17 / 05 / 2024

mimarlar odasından işgücü kanun tasarısına tepki

mimarlar odasından işgücü kanun tasarısına tepki

TMMOB, Meclis gündemine alelacele sokulan Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı’na karşı itirazlarını sürdürüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, tasarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

Zorlu Gökdelen projesinde sular durulmuyor! TMMOB Mimarlar Odası'ndan projesinden vazgeçin çağrısı!

Tartışmaların göbeğinde olan Zorlu projesinde sular durulmuyor. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, projeden vazgeçin çağrısında bulundu.

ASO Başkanı Ardıç’tan dikkat çeken iş gücü açığı uyarısı! ‘Bu problem bir an önce ele alınmalı’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sanayinin neredeyse bütün sektörlerinde iş gücü açığının gün geçtikçe artığını söyledi. Ardıkç, "Bu problemin bir an önce ele alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde üretimi istediğimiz seviyelerde artırmamız ve geliştirmemiz mümkün olmayacak” diye konuştu.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreğini kapsayan verileri açıkladı. Buna göre Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı.

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kahramanmaraş’n Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen ve 11 ilde çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremlerin vasıflı iş gücüne de büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

Sanayicilerde ‘EYT’ endişesi! İşgücü kaybı ve yüklü tazminat ödemeleri sanayicileri zorlayacak!

EYT düzenlemesi çalışanlar açısından memnuniyet verici olsa da sanayiciler bu düzenlemenin yaratacağı sorunlar nedeniyle oldukça endişeli. Hem yüklü tazminat ödemeleri hem de nitelikli iş gücü kaybı sanayicileri kara kara düşündürüyor.

ABD'de açıklanan işgücü piyasası verileri FED'in faiz kararını güçlendirdi

ABD'de istihdam verileri haziranda beklenenden fazla arttı. Ülkede tarım dışında kalan işgücü piyasasında istihdam haziranda 372 bin kişilik artış gösterdi. İşsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3,6'da kaldı. Açıklanan rakamlar FED'in fazi artırmaya olan görüşünü güçlendirdi.

Dolar gücüne güç ekliyor, sınıra geldi! İşte 6 Mayıs 2022 dolar/TL kuru...

Milyonların heyecanla beklediği Fed'in faiz kararından sonra gözler döviz piyasasına çevrildi. Elinde doları olan yatırımcılar heyecanla beklerken dolar sınıra geldi ve gücüne güç ekliyor. Peki bugün dolar ne kadar 6 Mayıs 2022? İşte güncel dolar kuru...

İç Mimarlar Odası’ndan İmar Yönetmeliği'nde düzenleme talebi!

İç Mimarlar Odası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmasını talep etti.

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Kuşadası'ndaki 5 parselin imar değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Özelleştirme İdaresi'nin Aydın Kuşadası'nda spor ve tarım alanı olan 5 parselin imar planında değişiklik yapmasında Mimarlar Odası Kuşadası ve Aydın temsilciliklerinden tepki geldi. 

mimarlar odasından işgücü kanun tasarısına tepki Haberi

mimarlar odasından işgücü kanun tasarısına tepki

TBMM gündeminde olan “Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı”na birçok akademik meslek disiplini üyeleri itirazını sürdürüyor. İtiraz sahiplerinden biri de TMMOB. TMMOB tasarının yasallaşması ile birlikte yüz binlerce mühendis, mimar, şehir planlamacısı aleyhine birçok olumsuzluğu beraberinde getireceğini düşünüyor.


Tasarıyı geri çekin

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, yılda 51 bini mezun olan ve şu anda mühendislik, mimarlık öğrenimi gören 435 bin öğrencinin geleceğiyle de ilgili tasarının ivedilikle geri çekilmesini talep ettiklerini söyledi. Koramaz, TMMOB olarak 500 bine yakın üyesi ile mühendislik ve mimarlık fakültelerinde öğrenim gören 435 bin öğrencinin hakları ve geleceği için mücadele edeceklerini vurguladı.


Binlerce mimar ve mühendisi ilgilendiren tasarı ile ilgili TMMOB genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyen Koramaz, bu yasa taslağı ile TMMOB yasasının üç maddesi değiştirilmek istendiğini ve bu...