18 / 05 / 2024

Mobilyacılar taksit sayısı

Mobilyacılar taksit sayısı

İzmir Marangozlar Mobilyacılar ve Bilimum Ağaç İşleriyle Uğraşanlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Ahmet Kayacan, kredi kartıyla mobilya satışlarında yapılan taksitlendirmede 9 ay sınırlamasının satışları düşürdüğünü belirtti...

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Kredi faizleri zirveye çıksa da bankalara borcu olanların sayısı 40 milyonu aştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kredi faizleri zirvelere çıksa da bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı da borç miktarı da rekor seviyeye ulaştı. CHP’nin haftalık ekonomi raporunda yer alan detaylara göre Türkiye'de borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu geçti.

Kredi kartlarına sınırlama getirildi, taksit sayısı düştü

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeleri açıkladı. Alınan kararlar doğrultusunda nakit avans çekimleri ve taksit sayıları üzerinde sınırlamaya gidildi.

ATO'dan, ticari kredi kartları için 'taksit sayısı artsın' talebi geldi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ticari kredi kartlarında uygulanacak olan taksit sayısının artırılmasının üretime ve ticarete olumlu yansıyacağını açıkladı. 

İcradaki dosya sayısı bir haftada 134 bin arttı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, icra takibinde olan vatandaşların sayısının 3 milyon 830 bin 149’a çıktığını belirterek, icradaki dosya sayısının bir haftada 134 bin arttığını kaydetti.

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.

Mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısında iyileştirme talebi

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartı taksit sayılarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Güleç, iç piyasada mobilya satışlarını arttırmak amacıyla kredi kartı taksit sayısında bir iyileştirme talep ettiklerini söyledi.

Bayramda yapılan yolculuk sayısında rekor kırıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda seyahat edenlerin sayısına ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, kara, hava ve demir yolunu kullanarak seyahat eden vatandaşların sayısının yaklaşık 35 milyonun üzerinde olduğunu belirtti.

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de çalışma ve ikamet iznine sahip yabancı sayısı belli oldu! İşte Suriyeliler hariç o rakam!

Türkiye’nin nüfusu, geçtiğimiz sene 85 milyon 279 bin 553 kişiye ulaştı. TÜİK tarafından açıklanan verilerde Türkiye'de geçerli ikamet veya çalışma iznine sahip yabancıların sayısı da açıklandı. Peki buna göre Türkiye’de ikamet ya da çalışma iznine sahip kaç yabancı var?

Taksit sayısını beğenmeyenlere iyi haber! Ziraat Bankası kartı olanlar baksın!

Taksit sayısını beğenmeyenlere iyi haber Ziraat Bankası’ndan geldi. Ziraat Bankası kartı olanlara artı 3 taksit fırsatı daha. İşte detaylar…

Mobilyacılar taksit sayısı Haberi

Mobilyacılar taksit sayısı

Kredi kartıyla mobilya satışlarına getirilen 9 ay taksit sınırlamasının satışları düşürdüğünü belirten mobilyacılar taksit sayısının artırılmasını talep ediyor. 


İzmir Marangozlar Mobilyacılar ve Bilimum Ağaç İşleriyle Uğraşanlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Ahmet Kayacan, kredi kartıyla mobilya satışlarında yapılan taksitlendirmede 9 ay sınırlamasının getirilmesinin satışları düşürdüğünü, bu uygulamanın zaten piyasanın durgun olduğu bir dönemde getirilmiş olmasının ise sorunu büyüttüğünü vurguladı. 


Taksitlerdeki sınırlamanın asıl etkisinin yerel seçimlerden sonra, mayıs ajanda hissedileceğini belirten Kayacan, "Uygulamadan önce, bankaların da desteğiyle 24 aya kadar taksit yapılabiliyordu. Mobilya tutarı fazla olan bir ürün grubu. 3 bin 500-4 bin TL'yi bulan bir tutarı 9'a böldüğünüzde çıkan aylık taksiti tüketicinin ödemesi güç. 


9 taksit uygulaması başka sektörler için uygun olabilir ama mobilya sektöründe satışların düşmesine yol açar" diye konuştu. 

Senet...