30 / 04 / 2024

merkez bankası mayıs 2016 faiz indirimi

merkez bankası mayıs 2016 faiz indirimi

Ziraat Yatırım Ekonomisti Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) faiz indirimlerine devam edileceği ancak bunun hızının artık yavaşlayacağı sinyali aldığını söyledi.

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Merkez Bankası merakla beklenen kararını verdi! Sıkılaşmaya devam!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL mevduatın bankacılık sistemindeki payını artırma odaklı adımlarını kararlılıkla sürdürüyor. Merkez Bankası, KKM’de zorunlu karşılık oranını artırmaya karar verdi.

Avrupa Merkez Bankası: ‘Enflasyon uzun süre yüksek kalacak!’

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’den enflasyon konusunda tedirgin eden bir açıklama geldi. Lagarde, enflasyonun gerilemeyi sürdürdüğünü fakat halen çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Uluslararası yatırım pozisyonu Mayıs'ta 294,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 Mayıs’a dair Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verisini yayımladı. Bu kapsamda Uluslararası yatırım pozisyonu açığı Mayıs'ta 294,6 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası'nın kararı öncesi Moody’s tahminini paylaştı!

Merkez Bankası’nın (TCMB) 22 Haziran Perşembe günü saat 14.00’da açıklayacağı faiz kararı öncesi yabancı kurumlardan öngörüler gelmeyi sürdürüyor.

Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi

Hazira ayının gelmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, gündemden düşmüyor. Piyasalar heyecanla Merkez Bnakası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi...

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması: Bu kadar olacak! Söylenilenlere inanmayın! Doların geleceği gerçek rakam

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketinde doların ne kadar olacağını açıkladı. Söylenilenlere inanmayın! Doların geleceği gerçek rakam.

İş Bankası'ndan emekliye büyük müjde! Mayıs 2023 bitmeden bu promosyon rakamlarına bakın!

İş Bankası'ndan emekliye büyük müjde... Mayıs 2023 bitmeden bu promosyon rakamlarına bakın... İşte İş Bankası emekli promosyon rakamları...

Dolar ne 25 TL ne de 40 TL olacak! Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Mayıs ayı piyasa anketi sonuçlarını açıkladı. Merkez Bankası ankette yıl sonu dolar beklentisini açıkladı. Dolar ne 25 TL ne de 40 TL olacak! Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak!

Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanıyor! Altın ve dolar yatırımcısının gözü bu kararda!

Merkez Bankası Mayıs faiz kararı bugün saat 14:00'da Şahap Kavcıoğlu başkanlığında  açıklanacak.  Altın ve dolar yatırımcısının gözü bu kararda! Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın ve dolar ne kadar?

Seçimler öncesi Merkez Bankası’ndan kritik karar! TCMB politika faiz oranlarını artıracak mı?

Merkez Bankası, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 25 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası, en son nisan ayında yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutmuştu.

merkez bankası mayıs 2016 faiz indirimi Haberi

merkez bankası mayıs 2016 faiz indirimi

Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) faiz indirimlerine devam edileceği ancak bunun hızının artık yavaşlayacağı sinyali aldığını söyledi.


AA muhabirine, TCMB'nin Banka Ekonomistleri Bilgilendirme Toplantısı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Faiz indirimlerinin devam edeceği, ancak bunun hızının artık yavaşlayacağı sinyalini aldım çünkü amaçları fonlama maliyetini ana faiz haline getirmek. Mevcut fonlama kompozisyonunun yüzde 40'ı koridorun üst bandından gerçekleştiği için 50 baz puanlık indirimin fonlama maliyetine etkisi 20 baz puanla sınırlı kalıyor. Fonlama maliyetinin nihai olarak yüzde 7,50 düzeyinde bulunan politika faizi ile güncel fonlama maliyeti yüzde 8,50 arasında bir yerde oluşması beklenebilir." ifadelerini kullandı.


Ticari kredi oranlarında 100 baz puan kadar iyileşme beklendiğini aktaran Yılmaz, TCMB'nin bu iyileşmenin büyük ölçekli şirketlerde 80 baz puana kadar ulaştığını, KOBİ'lerde...