03 / 05 / 2024

Mermer ihracatında azalma

Mermer ihracatında azalma

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği ( AFSİAD ) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, "Mermer ve doğal taş işletmeleri, ihracat yapamadığı için tek tek kapanıyor" dedi...

İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamalar konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İsrailli iş adamları, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamaların, emlak ve kira fiyatlarında artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

İnşaat malzemesi ihracatında gerileme!

Merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ekim ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,46 milyar dolara geriledi. Ekim'de Eylül'e göre 184 milyon dolarlık düşüş gösteren ihracat, bir önceki yılın ekim ayına oranla yüzde 0,8 azaldı.

Makarna üretim ve ihracatında dünya ikincisi olan Türkiye liderliğe oynuyor!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, “9 ayda 700 milyon dolarlık makarna ihracatı yaptık. Makarna üretimi için buğday ithal ederken artık buğdayı da ihraç eder durumdayız” dedi.

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Tekstil ihracatında şok düşüş! Türkiye yıllar sonra ilk defa ithalatçı konumuna düştü!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, global talepteki daralmanın da etkisiyle sektör ihracatının 2023’ün ilk 8 ayında yüzde 12 daraldığını söyledi. Öksüz, istihdam kayıpları yaşanmaması için bir dizi tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Üretim ve ihracatında dünya lideri olduğumuz ürünlerden 1,1 milyar dolar gelir elde ettik!

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından açıklanan verilere göre kuru incir, kuru üzüm ve kuru kayısı ihracatı bir sezonda yüzde 5 artarak 1,1 milyar dolara yükseldi.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Çekici ihracatında rekor! Yüzde 51 arttı!

Türkiye'den yapılan çekici ihracatında adeta rekor kırıldı. 2023’ün ilk 6 ayında 1 milyar 123 milyon 230 bin dolarlık çekici ihracatı gerçekleştirildi.

Yaş meyve ve sebze ihracatında yüzde 17'lik artış!

Türkiye'nin 2023'ün ilk yarısında yüzde 17 artışla 1,69 milyar dolarlık yaş meyve sebze ihraç edildiği bildirdi. İşte detaylar...

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla büyük artış yaşandı. Buna göre mücevher artışı haziran ayında 13,10 artışla 3 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

Ticaret Bakanlığı hizmet ihracatında 120 milyar doları aşmayı hedefliyor!

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının ilk 4 ayda 25,8 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirildiğini, 2023 yılında toplamında 120 milyar doların aşılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Mermer ihracatında azalma Haberi

Mermer ihracatında azalma




Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, "Mermer ve doğal taş işletmeleri, ihracat yapamadığı için tek tek kapanıyor. Bunun nedeninin, 'Çinli firmaların blok alımı yerine mermer ocağı satın alması ve blok alımlarını tamamen yavaşlatması1 olduğunu düşünüyoruz" dedi. 


Şehitoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ülke ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 2,1 ve yılın ilk yarısında yüzde 3,3 büyüdüğü söyledi. 


Mevsimsel faktörlerden arınmış olarak bakıldığında bu hızın yavaş kaldığını savunan Şehitoğlu, 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmek için her yıl en az yüzde 5'in üzerinde büyüme kaydedilmesi gerektiğini belirtti. 

Türkiye'nin, 2014'ü yüzde 3-/1 büyümeyle kapatacağının öngörüldüğüne işaret eden Şehitoğlu, "Maalesef bu büyüme hızı Türkiye'nin hak ettiği bir seviye değil ama büyüme hızındaki itici gücün ihracat olduğunu görmek, biz Afyonkarahisarlı iş adamlarını...