05 / 05 / 2024

Mirasçılar 2019 ne kadar vergi ödeyecek

Mirasçılar 2019 ne kadar vergi ödeyecek

Kendisine miras kalan kimselerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, mirasçılar 2019'da ne kadar vergi ödeyecek? Miras vergisi 2019'da ne zaman ödenecek?

Miras konusunda merak edilenler! Babasının miras bırakmadığı çocuk ne yapmalıdır? 

Miras konusunda yaşanan bazı durumlarda pek de rastlanması çok zor olan durumlar ile karşılaşmak mümkün olabilmekte. Buna göre, miras bırakan vasiyetname ile mirasçılarından birisine miras bırakmayabiliyorlar. peki, bu durumda miras alamayan mirasçı ne yapabilir?

Mirasçılar dikkat! Bunu yaparsanız...

Pek çok mirasçı mirası reddetmeleri durumunda ne olacağı ile ilgili merak ediyor. Peki mirasçılar mirası reddederse ne olur? İşte Avukat Esat Özel'in konu ile ilgili o paylaşımı...

Emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? Seçim öncesi işaret edildi, rakam verildi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamasında emeklilere hak ettikleri parayı vereceklerini söylemesinin ardından, seyyanen zam tartışması yeniden alevlendi. Peki emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? SGK uzmanı Özgür Erdursun, hem tarih hem rakam verdi. İşte o açıklama...

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Miras hukuku anlaşmazlıklarına hukuki danışmanlık, miras hukukundan doğan davalarda vekillik hizmeti sağlamak amacıyla mesleğini icra eden miras avukat ücretleri merak ediliyor. Peki, 2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Evde bakım maaşlarına ne kadar zam gelecek? Ocak 2024 zamları için resmen nefesler tutuldu! 

Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren evde bakım maaşlarına ne kadar zam gelecek? Ocak 2024 zamları için resmen nefesler tutuldu. İşte tek tek hesaplanan evde bakım maaşı Ocak 2024 zammı...

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? GSB alım sonuçları nereden öğrenilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? 

Mirastan kimler pay alabilir? Mirasçılar yüzde kaç pay alabilir?

Gayrimenkul sahipleri, vefat ettiklerinde taşınmak mülk, yasal mirasçılarına düşer. Mirastan payını alan kişiler belirlidir. Peki mirastan kimler pay alabilir ve ne kadar pay alabilir, ölenin torunları miras alabilir mi? İşte miras konusu ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberin devamında…

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Bakan Bilgin'den son dakika EYT maaşları açıklaması geldi! EYT'liler maaşlarını ne zaman alacak? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT maaşları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki EYT'liler maaşlarını ne zaman alacak? 

Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da memur maaşı kaç lira olacak? Şimdi bu rakamlara göz atın! 

Memur zammı için geri sayım resmen başladı. Peki memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da memur maaşı kaç lira olacak?

Mirasçılar 2019 ne kadar vergi ödeyecek Haberi

Mirasçılar 2019 ne kadar vergi ödeyecek

Bir kimsenin vefatı halinde menkul ve gayrimenkulleri mirasçıları adına intikal ediyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçı oluyor. Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor.

Mirasçıların, kendilerine kalan miras için Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince vergi ödemeleri gerekiyor. Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde ödenen miras vergisi belli bir süre boyunca belli aylarda tahsil ediliyor. Ayrıca malların karşılıksız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde de ödenmesi gerekiyor.

Miras vergisi tahakkukundan itibaren üç yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor.

Veraset yoluyla intikal eden varlıkların değeri, istisna haddinin altında kalsa dahi beyanname verilmesi...