06 / 05 / 2024

Mersin turizm planları

Mersin turizm planları

Başkan Burhanettin Kocamaz, “Türkiye’nin en güzel sahil şeridi Mersin’de. Bu sahillerin her noktasını günübirlik tesisler, oteller, restoran ve kafelerle donatacağız” dedi.

Turizm firmaları ‘yazlık kiralama’ işine girdi! 

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber tatil planları da hız kazandı İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu,sayfiye yerlerinde fiyat artışlarının yaşanabileceğini belirterek, Bu evleri Trivago, ETS TUR gibi turizm firmalarının pazarlamaya başladığını dile getirdi.

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

Athena Yapı'dan Mersin'e 5 yıldızlı otel geliyor!

Athena Yapı İnşaat Turizm, Mersin'deki yeni otel yatırımı için düğmeye bastı. Söz konusu proje 623 milyon 937 bin 800 TL'ye mal olacak.

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aralık ayı Meclis Toplantısında yeni imar planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mersin İKK'dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’deki toplu konut projesinin imar planları bulunmayan bir alanda, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı olmadan kaçak olarak sürdüğünü iddia edip, bunun kabul edilemeyeceğini duyurdu.

Mersin Yenişehir'e 90 odalı yeni otel geliyor!

Köknar Turizm, Mersin'de inşa edeceği yeni oteli için düğmeye bastı. Yenişehir'de yükselecek olan proje 89 milyon 889 bin TL'ye mal olacak.

Mersin Silifke'ye 492 odalı iki yeni otel geliyor!

Mersin Kargıcık Turizm, Mersin'de 248 ve 244 odalı iki yeni otel inşa edecek. Söz konusu otellerdeki toplam oda sayısı 492 olarak belirtildi.

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

İmar planlarındaki gecikme konut piyasasını sarstı! Bu kentte fiyatlar Miami'yle yarışıyor!

Depremin ardından yaşanan göç ve imar planlarındaki gecikme Mersin'de konut sıkıntısı yarattı. Vatandaş konuta erişimde zorluk yaşarken sektör temsilcileri konuyu değerlendirdi.

Mersin'de ticari, konut ve turizm imarlı arsa satılacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli'de yer alan ticari, konut ve  turizm imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye ticari, konut ve turizm imarlı arsa satacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli Tece Mahallesi'nde yer alan ticari+konut+turizm alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 30 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Cemtek İnşaat Turizm Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cemtek İnşaat Turizm Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da Salih Mersin tarafından kuruldu.

Mersin turizm planları Haberi

Mersin turizm planları

29 Aralık'ta son yılların en büyük sel felaketini yaşayan Mersin'de aslında güzel şeyler de oluyor. Mesela bugüne kadar turizmde hak ettiği değere ulaşamayan bu kent, şimdilerde müthiş bir turizm hamlesine hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'la tam da bu hamleyi konuşmak için buluştuk. Başkan iddialı… “Mersin'i Miami yapacağız” diyor. İşte o röportaj:


2000 ve 2001 FELAKETİ

– Sel felaketinin yaralarını sarmaya başladınız mı? Son durum nedir?

Afetin bilançosu çok ağır oldu. Kolay kolay toparlanacak gibi değil. Ama tüm gücümüzle atlatmaya çalışıyoruz. Sadece bizim belediyenin zararı yaklaşık 55 milyon lira gibi bir rakam. Tarımda zarar daha fazla. 140 bin dönüm arazi sular altında kaldı. Bunun 90 bin dönümü Tarsus'ta. Bütün sebzeler, seralar sular altında kaldığı için o tarlalarda bu sene üretim yok. En iyi...