04 / 05 / 2024

mkü laboratuvarı ne zaman açılacak

mkü laboratuvarı ne zaman açılacak

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Mühendislik Fakültesi ek binasının açılışı yapıldı. MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, fakültelerin kurulmasında sivil toplum kuruluşlarının önemli katkılarının bulunduğunu aktardı...

BES’e para koyanlar ne kadar kazanıyor?

Uzun dönem yatırım yapmak isteyenlerin son dönemde tercih ettiği Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) ne kadar kazandırdığı merak ediliyor. Uzmanlar küçük birikimleri doğru fonlarla katlamanın mümkün olduğunu belirterek, 100 aylık bir fon getirisi paylaştı.

Miras konusunda merak edilenler! Babasının miras bırakmadığı çocuk ne yapmalıdır? 

Miras konusunda yaşanan bazı durumlarda pek de rastlanması çok zor olan durumlar ile karşılaşmak mümkün olabilmekte. Buna göre, miras bırakan vasiyetname ile mirasçılarından birisine miras bırakmayabiliyorlar. peki, bu durumda miras alamayan mirasçı ne yapabilir?

Temettü hisseleriyle ev kirası gibi kazanç sağlamak mümkün mü?

Borsa yatırımcısı için önemli bir gelir kaynağı olan temettülerle, kira getirisi elde etmek mümkün mü? Yatırımcıların takip ettiği, Temettü Hisseleri resmi sosyal medya hesabından, bunun için ne yapılması gerektiğini paylaştı.  

Doğalgaz faturasını azaltmak mümkün! Doğalgaz faturası düşürmek için ne yapılıyor?

Son günlerde havaların soğuması ile vatandaşları doğalgaz faturasını nasıl ödeyecekleri telaşı aldı. Buna göre, kombisini açan, doğalgazı yakmaya başlayanlar hemen faturayı düşürmek ne yapmak gerektiğini düşünüyor. İşte haberin ayrıntıları..

E-devlette EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT ne zaman belli olacak?

EYT başvurusu gerçekleştirenler, başvurularının sonuçlanacağı tarihi büyük bir merakla bekliyorlar. Bu sürecin ne zaman sona ereceğini öğrenmek, başvuru sahipleri için büyük bir önem taşıyor. Aylık bağlanıp bağlanmadığını öğrenmek artık e-devlet aracılığıyla mümkün oluyor.

Emekli olmak isteyenler dikkat! Emekliliği 18 ay öne almak mümkün! Madde madde açıklandı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içeriğinde emeklilik konusu için pek çok farklı program yer alıyor. Bu programlardan faydalanarak erken emekli olmak mümkün. Peki neler yapmak gerekiyor? İşte detaylar...

Bosch WTX87K80TR 9 kg Isı Pompalı Çamaşır Kurutma Makinesi ne kadara satılıyor, özellikleri neler? 

Bosch Çamaşır Makinesi, kurutma işlemini sıcak hava pompası teknolojisi ile gerçekleştiriyor. Home Connect teknolojisi ile cihaza uzaktan bağlanmak mümkün hale geliyor. Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Yüksek emiş gücüne sahip toz torbasız elektrikli süpürge ile evinizi şımartın! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Evimin her köşesi tertemiz olsun diyen ev hanımları için Arnica,yüksek emiş motor gücüne sahip teknolojisiyle ve özel filtre sistemleriyle ön plana çıkıyor. Tutma sapında bulunan kumanda sayesinde cihazı çalıştırmak, kapatmak ve derecesini arttırıp - azaltmak mümkün hale geliyor.

Ev sahibi kirayı ne kadar isterse arttırabilir mi?

Enflasyondaki dalgalanmalar nedeniyle ev sahipleri kira bedellerini yükseltmek isterken, kiracılar da bunun  yasal olarak mümkün olup olmadığını soruyor. Peki ev sahibi, enflasyon, fiyatların yükselmesi, civardaki konut kiralarının daha yüksek olması gibi çeşitli gerekçelerle kirayı  ne kadar isti

SGK resmen açıkladı! 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' diyenler hemen buraya bakın! Tek bir tıkla öğrenmek mümkün!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan emekli maaşlarında yaşanan kafa karışıklığının önüne geçmek isteyen Sosyal Güvenlik Kurumu, 'emekli olursam ne kadar alırım' hesabını paylaştı. 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' diyenler hemen buraya bakın...

Teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü?

Yarının dünyasında öne çıkan kavramların başında sürdürülebilir şehirler inşa edilmeye başlıyor. Peki, teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü? İşte detaylar...

5 yıl erken emeklilik mümkün! İşte erken emeklilik yolları!

Emeklilik tarihinizi 5 yıl öne çekmek mümkün! İşte erken emekliliğin yolları!

118 bin TL'ye ev sahibi olmak mümkün! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 17 Ekim 2022 fiyat listesi...

Düşük bütçe ile kendi evine sahip olmanın hayalini kuran vatandaşlar, prefabrik ev fiyatlarını araştırıyor. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 17 Ekim 2022 fiyat listesi...

mkü laboratuvarı ne zaman açılacak Haberi

mkü laboratuvarı ne zaman açılacak


Törene katılan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, bilimsel buluşlar ve bunların beraberinde getirdiği artı değerlerin toplumun gelişmesindeki en değerli faktör olduğunu söyledi. İşadamları ve sivil toplum kuruluşlarının fakültenin kurulması için verdikleri desteğe teşekkür eden Vali Lekesiz, “Üniversite ne kadar gelişirse İskenderun de o kadar gelişir.” dedi. 


İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan üniversitede geleceğin ilim adamlarının yetişeceğini belirterek, fakültelerin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 


İskenderun Kaymakamı H:Hasan Özyiğit de İskenderun’un kültürel anlamda her geçen gün daha da geliştiğini, yeni bölümlerin açılması ile de branşların arttığını belirtti. 


MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder Hatay’ın adeta bir üniversite şehri olduğunu, İskenderun’a da fakültelerin kurulmasında sivil toplum kuruluşlarının önemli katkılarının bulunduğunu aktardı. 


İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, üniversitelerin bulundukları şehirlerin...