16 / 05 / 2024

Meralara konut yapılabilecek mi

Meralara konut yapılabilecek mi

Mera alanları üzerinde inşaat yapılmasını yirmi yıllık ot gelirinin yatırılması şartına bağlanmasına Ziraat Mühendiseleri Odası Genel Başkanı, Özden Güngör "sıra bu alanların da betonlaşmasına geldi" diyerek tepki gösterdi.

Depremzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilecek şekilde zekat parası ile konut yapılabilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı, deprem, sel ve benzeri sebeplerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedeler için zekat parasıyla konut yapılabileceğini açıkladı. 

Kaç konut yapılması lazım? Yıkılan yerlere yeniden bina yapılabilir mi?

Depremin ardından, önümüzdeki günlerde çok daha fazla belirginleşecek ihtiyaçlar da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de konut. Peki uzmanlara göre, önümüzdeki dönem ne kadar konut ihtiyacı olacak ve yıkılan yerlere yeni konutlar yapılabilecek mi?

TOKİ 100 Bin Konut Projesi'nde ödemeler katılım bankaları aracılığıyla da yapılabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nde ödemeler katılım bankaları aracılığıyla da yapılabilecek.

TOKİ 2020 ucuz konut projelerine e-Devlet'ten de başvuru yapılabilecek!

TOKİ tarafından, dar gelirli vatandaşlara yönelik, "100 Bin Sosyal Konut Projesi" kapsamında inşa ettirilecek konutlara başvurular, Dijital Türkiye Portalı (e-Devlet kapısı) üzerinden de yapılabilecek...

Mahmut Çelikcan: Yüreğir'e 600 sosyal konut yapılacak!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan " Sosyal konut projemiz gündemde. Bunun için 83 dönümlük arsa satın aldık. Bu arsanın 40 dönümü üzerine 600 sosyal konut yapımını gerçekleştireceğiz. Proje çalışmaları devam eden sosyal konutların yapımına 2-3 ay içerisinde başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yıldırım'da ticari bina ve konut yapılamaz şerhi kaldırıldı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe sınırları içerisinde yer alan Anadolu, Vatan ve Millet mahallelerinin Gökdere mevkiinde yer alan bölgeler için ticari bina ve konut yapılamaz sorununu çözüme kavuşturdu.

Bursa Yıldırım'da ticari bina ve konut yapılamaz şerhi kaldırıldı!

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde, Gökdere sınırındaki alanlar için ticari bina ve konut yapılamaz şerhi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayıyla kaldırıldı.

Silopi'ye toplam 848 konut yapılacak!

Silopi’de terör saldırıları sonucunda hasar gören ya da yıkılan konutların yerine toplam 848 konut yapılacak.

Aksaray Konut Yapı Kooperatifi tamamlandı!

Karatay Belediyesi öncülüğünde yapımına başlanan Aksaray Konut Yapı Kooperatifi tamamlanarak üye sahiplerine teslim edildi. Bu vesile ile kooperatif yönetimi Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'yi ziyaret etti.

Şırnak İdil'e villa tipi 340 konut yapılacak!

İnşa ve ihya çalışmaları kapsamında, Şırnak'ın İdil ilçesinde villa tipi 340 konut yapılacak. Konutların, kısa sürede teslim edilmesi planlanıyor.

Galata Konut Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Galata Konut Yapı Limited Şirketi, Sinan Maskan ve Ömer Maskan ortaklığıyla 250 bin TL sermaye ile 26 Eylül'de Esenyurt'ta kuruldu.

Suriyeli sığınmacılar için Hatay ve Kilis'te konut yapılacak!

Sığınmacıların sisteme entegrasyonu için özel bir çalışma başlatıldı. Eğitim seviyesi yüksek olanlara niteliklerine göre iş sağlanacak. Hatay ve Kilis’te de konut yapılacak.

Uniform Mimarlık Konut Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uniform Mimarlık Konut Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gülfem Çakmak ve Bilal Gülmez ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 7 Eylül'de Çekmeköy'de kuruldu.

Meralara konut yapılabilecek mi Haberi

Meralara konut yapılabilecek mi

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör yaptığı yazılı açıklamada tüm mera, yaylak ve kışlaklar kalitesine bakılmaksızın betonlaşma riskine açık hale getirildiğini vurguladı. Yazılı açıklamda şunlar keydedildi: “30 Ekim 2015 tarihli Resmi Gazete`de, “Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlandı. Yapılan değişiklik, Bakanlar Kurulu’nca kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edilen alanlardan mera, yaylak ve kışlak olarak tahsis edilmiş olan veya kadimden beri bu amaçla kullanılan arazilerin tahsis amacında değişiklik yapılmasına ilişkin düzenlemeleri içeriyor. 1998 yılında çıkan 4342 sayılı Mera Kanununda, tahsis amacının değiştirilmesine çok istisnai durumlarda izin verilirken, bugüne kadar yapılan kanun değişiklikleri ile bu istisnanın sınırları sürekli genişletildi. Yapılan Yönetmelik değişikliği de, 11.09.2014 tarihli Resmi Gazete`de yayımlanan 6552 sayılı Torba Yasayla, Mera Kanunu`nun 14...