15 / 05 / 2024

Mayısta İpotekli konut satışları

Mayısta İpotekli konut satışları

TÜİK, konut satışlarının yüzde 19 artarak Mayıs ayında 107 bin 888 adete yükseldiğini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde konut satışları;

Doğalgaz faturasına mayıs ayarı! Doğalgaza zam geldi mi? Mayısta doğalgaz faturası ne kadar olacak? 

Milyonlarca vatandaş mayıs ayı doğalgaz tarifesinin nasıl olacğaını merak ediyor. Peki mayısta doğalgaza zam geldi mi? Bu ay doğalgaza zam var mı? İşte mayıs doğalgaz tarifesi...

ABD'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!

S&P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlanan verilere göre, ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

Kartlı ödemeler mayısta yüzde 125 arttı!

BKM, mayıs ayına ilişkin verilerini açıkladı. Mayıs ayında toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar lira oldu.

Konut satışları yüzde 7,7 azaldı! 2023 Mayıs'ta 113 bin 276 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Türkiye genelinde Mayıs ayında 113 bin 276 konut satıldı.

Türk Lirasının reel değeri mayıs ayında yüzde 1,88 geriledi!

Merkez Bankası verileri kapsamında reel efektif döviz kuru endeksi mayısta, TÜFE bazında nisandaki 59.03 seviyesinden 57.92 bandına geriledi. Böylece mayısta TL’nin reel değeri yüzde 1,88'e indi.

Mayıs ayında en çok satılan otomotiv markaları tek tek sıralandı!

Mayıs ayının en çok satılan otomotiv markaları peş peşe açıklandı. Peki, mayısta en çok araç satan marka hangisi oldu? İşte detaylar...

Kiracıysan yandın! Kışın ev kiralayana mayısta çıkma şartı!

Bodrum’da pandemiden sonra tüm sene yaşayanların sayısı katlanarak artarken, bu durum kiralık ev bulmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Gelen bilgilere göre, kış sezonunda kiracılarla sözleşme imzalayan ev sahipleri, mayısta tahliye şartı koyuyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi mayısta yem bitkilerini yem sanayicilerine destekli fiyattan satmaya devam edecek!

TMO'nun resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, Ofis, mayısta yem bitkilerini yem sanayicilerine destekli fiyattan satmaya devam edecek!

Altın yatırımcıları dikkat: Altın fiyatları mayısta atağa geçiyor! Gram altın kaç lira olacak?

Altın ve dolar fiyatlarındaki gelişmeler bu hafta da yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatlarının yükselecek mi yoksa düşecek mi? sorusunun cevabını arayan yatırımcılara Mayıs ayı işaret edildi. Mayıs ayında altında atak bekleniyor...

2021 Mayıs'ta 10 bin 560 ipotekli konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Mayıs ayı içerisinde 59 bin 166 adet konut satışı yapıldı. Bunun yanı sıra, bu ay içerisinde 10 bin 560  adet ipotekli konut satıldı. İpotekli konut satışlarında ilk sırada İstanbul yer aldı. 

Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı.

Haluk Hasanoğlu: Konut satışları ivme kazanacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu, TÜİK tarafından yayınlanan Mayıs 2021 konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'da Nisan ayında 19 bin 260 konut satıldı!

İstanbul İstatistik Ofisi, Mayıs ayı Konut Satış Raporu'na göre; Nisan ayında İstanbul'da 19 bin 260 konut satıldı.

Mayısta İpotekli konut satışları Haberi

Mayısta İpotekli konut satışları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde konut satışları 2015 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,4 oranında artarak 107 bin 888 oldu. 


Açıklamada şöyle denildi:


"Konut satışlarında, İstanbul 21.576 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 20) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 12.816 konut satışı (yüzde 11,9) ile Ankara, 6.221 konut satışı (yüzde 5,8) ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Hakkari, 13 konut ile Ardahan, 41 konut ile Bayburt oldu. 



İpotekli konut satışları Mayıs ayında 40.086 olarak gerçekleşti


Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,7 oranında artış göstererek 40.086 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 37,2 oldu. İpotekli satışlarda...