24 / 07 / 2024

MONORAY önerisi

MONORAY önerisi

ODTÜ' de yapılması planlanan ikinci ve üçüncü yol tartışmaları giderek büyürken yolun yapımında daha fazla ağacın katledilmesine engel olmak isteyen akademisyenlerden, yapılmak istenen ODTÜ yoluna alternatif yol (MONORAY) önerileri geldi.

İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi!

İstanbul'da konut sorunu hız kesmeden devam ederken, X hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken İnşaat Doktoru'ndan İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi geldi.

Ev sahiplerine süreli tahliye taahhütname önerisi! 

Mağdur ev sahipleri için süreli tahliye taahhütname önerisi geldi. İşte konuyla ilgili yapılan o paylaşım ve gelen yorumlar...

AK Parti’den İzmir Eşrefpaşa Hastanesi ‘kooperatif modeli’ önerisi!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Uğur İnan Atmaca, İzmir'de yer alan Eşrefpaşa Hastanesi için ek hizmet binasının yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bir çağrı yaptı ve kooperatif modeli önerisi sundu. 

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kira sorunu sürerken, sektörden 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi!

Türkiye'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan kira artışı sorunu devam ederken Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Değirmenci'den 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi.

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi!

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi. İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdul Hayır, konuya ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Yabancıya konut satışının sakıncaları araştırılsın önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!

İYİ Parti’nin yabancıya konut ve toprak satışının sebep olduğu sakıncaların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Türkiye’de konut kiraları neredeyse toplumsal bir kriz haline gelmek üzere. Peki kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Marketlerde fahiş fiyatlara karşı yüzde 10'luk 'kar sınırı' önerisi!

Fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı perakende şirketleri ile işletmelere uygulanan para cezaları çözüm getirmeyince, farklı tedbirler günde yer almaya başladı. Marketlerde fahiş fiyatlara karşı yüzde 10'luk 'kar sınırı' önerisi dikkat çekti...

Kira zamlarında son dakika! 'Üst sınır' önerisi gündemde! Fahiş ev kiralarında sona mı gelindi?  

Yabancıya yapılan konut satışlarının ve kiralamaların fiyatları yükselttiği gündemden  düşmüyor. Sektörden kira zamları için 'Üst sınır' önerisi geldi...

Kiralık ev krizine AVM önerisi: AVM'ler daireye dönüştürülsün!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, konut krizine ilişkin 6 başlıktan meydana gelen bir çözüm önerisi açıkladı. Sarıgül, AVM'lerin daire yapılmasını tavsiye etti. 

Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorununa çözüm önerisi: Çatı katları daireye dönüşebilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut ihtiyacının çok yükseldiği şu zamanlarda EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorunu için çözüm önerisi geldi...

Akaryakıtta indirim için yeni formül önerisi! 

Araç sahipleri tarafından merakla takip edilen akaryakıt fiyatlarında indirim olması için şok bir öneri geldi. İşte EPGİS tarafından yapılan o indirim önerisi...

MONORAY önerisi Haberi

MONORAY önerisi

Daha önce de gündeme gelen Merkez kampüsten Bilkent yolu girişine kadar olan bölgedeki kesilen ağaçlara karşı ODTÜ rektörlüğü sessizliğini hala korumakta.


İlk yolun yapımında bir çok ağaç kesiminin yaşandığı ODTÜ'de ikinci yol yapımında da ağaç katliamları devam ediyor. Ancak ODTÜ'lü akademisyenler bu duruma sessiz kalmadı.

Yol yapımının gerçekleştireceği alanla ilgili olarak yetkilillere alternatif yol önerisinde bulundular.


Akademisyen ve  şehir ve bölge plancısı Tahir Çalgüner, ODTÜ yoluna sunduğu alternatif yol konusunda şu önerilerde bulundu.


“Ankara kenti İnönü Bulvarı ekseninde kuzeyde kalan kentsel mahallerin bu güzergahtan yaralanamayacağı açıktır. Kenttin Güney yarısı ile Eskişehir yolu iş iskan bağlantılı yolculuk üretim değerinin hepsinin Eskişehir yoluna çıkışının Kırmızı hat üzerinden sağlanacağı ve bununBakanlıklar -Eskişehir yolu güzergahını rahatlatacağı iddiası, söz konusu by-pass yolun ve kavşakların kent içi alanda olması...