30 / 04 / 2024

mimarlar odasının kaçak katı ne olacak

mimarlar odasının kaçak katı ne olacak

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odası'nın İstanbul Karaköy'deki binasıyla ilgili geçen ay yaptığı incelemeden sonra yıkım kararı verdi.

Mimarlar Odası'nın Beyoğlu'ndaki binası projeye aykırı mı?

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odasının binasıyla ilgili bir açıklama yaptı: Teras büyütülüp kaçak restorana dönüştürülmüş. Çatı arası 30 metrekarelik ikinci bir teras haline getirilmiş.

Mimarlar Odası'nın kaçak katına 20 gün süre verildi!

131 kamu projesini durdurmaya çalışırken kendi binasına kaçak kat çıktığı ortaya çıkan Mimarlar Odası, siyasetin lokomotifi olduğunu kanıtladı. Odanın kaçak katıyla ilgili basın toplantısına CHP ve HDP'liler manevi desteğe geldi.

Meclis üyesinden şok iddia: Kaçak yapıya göz yumuluyor!

Ak Parti Elazığ Belediyesi meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz'ın kaçak yapılara ilişkin şok iddiası büyük ses getirdi. Susmaz, kentte yapılan kaçak yapılara belediyenin göz yumduğunu söyledi. 

Kaçak emlakçılar hortladı: İnternet veya sosyal medyadan faaliyet gösteriyor!

Son dönemlerde artan kira ve konut fiyatlarından sonra kaçak emlakçılar ortaya çıktı. Ankara'da 2 bin emlakçının kaçak olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda bu şahısların internet veya sosyal medyadan faaliyet gösterdikleri belirtiliyor... İşte detaylar...

 Mimarlar Odası'nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

Kahramanmaraş depremi hakkında TMMOB Mimarlar Odası’nın hazırladığı raporda, depremde ağırlıklı olarak yeni binaların yıkıldığı vurgulandı. Rapora göreTürkiye’de 10 milyondan fazla yapı depreme karşı dayanıksız.

Kaçak maç yayını izleyenlere şoke eden haber! Öyle bir yaptırım geliyor ki!

Kaçak maç yayınlarının önüne geçmek için yapılan çalışmalara hız verildi. Çok sayıda kişinin özellikle derbi maçlarını kaçak olarak izlediğinden yola çıkan Digitürk ve spor kulüpleri harekete geçti.

Kaçak yapı avı hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı denetçiler imar barışı fırsatçılarını yakalamak amacıyla şehir şehir dolaşıyor. Bakanlık 81 ile yollanan genelge ile bütün kaçak yapılara ilişkin sürece hız kazandırdı. 

Çetin Osman Budak'tan Kaş'taki kaçak yapılara ilişkin açıklama!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla Türkiye'nin en önemli turizm  bölgelerinden biri olan Antalya Kaş'ın kaçak yapı sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Gigi ve Bella Hadid'in babasının kaçak malikane davasında son durum!

Abd'li mankenler Bella ve Gigi Hadid'in milyoner babaları Mohamed Hadid'e Los Angeles'ta yaptığı dev malikanenin bazı kısımlarının imar iznine aykırı ve kaçak olduğu sebebiyle dava açılmıştı. Peki davada son durum ne?

Mehmet Aydın'ın kaçak villası mühürlendi!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye teslim olan Çiftlikbank kurucusu Mehmet Aydın'ın Giresun'da kaçak villa inşa ettirdiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu villa mühürlendi.

Kaçak binaların tapuları ne olur? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının sağlığında kendisinden dükkan satın alan vatandaşın babasının vefatından sonra kardeşleri tarafından mahkemeye verildiğini dile getirerek söz konusu binanın kaçak olması sebebiyle mahkeme sonucunun ne olacağı sorusu yöneltildi.

Lütfü Türkkan’ın kaçak çiftliği yıkılıyor!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli'deki çiftliğinde bulunan 15 kaçak yapının tahliyesinin ardından yıkımına başlandı.

Esenyurt'taki 37 katlı gökdelen için kaçak iddiası!

İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Esenyurt'ta 37 katlı gökdelenin 17 katının kaçak olarak inşa edilmesi nedeniyle harekete geçti. Yapılan çalışmalarda Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt hakkında soruşturma izni verildi.

Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binası için kaçak iddiası!

Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı verdiği tahliye kararının iptali üzerine başvuruda bulundu. Belediye yıllardır kullanılan muhtarlık binasının kaçak olduğunu öne sürdü.

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

mimarlar odasının kaçak katı ne olacak Haberi

mimarlar odasının kaçak katı ne olacak

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odası'nın İstanbul Karaköy'deki binasıyla ilgili geçen ay yaptığı incelemeden sonra yıkım kararı verdi.


Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odası'nın İstanbul Karaköy'deki binasıyla ilgili geçen ay yaptığı incelemenin ardından dün de encümenden yıkım kararı aldı. Belediyenin teknik elemanlarının yaptığı çalışmadan sonra tutanakları yayıylamıştı. Hukuki açıdan bir sorun olmasın diye, belediyenin hukuk müşavirliğine de inceletilen dosyayla ilgili encümen dün yaptığı toplantıda, 'Tutanakla belirtilen ruhsata aykırı yerlerin kaldırılmasına' kararı verdi. Encümende alınan karar önümüzdeki hafta imza süreçlerinin tamamlanmasından sonra Mimarlar Odası'na tebliğ edilecek. 15 günlük süre içerisinde oda, söz konusu kaçak bölümleri kendi yıkmaz ise belediye devreye girecek ve yıkımı gerçekleştirecek. Belediye ekiplerinin yerinde yaptığı incelemede, binada sadece 30 santim kaçak bulunduğunu iddia eden Mimarlar Odası'nın yalanını ortaya koydu. İddianın aksine terasın...