19 / 05 / 2024

mehmet şimşek kredi

mehmet şimşek kredi

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Hazine destekli kredi kefalet sisteminin daha etkin hale getirilmesi amacıyla uygulamaya konulan PGS ile başta KOBİ olmak üzere bankacılık sektörünün elini rahatlattığını söyledi.

Bakan Mehmet Şimşek'ten kira gelirini beyan etmeyenlere pişmanlık çağrısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükelleflerin tespit edildiğini dile getirerek pişmanlık çağrısı yaptı...

Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Kredi kartı limitlerinde düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit mi belirlenecek? 

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'

İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı” sözlerine cevap verdi. İşte Buğra Gökce'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında açıklamalar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaparak merak edilen konular hakkında cevap verdi.

Mehmet Şimşek'ten ev sahibi olmak isteyenlere müjde!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada işsizlik oranı, büyüme, enflasyon ve bütçe açığında hedefleri 2024, 2025 ve 2026 tutturacaklarını dile getirerek, "Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz" diye konuştu.

Kredi kartı kısıtlaması için tarih verildi: Seçim sonrası Nisan'da bunlar yapılabilir...

TCMB Başkanı Fatih Karahan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartları ile ilgili düzenlemeleri işaret etmitşi. Peki kredi kartı kısıtlamaları neler olabilir? İşte ayrıntılar... 

Mehmet Şimşek'in enflasyon açıklamasına ünlü ekonomistten karşılık geldi: Gıda enflasyonunu azaltabilirsiniz!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "2024 yılında da başta enflasyon olmak üzere programımızın hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi. Açılamanın ardından, ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan karşılık geldi. İşte o değerlendirme...

Bakan Mehmet Şimşek'ten 2024 için 6 hedef!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılına ilişkin mesajlar verdi. Şimşek yeni yıl hedefini 6 maddelik başlıkla duyurdu. 

Kredi kartı kullananlara şok haber Bakan Şimşek'ten geldi! Taksit uygulaması kaldırılıyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kapalı toplantıda kredi kartı taksitli uygulamasına olumsuz yaklaştı ve ''Bu iyi değil'' dedi. Peki kredi kartı taksit uygulaması kaldırılıyor mu? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

Bakan Mehmet Şimşek 'Kiralarda gerileme başladı' dedi! İşte vatandaştan bakana cevap!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını artırdığını ve özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını söyledi. Peki kiralar düştü mü? Vatandaşlar ne diyor?

Mehmet Şimşek'le görüşme yapan Cem Küçük'ten asgari ücret haberi: 2024 asgari ücret için rakam belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Cem Küçük’ü makamında ağırlayarak kendisine sorulan soruları yanıtladı. Bunlardan en önemlisi de asgari ücret zammıydı. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

mehmet şimşek kredi Haberi

mehmet şimşek kredi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine destekli kredi kefalet sisteminin daha etkin hale getirilmesi için "Portföy Garanti Sistemi"ni (PGS) devreye soktuklarını, bununla başta KOBİ ve ihracatçı olmak üzere işletmelere kefalet sağlanmasında süreçlerin kısaldığını bildirdi.


Şimşek, bankaları da önemli ölçüde rahatlatan bu sistem sayesinde bir aydan daha az sürede 13 binin üzerinde işletmenin düşük faizli krediye erişiminin sağlandığını açıkladı.


AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Şimşek, reel sektörün desteklenmesi amacıyla Bakanlar Kurulu kararı ile Hazine destekli kefalet sisteminin daha kapsamlı bir hale getirildiğini ve sektör ayrımı gözetmeksizin bütün işletmelerin sistemden rahatça yararlanmasının sağlandığını belirtti.


Bu düzenlemeyle kefalet limit ve oranlarının artırıldığına işaret eden Şimşek, ayrıca kredi kullanımını kolaylaştıran Portföy Garanti Sistemi'nin uygulamaya geçirildiğini, bununla kefaletlerin hızlı ve etkin bir mekanizma aracılığıyla sağlanmasının mümkün hale getirildiğini kaydetti.


Şimşek,...