04 / 05 / 2024

merkez bankaları kripto para

merkez bankaları kripto para

Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika merkez bankaları Uluslararası Ödemeler Bankası'nın projesi çerçevesinde merkezi dijital para kullanımını deneyecek.

Ünlü ekonomist dolara meydan okuyan altın için hedef fiyat vererek uyardı!

Ons altın 2 bin 353 dolar, gram altın 2 bin 421 TL ile rekor kırdı. Ünlü ekonomist David Rosenberg yaptığı açıklamada jeopolitik riskler ve küresel merkez bankalarının alımlarıyla birlikte ons altının 3 bin dolar hazırlığında olduğunu söyledi.

Dolar tam bu kadar olacak! Tüm bildiklerinizi unutun! Ünlü ekonomistten 3 yeni tahmin geldi!

Merkez Bankalarının son faiz kararından sonra dolar kuru ve altın fiyatları yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Dolar ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi? Ünlü ekonomistten 3 yeni tahmin geldi.

Dolara olan talep fazlalığı Merkez Bankası'nı harekete geçirdi! Bankaları aradı...

Merkez Bankası, dün, artan döviz talebinin kaynağını anlamak ve piyasadaki "gereksiz volatiliteyi engellemek" için bankaları aradı. 

Altın kritik viraja girdi! Uzmanlar peş peşe uyardı! Elinde avucunda altını olanlar bu rakama şaşıp kalacak!

Jeopolitik riskler ve Merkez bankalarının hamleleri risklerin etkisiyle altın fiyatlarının hızla yükselmesini sağladı. Uzmanlar ise bu yükseliş karşısında elinde avucunda altını olanları uyardı. Altın kritik viraja girdi; yükselecek mi, düşecek mi?

2024’te en fazla kazanç sağlayacak 3 emtia belli oldu! Hangi emtialar kazandıracak?

İsrail-Hamas çatışması ile merkez bankalarının faiz kararlarının emtia piyasaları üzerindeki etkilerini Emtia uzmanı Zafer Ergezen değerlendirdi. “Gelecek yılın ilk çeyreği zor geçecek” şeklinde konuşan Ergezen, El Nino hava olayının etkisiyle pamuk ve şekerde yaşanacak üretim açığına vurgu yaptı.

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Küresel piyasalarda, gözler Fed başta olmak üzere önemli merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. Piyasalarda bankanın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına yönelik endişeler arttı.

Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak ‘dijital para’ açıklaması! ‘Kritik dönüm noktasındayız!’

TCMB Başkanı Erkan, merkez bankalarının dijital paralarına (Merkez Bankası Dijital Parası-MBDP) yönelik açıklama yaptı. Erkan, "Güvenli ve dayanıklı MBDP sistemlerinin oluşturulmasında BIS'in rolü ve İİT iş birliğinin kilit önemde olduğu kritik dönüm noktasındayız” ifadelerini kullandı.

Selçuk Geçer dolar yatırımcılarını son kez uyardı: Dolar taklayı o gün atacak, tam bu kadar olacak! 

Merkez Bankaları faiz kararı sonrası tüm gözler dolar kuruna çevrilirken, dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcıları son kez uyararak ''Dolar taklayı o gün atacak'' dedi.

Altının şifresi çözülüyor! 10 dev kurum açıkladı! Ekim ayında bu rakamlar tek tek görülecek! 

Altın piyasasında dalgalanmaların görüldüğü şu günlerde tahminler de peş peşe gelmeye devam ediyor. Ons altın üzerindeki baskı devam ederken gözler Merkez Bankalarından gelecek faiz kararlarına çevrildi. Altın fiyatları yükselecek mi?

Piyasaların gözü Merkez Bankaları'na çevrildi! Kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Bu hafta piyasaların gözü Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası faiz kararı, perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

130'dan fazla ülke dijital para birimini çıkarmak için çalışıyor!

Bitcoin gibi kripto paraların finansal istikrara yönelik olası risklerine karşı alternatif araçlara dönük araştırmalar yoğunlaşırken, merkez bankalarının kendi dijital para birimlerini çıkarma çalışmaları dünya genelinde hız kazanıyor.

Küresel piyasalar karışık seyirli, yön arayışı devam ediyor!

Dünya genelindeki finans piyasaları, başta ABD olmak üzere merkez bankalarının gelecek döneme ilişkin para politikalarındaki belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle karışık bir seyir izliyor.

Çin Merkez Bankası daha fazla kredi kullandırmaları için bankaları uyardı!

Çin Merkez Bankası (PBoC) yetkilileri bankalardan kredileri artırmaları için çalışma yapmalarını istedi. Çin bankaları Temmuz ayında 2009'dan bu yana en düşük aylık kredi miktarını vermişti.

merkez bankaları kripto para Haberi

merkez bankaları kripto para

Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika merkez bankaları Uluslararası Ödemeler Bankası'nın projesi çerçevesinde merkezi dijital para kullanımını deneyecek.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika merkez bankaları arasında merkezi dijital para (CBDC) kullanımyla ilgili harekete geçti.

Dunbar Projesi şeklinde isimlendirilen projeyle beraber; dijital fiat para cinsinden uluslararası ödemeleri gerçekleştirilmesi amacıyla ortak bir platform geliştirilmesi planlanıyor. BIS’in açıklamasına göre; sistem merkezi dijital para birimleri arasında doğrudan aktarım olmasına imkan sunarak maliyeti ve harcanan süreyi azaltacak.

BIS İnovasyon Merkezi Singapur Genel Müdürü Andrew McCormack, projeye ilişkin açıklamasında "Çoklu CBDC’ler üzerindeki çalışmalarız bir sonraki aşama için zemin oluşturuyor ve küresel ödeme bağlanılarını kuruyor" diye konuştu.

Kripto para piyasalarındaki bu deneme haberinin duyulmasıyla beraber; kriptolar perşembe günü yükseliş sergiledi.. Ethereum...