03 / 05 / 2024

metro inşasına yönelik maliyetlerin şişirildiği iddiası

metro inşasına yönelik maliyetlerin şişirildiği iddiası

Sayıştay, Kadıköy-Kartal Metrosu' nun yapımına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaları yalanladı. Söz konusu haberde "metro inşasına yönelik maliyetlerin şişirildiği iddiası" yer alıyor...

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin kasım ayına yönelik mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri belli oldu. 

Çin konut krizinden kurtulamıyor! Merkez Bankası kiralık konut piyasasına desteğini artıracak!

Konut krizinden bir türlü kurtulamayan Çin'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Verilen detaylara göre, Çin Merkez Bankası ve Çin Ulusal Mali Düzenleme İdaresi Çin'in kiralık konutların geliştirilmesi ve inşasına yönelik kredi desteğini arttıracağını açıkladı.

Galatasaray ve TOKİ, deprem bölgesinde 300 konutun inşası için protokol imzaladı!

Galatasaray Kulübü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut inşa edilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Bakan Göktaş'tan Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik açıklama: Deprem bölgesindeki illerimizden başlayacağız!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik pilot proje olan Aile ve Gençlik Bankası projesinin deprem bölgesindeki illerden başlayacağını açıkladı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

ABD'de kripto platformlarına yönelik baskı ve denetimler sıkılaştı!

Kasım ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığı'nın kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlatması sonrası alım satım platformlarına yönelik baskılar artmaya başladı.

Ev hanımlarına yönelik 3.700 TL destek ödemeleri başvuru şartları ve detayları!

Ev hanımlarının yükünü hafifletmek için önemli bir adım atılıyor. Milyonlarca ev hanımı için düzenlenen destek ödemeleriyle ilgili detaylar sonunda açıklandı. Ev hanımlarına yönelik sağlanacak olan destek ödemesi tutarı 3.700 TL olacak. İşte destek ödemesi için gereken başvuru şartları...

100 bin konutun inşası başlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı: Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde inşa edilecek yeni konutlarla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Kurum, 100 bin konutun inşasına perşembe günü başlayacaklarını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika! Deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandığını ve hatta köy evlerinin bazılarının bitme aşamasına geldiğini belirtti. Ayrıca, bu konutların tamamının yaz aylarına kadar bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacağını duyurdu.

Altın fiyatları için asıl yükseliş tarihi belli oldu! Ramazan Kurtoğlu altının ''altın çağını'' açıkladı! Herkes duysun!

Altın fiyatları Fed faiz kararı öncesinde yükselmeye devam ediyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyleyen Ekonomist Ramazan Kurtoğlu altının altın çağı o zaman diyerek, altın fiyatları için asıl yükseliş tarihini açıkladı.

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

metro inşasına yönelik maliyetlerin şişirildiği iddiası Haberi

metro inşasına yönelik maliyetlerin şişirildiği iddiası


Sayıştay, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun yapımına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaları yalanladı.


Sayıştay'dan yapılan açıklamada, Taraf Gazetesi'nde yayımlanan ve diğer yazılı ve görsel medyada da kullanılan Kadıköy-Kartal Metrosu'nun inşasına ilişkin iddialar yalanlandı. 


Söz konusu haberde "metro inşasına yönelik maliyetlerin şişirildiği iddiasının Sayıştaş denetçilerince belgelendiği" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Sayıştay’ın Kadıköy-Kartal Metrosu'nu yapan şirketlerin ithal edilecek mallar için yurt dışında firma kurup, maliyeti milyonlarca dolar yükselttiğini saptadığı; Sayıştay denetçilerinin, Kadıköy-Kartal metrosunu yapan şirketin paravan firmalar üzerinden ithalat yapıp, inşaat maliyetini 3-4 kat şişirdiğini belgelediği ifade edilmektedir. Sayıştay’ın gerek 2012 gerekse 2013 yılı denetim programları kapsamında incelenen ve bu tespitin yapılması ihtimali bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı denetimleri sürecinde habere konu olan iş ve...