03 / 05 / 2024

mehmet özhaseki kentsel dönüşüm son durum

mehmet özhaseki kentsel dönüşüm son durum

Terör saldırılarından en çok etkilenen Şırnak il merkezi, Sur, Cizre, Silopi, İdil, Nusaybin ve Yüksekova için önemli yatırımların hayata geçeceğinin müjdesini veren Özhaseki, bölgede yürütülen yeniden imar çalışmaları kapsamında; zarar tespit çalışmalarının tümüyle tamamlandığını ifade etti.

CHP Milletvekili Gürsel Erol, Bakan Mehmet Özhaseki’ye fahiş kira artışlarını sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yurttaşların son dönemlerde en çok şikayetçi olduğu konu olan ve gündemden düşmeyen kira artışlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu. 

Bakan Mehmet Özhaseki'den, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eleştirilerine cevap!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada kent merkezlerinde rezerv yapı alanı olarak ilan edilmiş olan bölgede taşınmazı olan hak sahiplerinin herhangi bir hak kaybına uğramadığını dile getirdi.

Bakan Özhaseki: Rezerv alan olduğunda 'Tapumuzu alıyorlar' diyenler, şimdi 'rezerv alan ilan edin' diyorlar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ve rezerv alan konularına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

İstanbul'da 600 bin, Anadolu'nun illerinde 10 bin, 30 bin, 50 bin, 100 bin civarında konut dönüşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve ülke genelinde dönüştürülmesi gereken konut sayılarına dikkat çekti. 

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul'da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depreme hazırlık için gelecek senelerde İstanbul'da yaklaşık olarak 600 bin konutun dönüştürüleceğini dile getirdi.

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm çıkartması: Türkiye'nin neredeyse yarısı yenilenmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak '' Türkiye'nin yapı stokunun neredeyse yarısını yenilememiz lazım'' dedi.

Bakan Özhaseki'den dönüşüm çağrısı: Evlerimizi yenilemek zorundayız! Kentsel dönüşüm isteyen herkese kapılarımız açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu ve parti ayırt etmeksizin kentsel dönüşüm yapmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu söyledi. Özhaseki, deprem bölgesiyle ilgili de konuştu. İşte Bakanın o açıklaması....

0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek? Emekliye ekstra indirim müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faiz oranıyla verilecek kredinin detaylarını açıkladı. Peki 0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek?

'Kentsel dönüşüm yapmak isteyene kapımız açık' diyen Bakan Özhaseki'den seferberlik açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarını desteklediklerini ifade ederek, ''Kentsel dönüşüm yapmak isteyene kapımız açık''dedi.

Mehmet Özhaseki: Deprem bölgesinde en geç 1.5 yıla kadar teslimler tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen 11 şehirdeki hummalı çalışmalar ile ilgili bilgi verdi ve en geç 1-1.5 seneye tümüyle bütün hak sahiplerinin evlerinin teslim edileceğini belirtti.

Bakan Özhaseki: 'Evlerini yerinde yapıp teslim edeceğiz, şeref sözü'!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümle yenilenecek evlere eskiden aynı yerde oturanların yerleştirileceğini söyledi. Özhaseki, "Evlerini yerinde yapıp kendilerine teslim edeceğiz, şeref sözü. Daha ne diyelim?" dedi.

Bakan Özhaseki'den flaş kentsel dönüşüm açıklaması: Tapusu olanı kimse evinden çıkaramaz! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve 'Vatandaşların mülkleri ellerinden' alınacak iddiasına yanıt verdi. İşte ayrıntılar...

Mehmet Özhaseki'den Adıyaman'ı ayağa kaldırma sözü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Adıyaman'da, şehir merkezine yapacağımız konut ve iş yerlerini sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayarak şehrimizi hızla ayağa kaldıracağız." ifadesini kullandı.

mehmet özhaseki kentsel dönüşüm son durum Haberi

mehmet özhaseki kentsel dönüşüm son durum

Yaklaşık 7 milyon konut değişimi beklerken, 30 milyon konutun dönüşüme ihtiyacı var. Türkiye'nin kentsel dönüşüm kaderi, önce 1999 depremi sonrası çıkan deprem yönetmeliği, sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğüyle 2012 yılında çıkan yasalarla değişti. 


Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın hazırladığı rapora göre gelecek 20 yıl içinde ülke genelinde 6.7 milyon konut, sadece bu yıl ise ortalama 334 bin konut yıkılacak! Özel sektörün başrol oynayacağı kentsel dönüşüm projeleri için her yıl yaklaşık 15 milyar dolar finansmana ihtiyaç olacak. Türkiye'nin milli gelirinin yüzde 5'ini gayrimenkul sektörünün oluşturduğunu düşürsek ekonomiye de olumlu katkılar yapacak bir sürece girildiğini söyleyebiliriz. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de Türkiye'de sağlıksız ve kimliksiz bina kalmaması için kararlılıkla çalışacaklarını bildirdi. Şehircilik sorunu olan sağlıksız...