip eden ve iddia sonuçlarını da yayınlayan internet sitesi Maçkolik halka arz oluyor. Maçkolik’in halka arzıyla birlikte bir ilk yaşanacak.

Toplu ulaşıma zam geldi! Öğrenci ve tam bilet ücreti kaç liraya yükseldi?

Üst üste birçok ilden ulaşıma yapılan zam haberleri gelmeye başladı. Toplu ulaşıma yapılan son zam haberi ise Mersin’den geldi. İşte detaylar...

Bitrota mağdurları nasıl dolandırıldı?

Kayseri'de 1 milyar TL'lik kripto para vurgunu haberleri ile gündem olan Bitrota mağdurları, yaşadıkları süreçleri anlattı.

Kripto paralarda mağduriyet nasıl azaltılabilir?

Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin, Hecoin ve son olarak da Bitrota'da yaşanan vurgun haberleri son zamanlarda kripto para yatırımcılarını korkuttu. Peki, kripto paralarda mağduriyet nasıl engellenir? İşte detaylar...

Fikirtepelilerden kentsel dönüşüm eylemi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümleri tek tek çözülürken, yine mağdur haberleri gelmeye başladı. Mağdur olduklarını söyleyen aileler Fikirtepe'de eylem yaptı.

Kartepe Güzelbahçe mesire yeri işletilmesi için ihaleye çıkıyor!

Kartepe Belediye Başkanlığı Kocaeli İli Kartepe İlçesi Maşukiye Mahallesi Kartepe'de yer alan Güzelbahçe A tipi mesire yerinin yatırımı gerçekleştirmek şartı ile ticari ve turistik tesislerin yapımı ve 29 yıl süre ile işletilmesi işi ihale edilecek.

Maşukiye'ye Araplardan yoğun ilgi!

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan ve ismini alabalık ile duyuran Maşukiye, her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Özellikle son yıllarda turizmde büyük bir atağa kalkan Maşukiye, yerli turistlerin yanı sıra Arap turistlere de ev sahipliği yapıyor.

Özyazıcı İnşaat'tan kamuoyuna açıklama!

Özyazıcı İnşaat, hakkında çıkan mağduriyet haberleri için kamuoyuna açıklama yaptı. Açıklama ''Söz konusu sahte çek ve senetler ile firmamızın hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır'' ifadeleri yer aldı...

Kartepe Maşukiye Konağı hizmete açıldı!

Kocaeli Kartepe Belediyesi'nde başlatılan mahalle konağı çalışmaları kapsamında inşa edilen Maşukiye Konağı hizmete açıldı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in açılışını yaptığı konakta düzenlenen törene protokolün ilgisi yoğun oldu.

Araplar rotasını Sapanca Kırkpınar'a çevirdi!

Emlak İstasyonu Hülya Emlak Broker’ı Hülya Altın, "Araplar Sapanca'da 'Küçük Arabistan' kurdu.Sapanca Kırkpınar ilçesi ile Maşukiye, zengin Arapların akınına uğruyor. " dedi.

Sakarya zengin Arapların akınına uğruyor!

Sakarya'nın Sapanca, Akyazı ve Maşukiye ilçeleri, zengin Arapların akınına uğruyor. 123 bin metrekarelik taşınmaz alan Araplar, Sapanca, Akyazı ve Maşukiye üçgeninde adeta küçük bir Arabistan kurdu.

Kartepe Sarımeşe ve Maşukiye imar değişikliğine onay!

Kartepe Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısında 9 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Sarımeşe mahallesi ve Maşukiye mahallelerinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği kabul edildi.

Kartepe Maşukiye Meydanı Düzenleme Projesi başladı!

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü de kış turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Maşukiye’de 20 bin metrekarelik alanda meydan düzenleme projesine başladı.

maşukiye haberleri Haberi

maşukiye haberleri


Maşukiye'de açılması planlanan kireçtaşı ve kırma eleme tesisi için verilen ÇED raporunun yürütmesi durduruldu. İşlemin yürütülmesi halinde bölgenin telafisi mümkün olmayacak şekilde zarara uğrayacağını söyleyen mahkeme heyeti, verdiği kararla çevrecileri sevindirdi.


Kocaeli ve Sakarya’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü yakınlarındaki Maşukiye’de açılacak olan kireçtaşı ve kırma eleme tesisi için verilen ÇED raporunun yürütmesi durduruldu. Kocaeli 1. İdare Mahkemesi, kararında, “İşlemin yürütülmesi halinde çevrenin telafisi mümkün olmayacak şekilde zarara uğrayacağı açık.” ifadesini kullandı. Enerji Bakanlığı, Hızlı Tren Projesi inşaatında kullanmak için TCDD’ye, Sapanca’nın Yanık köyünde gölü besleyen derelerin bulunduğu alanda taş ocağı izni vermişti.


Ocaktan çıkan malzemeler, hızlı tren projesinin Köseköy-Vezirhan, Vezirhan-İnönü hattının altyapısı için kullanılacaktı. 90 hektar alanda 5 yıllığına verilen izinle TCDD ile çalışan firma, taş ocağını işletmek için...