15 / 05 / 2024

Mersin Yenişehirde kentsel dönüşüm

Mersin Yenişehirde kentsel dönüşüm

Büyükşehir Belediyesi’nin, Müftü Deresi boyunca yapacağı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Yenişehir’e yaradı. Proje kapsamında Eğiriçam, Barbaros ve Hürriyet-Cumhuriyet Mahalleleri de kentsel dönüşüm kapsamında ele alınacak.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için son dakika müjdesi geldi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için beklenen müjdeyi vererek, “Yeni dönemde inşallah Ankara’da ve Mamak’taki ilk önceliklerimizden bir tanesi konutları hak sahiplerine teslim etmek olacak” dedi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Akdeniz için yeni bir kentsel dönüşüm müjdesini verdi. İşte Gültak'ın o açıklaması...

Mersin Yenişehir'e 90 odalı yeni otel geliyor!

Köknar Turizm, Mersin'de inşa edeceği yeni oteli için düğmeye bastı. Yenişehir'de yükselecek olan proje 89 milyon 889 bin TL'ye mal olacak.

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye genelinde 5 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ise 850 bin konut dönüştürülecek.  Peki, Yeni yasa kentsel dönüşümü nasıl etkileyecek? 

Yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak! İşte branşlar ve başvuru şartları!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulacak. Bu kapsamda yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak. İşte branşlar ve başvuru şartları...

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Mersin Yenişehir'de konut imarlı arsa satılacak! Fiyatı dudak uçuklattı!

Mersin İli Yenişehir Belediye Başkanlığı Mersin Yenişehir Menteş Mahallesi'nde yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı.

TOKİ'den Mersinlilere Temmuz 2023 müjdesi! 522 konutluk yeni proje için düğmeye basıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mersin Yenişehir projesinde 522 adet konut yer alacak. Projenin ihalesi 5 Temmuz tarihinde yapılacak.

Mersin'de konut imarlı arsa satılacak!

Mersin İli Yenişehir Belediye Başkanlığı, Mersin Yenişehir Menteş Mahallesi'nde yer alan konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Kentsel dönüşümde 3 farklı model geliyor! Acilen göz atmak gerekiyor!

Hazine ve Maliye ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları, İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması için kredi paketleri devreye alacak.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Mersin'de 15.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Mersin 3. İcra Dairesi Mersin Yenişehir'de yer alan gayrimenkulü 15 milyon 218 bin 849 TL bedelle satışa çıkardı.

Mersin Yenişehirde kentsel dönüşüm Haberi

Mersin Yenişehirde kentsel dönüşüm

Mersin’in yıllardır gündeminde olan kentsel dönüşüm, merkez Yenişehir ilçesinde başlıyor! Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının birinci birleşiminde; Büyükşehir Belediyesi’nce, Müftü Deresi güzergahı boyuca yapılacak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi teklifi gündeme geldi. Konuyla ilgili Belediye Meclisi’ne teklif veren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talebi ilgili komisyonlarca değerlendirildi ve oylama için meclise geldi.


PROJE ALANI DARALTILDI!

Hürriyet-Cumhuriyet mahallelerinin sınırları içinde batıda İsmet İnönü Bulvarı doğuda Müftü Deresi, kuzeyde H. Okan Merzeci Bulvarı, güneyde GMK Bulvarı arasında kalan yaklaşık 30 hektarlık alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı sınırının düzenlenmesi teklif edilirken, bu öneri komisyonca reddedildi.


Komisyon ilgili teklifi; Yenişehir ilçesi, Eğriçam Mahallesi sınırları içinde batıda 28. Cadde, doğuda Nevit Kodallı Caddesi, doğuda Barbaros Mahallesi, kuzeyde H. Okan Merzeci Bulvarı, güneyde GMK...