02 / 05 / 2024

Mavi Kart kullanımı

Mavi Kart kullanımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Muğla ve Antalya’da uygulamaya başladığı Mavi Kart projesi yılsonuna kadar tüm illere yaygınlaştırılacak. Bu uygulama ile birlikte Mavi Kart kullanmayan il kalmayacak.

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Cebinde nakit olmayan kredi kartına yüklendi! Kredi kartı kullanımı gitgide artıyor!

Son zamanlarda ekonomik zorlukların yaşanması, vatandaşları borçla geçinmeye mecur kılıyor. Artan enflasyonla alım gücünün düşmesi nedeniyle vatandaşlar düşük faizli kredi kartlarına yöneliyor. 2023 yılında bir önceki yıla göre daha fazla kredi kartının kullanıldığı görülüyor. 

MultiNet yemek kartı kullananlara müjde! Altın ve gümüş alımlarında yüzde 1,5 indirim fırsatı!

Beyaz yakalı çalışanların yoğun olarak kullandığı MultiNet yemek kartı, kullanıcılarına yönelik yeni bir kampanyayı hayata geçirdi. 31 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek kampanya ile MultiNet yemek kartı kullananlar, altın ve gümüş alımlarında yüzde 1,5 oranında indirim kazanacak.

300 milyar TL tutarında ödeme yapıldı! İşte Türkiye’deki kredi kartı kullanıcı sayısı!

Pandemiyle birlikte değişen alışkanlıklar kalıcı oldu. Milyonlarca vatandaş nakit sıkıntısı çektiğinde kredi kartına sarılırken kart kullanıcı sayılarındaki artış raporlara yansıdı. BKM raporlarına göre nakit kullanımında ciddi düşüş gözlendi.

Ödemeler artık kartla yapılıyor! Banka kartı kullanım oranı her geçen gün artıyor!  

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre vatandaş, temmuz ayında 316,9 milyar TL tutarında kartlı ödeme gerçekleştirdi.  Vatandaş yanında nakit taşımıyor ve ödeme işlemlerini banka kartıyla ödemeyi tercih ediyor. İşte detaylar…

İBB'den Öğrenci Kartı Öğretmen Kartı 60 Yaş İndirimli Kartı Mavi Kart ücretlerine yüzde 100'e varan zam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir içinde toplum ulaşımda kullanılan, Öğrenci Kartı Öğretmen Kartı 60 Yaş İndirimli Kartı Mavi Kart ücretlerine yüzde 100'ü aşkın zam yaptığını duyurdu. İşte zamlardan sonra söz konusu kartların güncel fiyat listesi....

Akbank Kart sahiplerine müjde! Hesaplara 80 lira yüklenmeye başlandı

Akbank kart sahiplerine müjdeli bir haber geldi. Kullanıcılara bir kampyan kapsamında 80 TL chip para ödenecek.

İstanbul'da ulaşıma zam mı gelecek? Mavi kart ne kadar olacak? Tam bilet 8 TL…

İstanbul’da toplu ulaşıma zam bekleniyor. İETT Genel Müdürü, yüzde 50’den az zam olmayacağını açıklamıştı. Yüzde 50 zammın gelmesi durumunda 430 Türk lirası olan abonman mavi kart, 640 Türk lirasını geçecek. Zammın öğrencilere gelmesi durumunda ise öğrenci bileti 4 lira olacak.

Kredi kartınız var mı? Bu sona kendinizi hazırlayın!

Milyonlarca vatandaşın sahip olduğu kredi kartları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İnternet alışverişlerinde kullanılan 'şimdi al sonra öde' yöntemi kredi kartı kullanımını tehdit etmeye başladı. Peki bu sistem nasıl işliyor? Kredi kartı devri sona mı eriyor?

Aydın'da Mavi Kart Atık Alım Sistemi tesisi hizmete açıldı!

Aydın’ın Didim ilçesinde tur teknelerinin denize boşalttıkları sintine atıklarının kanalizasyona gönderilmesini sağlayan Mavi Kart Atık Alım Sistemi tesisi açıldı.

Manisa'da bisiklet kullanımı için mavi yollar oluşturuluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde bisiklet kullanımının artması ve bisiklet tutkunlarının şehir içerisinde daha güvenli yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla ‘Mavi Yol’ projesini hayata geçirdi.

Mavi Kart kullanımı Haberi

Mavi Kart kullanımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Muğla ve Antalya’da uygulamaya başladığı Mavi Kart projesi yılsonuna kadar tüm illere yaygınlaştırılacak. Bu kapsamda; Mersin, Aydın ve İzmir illerinde alt yapı çalışmalarına başlandı.  Bakanlık 2013 yılı içerisinde: 1 Milyon75 Bin 278 M3 atıksu, 3 Milyon 761 Bin kg çöp ve 270 Bin m3 sintine suyu teknelerden toplayarak imha etti.


Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Her yıl yaklaşık 20 Bin yabancı ve Türk teknesi turistik ve rekreasyonel amaçlı olarak kıyılarımızda dolaşıyor. Teknelerden boşaltılan atıksular kıyılarda önemli bir risk oluşturuyor. Mavi kart projesi ile bu sorunun da üstesinden geliyoruz” dedi.


Denizler ve plajlar için en önemli kirletici unsurların karadan gelen kirlilikler ve deniz üzerinde gerçekleşen faaliyetlerden kaynaklanan kirlilikler olduğunu belirten Bakan Güllüce “Özellikle turistik bölgelerimizde...