19 / 05 / 2024

mısırda türk kemeri ismi değiştirildi

mısırda türk kemeri ismi değiştirildi

İslam dünyasının en itibarlı eğitim kurumlarından olan Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi'ndeki Türk izleri siliniyor. Üniversitenin camisinde bulunan tarihî Revak el Etrak'ın (Türk Kemeri) isminin Revak İmad olarak değiştirileceği duyuruldu

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Fatih Altaylı'dan yabancıya konut satışı tepkisi: Parayı verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor!

Fatih Altaylı, katıldığı bir yayında yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "250 bin dolar verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor" dedi. Peki yabancıya konut satışı ile ilgili vatandaşlar neler söyledi? 

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Sıfır ve ikinci el araç alacaklar müjde! Kuveyt Türk'ten finansman kampanyası

Kuveyt Türk, "Dijital Araç Finansmanı" hizmetiyle vatandaşlara uygun kâr oranlarıyla sıfır ve ikinci el araç finansmanı desteğinde bulunduğunu duyurdu.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyet gösterilen ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti. İşte ayrıntılar...

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Mısırda taban fiyat 10 TL olacak mı? Çiftçiler dikkat! 

Tarımsal üretimde daha planlı programlı, üreticiyi üretmeye teşvik edecek sürdürülebilir adımlar atılması gerektiğinin altını çizen Feyzullah Korkut, mısırın taban fiyatının kilogramda 10 lira olması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Emtia piyasası yönünü yukarı çevirdi: Altın, gümüş petrol, buğday ve mısırda son dakika!

Fed'in haziran toplantısında faiz artırmayabileceği ile ilgili beklentilerin güç kazanması ve ABD'de borç limiti krizinin aşılması sonrası emtia piyasasında da talep endişeleri azalış gösterdi. İşte altın, gümüş petrol, buğday ve mısırda son durum...

mısırda türk kemeri ismi değiştirildi Haberi

mısırda türk kemeri ismi değiştirildi

Üniversitede eğitim gören Türk öğrenciler, duruma tepkili.

Mısır Müftüsü Ali Cuma, El Ezher Camii'ndeki tarihî 'Revak el Etrak (Türk Kemeri) isminin 'Revak İmad' olarak değiştirileceğini açıkladı. Ezher Şeyhi Ahmet Tayyib'in bu tür bir adıma sıcak bakmadığı belirtilirken, Ezher Üniversitesi'nde eğitim gören Türk öğrenciler bu yöndeki bir kararın kendilerini üzeceğini söylüyor. Ali Cuma, ismin değiştirilmesi yönünde karar aldıklarını Yüksek Askerî Konsey'e karşı devam eden gösteriler sırasında öldürülen Ezher'in önde gelen isimlerinden Şeyh İmad İffet'in cenaze töreninde söylemişti. Mısır basınında da geniş yer alan konuyla ilgili, Ezher'de eğitim gören Türk öğrencileri bir araya getiren Türk Talebe Cemiyeti Başkanı Eyüp Ali Emik, bu tür bir karar karşısında çok üzüldüklerini, kararın resmen yürürlüğe girmemesini umduklarını ifade ediyor. Karara tepki gösteren...