01 / 05 / 2024

Mehmet Şimşek türkiye yatırımları son durum

Mehmet Şimşek türkiye yatırımları son durum

Darbe girişimi sonrası, yatırımcılarla görüşmeye devam ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Mahmet Şimşek, küresel yatırımcıların Türkiye algısının düzeldiğini söyledi.

Mehmet Şimşek'ten ev sahibi olmak isteyenlere müjde!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada işsizlik oranı, büyüme, enflasyon ve bütçe açığında hedefleri 2024, 2025 ve 2026 tutturacaklarını dile getirerek, "Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz" diye konuştu.

Bakan Mehmet Şimşek 'Kiralarda gerileme başladı' dedi! İşte vatandaştan bakana cevap!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını artırdığını ve özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını söyledi. Peki kiralar düştü mü? Vatandaşlar ne diyor?

Son dakika! Mehmet Şimşek, Gabar'da çıkan petrolü rakamlarla verdi! Fışkırıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaşmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, petrol üretiminin Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı rakamsal olarak açıkladı.

Son Dakika! Ek MTV 2024'te geliyor mu? Bakan Mehmet Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yıl öncesi önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, kamuoyundaki endişeleri hafifletmeyi amaçlayarak, 2023 yılında vergi zamlarının yüksek olmayacağını açıkladı. Hükümetin ekonomik istikrarı sürdürme ve vatandaşların mali durumunu koruma konusundaki ka

Yüksek ev ve kira fiyatlarını çözecek yol haritası çizildi: Bakan Mehmet Şimşek tek tek anlattı! 

Türkiye'de son iki senede kira ve ev fiyatları uçtu. Bu konuda harekete geçen hükümet yürürlüğe girecek birçok konu için harekete geçti. Bakan Mehmet Şimşek, fahiş kira ve konut fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri anlattı.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Artık o sistem zorunlu hale geldi! Bakan Mehmet Şimşek duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Akaryakıt piyasasına yönelik Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin hayata geçirileceğini ifade etti. İşte detaylar...

Bakan Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklaması: '35 milyar dolar...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına olan güçlü bağlılığını ve Dünya Bankası'nın ortaklığını takdir ettiklerini belirtti. Şimşek, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye sağladığı finansmanı ikiye katlayarak 35 milyar dolara çıkarma planını duyurdu. İşte detaylar...

Emekli ve memur maaş zammında son dakika açıklaması Bakan Mehmet Şimşek'ten geldi! Bundan sonra maaşlar böyle olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur maaş zamları ilgili son dakika açıklaması yaptı. Bundan sonra maaşlar böyle olacak...

Bakan Mehmet Şimşek'ten Orta Vadeli Program (OVP) açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medyada "Orta Vadeli Program: Makro-finansal istikrar, dezenflasyon ve yapısal dönüşüm…" paylaşımında bulundu. İşte detaylar...

Mehmet Şimşek’ten ‘hatalı KDV’ açıklaması! 87 milyon lira ceza çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarını hatalı bir şekilde uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını yakından izlediklerini aktardı. Bakan Şimşek, denetimleri ve kesilen cezaları da paylaştı.

Son Dakika: Bakan Mehmet Şimşek'ten vergisiz telefon ve bilgisayar açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir kereye mahsus olmak üzere üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar imkanı sunan çalışmanın devam ettiğini ifade etti.

Son Dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Togg fabrikasını ziyaret etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un üretim tesisine ziyarette bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikalarında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının devam edeceğini belirterek özel bankalara sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönemi geride bırakmalarını söyledi. 

Mehmet Şimşek türkiye yatırımları son durum Haberi

Mehmet Şimşek türkiye yatırımları son durum

Darbe girişimi sonrası, yatırımcılarla görüşmeye devam ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Mahmet Şimşek, küresel yatırımcıların Türkiye algısının düzeldiğini söyledi.


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,yaptığı açıklamada, başarısız darbe girişiminin ardından küresel yatırımcıların Türkiye ekonomisine ilişkin sorularını yanıtlamak, yapılan çalışmaları anlatmak ve algıyı düzeltmek amacıyla küresel yatırımcılarla görüşmeler yapmaya devam ettiğini, bu kapsamda dün telekonferansla 895 küresel yatırımcı ve analiste hitap ettiğini açıkladı.


Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve Citibank'ın düzenlediği konferansın son derece verimli geçtiğini anlatan Şimşek, küresel yatırımcılar tarafından da bu görüşmenin olumlu karşılandığını bildirdi.


Küresel yatırımcıların Türkiye algısının düzeldiğine dikkati çeken Şimşek, hızla normalleşen Türkiye'ye yatırımcı ilgisinin büyük olduğunu ve piyasaların da neredeyse darbe öncesi seviyelere doğru geldiğini kaydetti.


Yatırımcılara hükümetin bu süreçte aldığı ekonomik ve siyasi kararları da anlattıklarını dile getiren Şimşek, reform sürecinin...