03 / 05 / 2024

Merkez Bankası’nın Türkiye Konut Fiyat Endeksi rakamları

Merkez Bankası’nın Türkiye Konut Fiyat Endeksi rakamları

İnşaat malzemeleri satışı geçen seneye göre bu yıl yüzde 5 azaldı. Bunda inşaat malzemelerinin fiyatının ortalama yüzde 40 civarında yükselmesinin payı bulunuyor.

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 

Merkez Bankası'nın rezerv satışı iddiaları Bakan Şimşek'in açıklamasıyla çürütüldü!

Merkez Bankası'nın rezerv satışı ile kurdaki yükselişi durdurmaya çalıştığı iddiasına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu iddia gerçeği yansıtmıyor" dedi.

KKM’de parası olanlar dikkat! Merkez Bankası’nın KKM kararı ne anlama geliyor?

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) TL mevduatları artıracak ve aynı zamanda Kur Korumalı Mevduat'ı (KKM) azaltacak düzenlemelerini yorumladı. Peki, TCMB’nin KKM kararı ne anlama geliyor? İşte detaylar...

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Başkan değişiminin ardından yeniden rezerv biriktirmeye başlayan Merkez Bankası’nın “net” rezervinde 2 Haziran sonrasındaki on haftada toplam artış 21,5 milyar dolara ulaştı. Banka’nın brüt rezervi 116 milyar 319 milyon dolara ulaştı.

Asgari ücret 24 saatten az bir sürede 35 dolar eridi! Merkez Bankası'nın faiz kararı düşüşü yüzde 8'e yaklaştırdı! 

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde 485 dolar seviyesinde denk olan asgari ücret, bu sabah 447 dolara kadar düşüş gösterdi. 24 saatten az bir zamanda asgari ücrette dolar bazındaki gerileme yüzde 8 seviyesine yaklaştı.

İş dünyası Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını nasıl karşıladı? İşte ilk tepkiler…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) uzun bir aradan sonra faizleri artırmasının kamuoyundaki yankıları sürüyor. İş dünyasının temsilcileri de faiz kararına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası'nın kararı öncesi Moody’s tahminini paylaştı!

Merkez Bankası’nın (TCMB) 22 Haziran Perşembe günü saat 14.00’da açıklayacağı faiz kararı öncesi yabancı kurumlardan öngörüler gelmeyi sürdürüyor.

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

Almanya merkezli dünyaca ünlü Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na yönelik bir rapor yayımladı. Deutsche Bank, faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dilinin de önemli olduğunu vurguladı.

Dolar 12 saat sonra böyle olacak! Amerika Merkez Bankası'nın faiz beklentisi açıklandı!

Amerika Merkez Bankası faiz kararı tüm dünyada merakla bekleniyor. Ekonomide gergin bekleyiş devam ederken Amerika Merkez Bankası'nın faiz beklentisi açıklandı. Dolar 12 saat sonra böyle olacak.

23 ülke merkez bankasını kadınlara emanet etti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'ın atanmasıyla dünyada merkez bankasını yöneten kadın sayısı 23’e çıkmış oldu. İşte detaylar!

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.

Merkez Bankası’nın Türkiye Konut Fiyat Endeksi rakamları Haberi

Merkez Bankası’nın Türkiye Konut Fiyat Endeksi rakamları

Merkez Bankası verilerine göre müteahhitler fiyat artışlarını yüzde 17 oranında konut fiyatlarına yansıttı. Bu Türkiye ortalamasına göre 100 metrekarelik bir evin fiyatının 21 bin lira yükseldiği anlamına geliyor. Merkez Bankası’nın Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE) verilerine göre ülkede konut fiyatları şubat sonu itibarıyla geçen yıl aynı döneme kıyasla  yüzde 17 arttı. Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar ise Şubat 2014’te ortalama 1.325 lira iken, bu yıl şubatta 1.537 liraya yükseldi. Bu, ortalama 100 metrekarelik bir evin geçen yıl şubata göre 21 bin lira pahalılandığı anlamına geliyor. Müteahhitlerin inşa ettikleri evi, yüzde 20’ye yakın zamla satmaya başlamasını uzmanlar, emtia fiyatlarındaki artışa, sektörün dışa bağımlılığına ve döviz kurundaki gelişmelere bağlıyor. Buna rağmen ocakta düşen konut satışlarının şubat ve martta...