18 / 05 / 2024

Moda köşkleri

Moda köşkleri

1987 yılında Moda semtindeki tarihi Apik Ağa Konağı talan edilmiş. 1980 yılında ''korunması gerekli sivil mimarlık örneği'' olarak tescil edilen tarihi konak, 1987 yılında alınan yeni karardan sonra yıkılmaya başlanmış.

1936'da Atatürk'ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!

1936 yılında Diyarbakır'da yer alan ve Atatürk'ün kaldığı iki köşk olan, Semanoğlu ve Pamuk Köşkleri belediye tarafından tamir edilmiş.

Kumtel Digital Fastfryer 5,5 L Haf-02 airfryer kaç TL? En uygun nerede satılıyor?

Kumtel, son dönemlerin en moda küçük ev aletlerinden airfyer (yağsız fritöz) konusunda sevindirecek bir adım attı. Digital Fastfryer 5,5 L Haf-02 airfryer’ı üreterek görücüye çıkaran Kumtel, ürünü farklı online alışveriş siteleri üzerinden oldukça uygun fiyatla satışa çıkardı.

Beko’dan az yağlı fritöz alana ikincisi yüzde 50 indirimli! Son gün 30 Eylül!

Beko, son günlerin moda küçük ev aletlerinden az yağlı fritözde indirim kampanyası başlattı. Az yağlı fritöz alana ikincisini yüzde 50 indirimli vereceğini duyuran Beko, kampanyanın 30 Eylül’de sona ereceğini açıkladı.

Simfer SK-6704 8 litre airfryer’da indirim sürprizi! Airfryer almak isteyenler hemen baksın!

Küçük ev aletleri konusunda alanının en iyi markalarından Simfer, son zamanların en moda küçük ev aletlerinden biri haline gelen airfyer konusunda sürpriz bir adım attı. Simfer, SK-6704 8 litre airfryer’da bin TL’ye varan indirim imkânı sağlayacağını duyurdu.

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Atasay'ın en çok satılan altın yüzükleri belli oldu! Atasay altın yüzük fiyatları kaç TL? 28 Ekim 2022 fiyat listesi

Atasay altın yüzük kategorisinin en çok satan altın yüzükleri belli oldu. Beştaş yüzükten tektaşa tüm altın yüzükler bulunuyor. Peki Atasay'da altın yüzükler ne kadar? Altın yüzük fiyatları kaç TL? Hangi yüzük ne kadar? İşte 28 Ekim 2022 Atasay fiyat listesi.

65 yaşından küçükler dikkat! SGK duyurdu! 7 Ekim’de süre doluyor! İşte detaylar!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni bir duyuru yaptı. Bu duyuru 65 yaşından küçükleri ilgilendiriyor. İşte merak edilen detaylar!

Kadıköy Moda İskelesi kültür mekanına dönüşüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Moda'da bulunan iskeleyi kültür mekanı haline getirmek için çalışmalara başladı. İskelede yakın zaman içerisinde çalışmalar başlayacak. 

Moda'daki tarihi köşk 16.5 milyon TL'ye satılıyor! 

Kadıköy Moda’da bulunan, 4 katlı, 14 odalı ve 13 tarihi köşkten biri olan köşk 16.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri!

Konut veya çatılı iş yeri kiralama işlemlerinde kiralanan taşınmazların altı aydan daha uzun süreli kiralanması gerekiyor. Peki kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri nelerdir? İşte tm merak edilenler...

8 maddede kiracının kiraya verene karşı yükümlülükleri!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stj.Av. Beste Karakoç, "Kiracının kiraya verene karşı yükümlülükleri" konusunu kaleme aldı. İşte 8 maddede kiracının kiraya verene karşı yükümlülükleri...

Devletin tarihi köşkleri yeni sahiplerini bekliyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli simgelerinden Çankaya Köşkü, hemen yanı başında Başbakanlık Konutu, Dışişleri Konutu ve TBMM Başkanlık Konutu’yla birlikte devletin yönetim merkezi olarak bilinen tarihi mekanlar yeni sahiplerini bekliyor.

7 maddede sitelerde kat maliklerinin yükümlülükleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde kat maliklerinin yükümlülükleri" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Moda köşkleri Haberi

Moda köşkleri



107 yıllık Apik Ağa Konağı talan edildi


Yıkımı bekliyor... Bir zamanlar yalılar, köşkler ve konaklarla süslü İstanbul'da, şimdi tarihi eser düşmanlığı adeta kol geziyor. 107 yıllık Apik Ağa Konağı da tarihi eser sayılmasına karşın, katledilecek ender yapılardan biri. 


Tarihi eser katliamı


1980 yılında ''korunması gerekli sivil mimarlık örneği'' olarak tescil edilen İstanbul Moda'daki tarihi Apik Ağa Konağı, 23 Ekim 1987 tarihinde alınan yeni bir karardan sonra yıkılmaya başlandı.


Emin DEMİRCİOĞLU


   BİR tarihi eser katliamı daha ortaya çıktı. 107 yıl önce yapılmış Moda'daki tarihi ''Apik Ağa Konağı'' 1980 yılında ''korunması gerekli sivil mimarlık örneği'' olarak tescil edilmiş olduğu halde, 23.07.1987 tarihinde...