14 / 05 / 2024

mersin 2015 yol çalışmaları

mersin 2015 yol çalışmaları

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, kent merkezi, ilçe ve köylerde, yol, alt yapı ve genişletme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin birçok noktasında yol çalışmalarını sürdürüyor.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazileri TBMM gündeminde!

2015 yılının Ocak ayından 2020 yılının Ekim ayına kadar geçen sürede Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazilerine dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin OSB'de 3'üncü etap çalışmaları başladı!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin 3. etabının yapımı için çalışmalar yapılıyor. Proje kapsamında 3'ün Organize Sanayi Bölgesi Ham Yol İnşaatı'nın temeli atıldı.

Mersin Merkez'de yeni imar yolları açılıyor!

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Mersin Merkez'de yeni imar yolları açma çalışmalarına başladı. Bölgede, imar planında yol olarak gözüken ancak çeşitli nedenlerle işlerlik kazanamamış yolları açılıyor.

Mersin Erdemli'de yeni yol açma çalışmaları başladı!

Mersin’in Erdemli Alata Mahallesi’nde imar uygulamalarına göre yeni yol açma çalışmalarına başladı.Erdemli Belediye Başkanı Tollu yol açma çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü belirtti.

Mersin'de 40 yıldır açılması planlanan yol açılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin trafik sorununu çözmeye devam ediyor, yapılan çalışmalar kapsamında yeni açılan cadde ve sokaklar trafikte nefes aldırıyor.

Mersin Erdemli'de asfaltlar yenileniyor!

Mersin’in Erdemli Belediyesi, ilçenin birçok mahallesinde yolları yeniliyor. Sıcak asfalt çalışmalarının yapıldığı Erdemli’de başta yol hizmeti olmak üzere her alanda geliştiriliyor.

Tarsus'ta 5 mahallede 92 bin 222 metrekarelik yol yenilendi!

Mersin Tarsus'ta mahalleye dönüştürülen bölgelerde parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor.Belediye Başkanı Şevket Can, 2015-2016 yılı içerisinde 92 bin 222 metrekare parke taşı döşediklerini ifade etti.

Eski Mersin Otogarı'na bilim ve gençlik merkezi geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eski otogarı 2015 yılının Mart ayında yıkmıştı. Belediye, eski otogarın arazisi üzerine Bilim ve Gençlik Merkezi inşa edeceğini ilan etti.

Mersin Büyükşehir yol yatırımlarına hız verecek!

Kırsaldan, kent merkezine kadar asfaltsız yol bırakmamak için çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında çamurdan, yaz aylarında ise tozdan dolayı çileye dönüşen yaklaşık bin 399 km. köy yolunu asfaltladı.

Mersin Demokrasi Kavşağı’na ilk asfalt döküldü!

Mersin’in ikinci bat-çık projesi olan ve geçtiğimiz günlerde ilk kirişleri yerleştirilen Demokrasi Kavşağı’nda kuzey-doğu yan yol kavşağının ilk asfaltı dökülüp, bordür çalışmalarına başlandı.

Mersin'de asfaltsız yol kalmayacak!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde gerçekleştirdiği yol bakım ve asfaltlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Silifke ilçesinde yürütülen yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Mersin Silifke-Mut arasına duble yol ve 10 tünel yapılacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Erdemli-Ayrancı yolunun ilk etapta Erdemli çıkışından itibaren 10 kilometrelik bölünmüş yol olacağını, Silifke-Mut arasına da duble yol ve 10 tünel yapılacağını belirtti.

mersin 2015 yol çalışmaları Haberi

mersin 2015 yol çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehir içerisinde yoğun şekilde kullanılan Yenişehir ilçesi Akkent Mahallesi 32. Cadde'nin imar planına uygun olarak genişletme ve alt yapı çalışmasına başlandı. Kazı ve dolgu işleri tamamlanan 32. Cadde'de bordür, kaldırım ve asfaltlama çalışması yapılıyor. Sakarya Caddesi, İnönü Caddesi ve İstasyon Meydanı'nda ise yol bakım ve onarım çalışması yapıldı.

Öte yandan, merkeze uzak birçok mahallede de yol çalışmaları gerçekleştiriliyor. Geçmişte sathi kaplaması bulunan Gözne-Ayvagediği yolunun bozulması sonucunda, 4 bin 500 ton asfalt kullanılarak, sıcak asfalt, kaplama çalışması yapıldı. Ayrıca Kürkçü, Burhan, Yanpar, Puğkaracadağ, Parmakkurdu yollarının da asfaltlama çalışması sürüyor. Çalışma kapsamında toplam 2 bin ton asfalt kullanıldı.

Ekipler, Yenişehir'e bağlı Emirler, Değirmençay ve Uzunkaş Mahallelerinde 12 kilometre uzunluğunda yola ve Tarsus'a bağlı İncirgediği Mahallesi'nde 10 kilometre...