04 / 05 / 2024

Mithat Yenigün müteahhit sayısı

Mithat Yenigün müteahhit sayısı

Türkiye'de her 270 kişiye 1 müteahhit düşüyor. 280 bin müteahhidin yaşadığı Türkiye'de bu sayı, fırıncıların 20, berberlerin 5, bakkalların ise neredeyse 2 katı civarında..

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını 4,95 milyar dolara satın alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Müteahhit Ali Ağaoğlu’nun borsa keyfi! Şirketinin değeri 13 gün art arda tavan yaparak 22 milyara yaklaştı!

Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun geçtiğimiz 2 hafta önce halka arz edilen şirketinin hisseleri 13 gün peş peşe tavan yaparak piyasa değerini 21.6 milyar liraya çıkardı.

İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın sonrasında mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu! 

İki ay önce İzmir Narlıdere’deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangının ardından zararlarının karşılanmasını talep eden mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu. 

Müteahhit belgesi nasıl alınır?

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhit belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm müteahhit avantajları!

Miladını dolduran veya riskli yapı olarak ilan edilen binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Peki kentsel dönüşüm müteahhit avantajları neler? Müteahhit kentsel dönüşümden ne kazanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

İnşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir inşaatta beton dökülmesi esnasında kopan elektrik kablosu sebebiyle elektrik akımına kapılan müteahhit yaşamını yitirdi. 

90’ların ünlü şarkıcısı Akın, müteahhit oldu!

“Rebeka”, “Kız Milleti” ve “Suskun Yüreğim” gibi 90’lardan günümüze hâlâ dinlenen şarkılara imza atan Akın, müteahhitliğe soyundu...

Türk müteahhitleri, Dağlık Karabağ'ın imarına destek vermek istiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Dağlık Karabağ'ın yeniden imar çalışmalarında destekte bulunmak istediklerini dile getirdi. 

Mithat Yenigün müteahhit sayısı Haberi

Mithat Yenigün müteahhit sayısı

Enerjiden gıdaya hemen hemen her sektörden işadamlarının ilgisini çeken inşaat sektöründe müteahhit enflasyonu yaşanıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, sektörde en büyük sorunun denetimsizlik olduğunu söylüyor. Bunun en çarpıcı örneğinin sektördeki çoğu kayıtdışı olan müteahhit sayısı olduğunu belirten Yenigün, bu rakamın 280 bin olduğuna dikkat çekiyor. "Türkiye'de bu kadar berber yok" diyen Yenigün'ün verdiği bilgilere göre Türkiye'de her 270 kişiye bir müteahhit düşüyor. Bu rakam, Barbados, Seyşeller, Lihtenştayn, San Marino gibi ülkelerin nüfusundan fazla. Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 2010'da açıkladığı verilere göre Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu'na (TESK) kayıtlı en büyük meslek grubu 531 bin ile şoförlük. Terzi sayısının 68 bin olduğu Türkiye'de 57 bin berber ve kuaför iş yapıyor. Yani Türkiye'deki bakkal, berber ve terzi...