27 / 04 / 2024

Merthan Anık kim

Merthan Anık kim

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları ve ardından başlayan çatışmalar devam ediyor. İlçeye giriş çıkışlar tamamen kapanmış durumda. Sivil ölümlerin yanı sıra ilçedeki pek çok yapı tahrip olmuş durumda.

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak’ta uygulamaya giriyor!

Seyahat acentelerine yeni pazar açan kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla uygulamaya girecek. İşte söz konusu uygulamaya ilişkin tüm detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı iki ilde 86 personel alacak! Açık kadrolar peş peşe paylaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilan kapsamında 86 adet personel alacağını duyurdu. İstihdam edilecek personellerin hangi kadrolara alınacağını da paylaşan Kültür ve Turizm Bakanlığı, son başvuru tarihinin 28 Ağustos olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan peşe peşe müjde! Kısa çalışma ödeneceği 3 ay uzatıldı!  

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birtakım açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin 2 ay uzatıldığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı rekor sayıda personel alacak! Detaylar ve başvuru koşulları belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Lise ve ön lisans mezunları arasından 127 personel alımı gerçekleştireceğini paylaşan Kültür ve Turizm Bakanlığı, alımın birçok branşta olacağını bildirdi.

İstanbul'da bir daire fiyatına İspanya'da satılık köy

İspanya'da boşalan köy internet üzerinden satışa çıkarıldı. 44 hane ve çeşitli sosyal yapılardan oluşan köyün 4 taliplisi olduğu belirtilirken, köyün bir takım yatırımlarla turizm merkezine çevrilebileceği kaydedildi.

Bu kış doğalgaz kesintisi olacak mı? Türkiye'yi neler bekliyor?

Avrupa'da doğal gaz fiyatları 300 euroyu aştı. Avrupa gaz kesintilerine karşı önlem üstüne önlem açıklarken Türkiye'de de en çok merak edilen şey yaklaşan kış mevsiminde doğal gaza ne kadar zam geleceği ve kesinti yaşanıp yaşanmayacağı.

10 yılda 166 ayrı ihale aldı! Erdoğan’a aşığım demişti, Ethem Sancak meğer ihalelere de aşıkmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Erdoğan âşık oldum” diyen ve uzun bir süre AKP’de yöneticilik yapan Ethem Sancak’a ait iki şirket kamudan 10 yılda 166 ayrı ihale aldı. Sancak’ın şirketlerine vatandaşın cebinden ödenen para  toplam 1,1 milyar TL’yi aştı.

Erdoğan'dan son dakika kripto para açıklaması: Birini zengin birini fakir yapacak araçlarla...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kütüphane Söyleşileri programında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para ve Elon Musk üzerine flaş açıklamalar yaptı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

Çalışanlara kıdem tazminatı müjdesi! Kıdem tazminatına Temmuz'da büyük artış geliyor! Kıdem tazminatı alma şartları...

Milyonlarca çalışan kıdem tazminatı ile ilgili detayları araştırıyor. Kıdem tazminatı tutarı Temmuz ayında artacak. Peki kıdem tazminatı kaç lira olacak? İşte kıdem tazminatı alma şartları...

Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili çok önemli gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kırmızı eti vatandaşlara ucuz yedirme konusunda kararlı olduklarını belirterek, fiyatların düşmesi için ülkenin dört bir yanında kesimlik hayvan için çalışma yapılacağını dile getirdi.

Döviz kurlarındaki köpüğün adresi lüks konut olacak!

Dövizdeki hareketliliğin sektöre nasıl yansıyacağı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, “Dövizdeki manipülatif hareket sebebiyle kurlarda oluşan köpük, gayrimenkul sektöründe yerli – yabancı yeni bir alım iştahı doğuruyor.” dedi.

Alp Kırşan Bodrum'dan köy evi aldı!

Bodrum'a taşınan sunucu ve oyuncu Alp Kırşan, Bodrum'da köy evi satın aldı. Kırşan, köy evi için 1 milyon TL ödedi.

Merthan Anık kim Haberi

Merthan Anık kim

İlçe Diyarbakır’ın tarihi ilçesi. Eski Diyarbakır evlerinin, hanların ve kültürel yapıların yoğun olduğu bir yer. Kültürel yapıların da zarar gördüğü biliniyor. Baro Başkanı Tahir Elçi, kurşunların hedefi olan Dört Ayaklı Minare’nin önünde, ilçedeki kültürel yapıların karşı karşıya olduğu tehlikeye dikkat çekerken katledilmişti. İlçenin en önemli mimari yapılarından biri olan Kurşunlu Cami’de çatışmalarda zarar gördü. Bölgeden gelen fotoğraflar, ilçede sivillerin yaşadığı evlerin de büyük zarar gördüğünü gösteriyor. İlçeden göç edenlerin sayının da 20 bini bulduğu belirtiliyor. 


‘TOKİ göreve’


Sur ilçesi, bir süredir kentsel dönüşümü konuşuyordu. 2010’da, başlayan çalışmalarda, 330 yapı yıkıldı. Tepkilerin ardından yıkımlar durdu. 2012’de ise Bakanlar Kurulu’nun kararıyla riskli alan ilan edildi. Çatışmalarla beraber kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Önce Diyarbakır Valiliği Habertürk gazetesine, operasyon sonrasında zarar gören evlerin onarılmayıp...