23 / 11 / 2024
fuzul

Mobilya sektörü 2023 hedefi

Mobilya sektörü 2023 hedefi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mobilya Ürünleri Meclis Başkanı Davut Doğan, 2023 yılında, 25 milyar dolar üretim ve 10 milyar dolar dış satıma ulaşıp ihracatta ilk 10 ülke arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini belirtti. Muş bu oranın 2023'te daha da artacağını kaydetti.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

Mobilya sektörü 2023 hedefi Haberi

Mobilya sektörü 2023 hedefi

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışında açılan her mağazanın, Türk mobilya ürünlerini daha görünür hale getirdiğini anlattı.


Markaların, dünya tasarım trendlerini takip edip yerel halkın beğeni ve kullanımını göz önüne alarak üretim yapmaya başladığını belirten Doğan, "Böyle olunca da her geçen gün Türk mobilyasına talep artar hale geldi. Model ve tasarımlar yanında ürünlerin kaliteli ve sağlam olmasıyla da Türk mobilyası öne çıkıyor" dedi.


Özellikle Arap ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerinin, mobilyaya yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Doğan, tasarımların beğenilmesi ve fiyatların uygun olmasının Ortadoğu pazarında da sektörün hızlı büyümesini sağladığını ifade etti.


Irak başta olmak üzere Libya, Azerbaycan, Almanya, Fransa, İran, Suudi Arabistan, Türkmenistan, Birleşik Krallık ve Hollanda'nın, yoğun ihracat kaydedilen ülkeler olarak öne çıktığı bilgisini veren Doğan, şöyle konuştu:


"Mobilya sektörü ilk çeyrekte...