14 / 05 / 2024

moodys dış kırılganlık uyarısı

moodys dış kırılganlık uyarısı

Raporda Türkiye'nin yabancı sermaye girişlerindeki volatiliteye dair hassasiyetinin, son dönemde artan jeopolitik riskler, yurt içinde devam eden politika belirsizlikleri ve Fed beklentilerine bağlı olabileceği düşünülen küresel likiditenin azalmasıyla ar

New Holland traktör Mart 2024 fiyatlarını açıkladı! En düşük New Holland traktör fiyatı ve 5 yıl vade fırsatı şaşırttı!

New Holland traktör merakla beklenen Mart 2024 fiyatlarını resmi internet sitesi üzerinden tek tek açıkladı! En düşük New Holland traktör fiyatı ve 5 yıl vade fırsatı şaşırttı...İşte New Holland yeni fiyat listesi...

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan düşük emekli maaşlarına 7 maddelik çözüm! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşı ile ilgili sorunların çözümünü 7 maddede açıkladı.

Altın 2 bin doların altına indi! Son 2 ayın en düşük rakamları! Yatırımcılar hemen bakın! 14 Şubat 2024 altın fiyatları

Altının onsu bugün 2 bin doların altına geriledi. Son iki ayın en düşük rakamları görüldü. Bugün altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları kaç lira? 14 Şubat 2024 altın fiyatları.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşını duyurdu: 11 bin TL'nin üstüne çıkar!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşını duyurdu. İşte Erdursun'un o paylaşımı...

Altın fiyatları baş döndürüyor! Altın yatırımcıları acilen baksın! 6 Aralık 2023 Çarşamba canlı altın fiyatları

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Haftanın üçüncü işlem gününde altın fiyatları baş döndürüyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 6 Aralık 2023 altın fiyatları.

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

Ziraat Bankası’nın önceki dönemlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenol Babuşcu, düşük faizli konut kredisi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaparak, “Öyle bir kredi gelmez” dedi.

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Yatırımcılar dikkat, dibi görebilir: Altın fiyatları 7 ayın en düşük seviyesine indi! 

Altın yatırımcılarını tedirgin edecek gelişmeler gündemde yer almaya devam ediyor. ONS Altın 7 ayın en düşük seviyesine indi. Peki, altın fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar...

En düşük memur maaşı tam bu kadar olacak! Memurlara yüzde 46.73 zam müjdesi! Öğretmen, polis, müdür maaşları açıklandı!

Memur maaşları Ocak ayında 6 aylık enflasyon farkının netleşmesinin ardındna yükselecek. Peki en düşük memur maaşı Ocak'ta kaç TL olacak? Öğretmen, polis, müdür maaşları ne kadara yükselecek?

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Teknoloji düşkünü babalara Teknosa'dan bomba kampanya! İndirimi kaçırmayın ürünler tükenebilir!

Teknosa'dan babalar gününe özel kampanya bütün teknoloji düşkünü babaları sevindirmek isteyenlerin ilgisini çekti. Tekno Club karta özel sepette alımlarda  yüzde 30 indirim fırsatını kaçırmayın. telefon, tablet, akıllı saat ve bir çok üründe kampanya yapıldı.

Büro Memur-Sen'den zam için Temmuz beklenmesin çağrısı: En düşük memur maaşı, işçi maaşının yarısı kadar! 

Memurlar zam çağrılarını yineleyerek, en düşük memur maaşının, kamu işçilerinin maaşının yarısı kadar olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

moodys dış kırılganlık uyarısı Haberi

moodys dış kırılganlık uyarısı


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, dış kırılganlıkların Türkiye'nin kredi notu ile banka ve şirket kredi profilleri üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini belirtti.


Moody's 2010-2013 dönemindekine göre daha zayıf bir büyüme görünümünün, Türkiye'nin kredi notu üzerinde tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.


Moody's yayınladığı raporda, Türkiye'nin yabancı sermaye girişlerindeki volatiliteye dair hassasiyetinin, son dönemde artan jeopolitik riskler, yurt içinde devam eden politika belirsizlikleri ve Fed beklentilerine bağlı olabileceği düşünülen küresel likiditenin azalmasıyla arttığını belirtti.


Kamu finansmanının kredi notunun güçlü bir yanı olduğunun vurgulandığı Moody's raporunda, kredi notunun ekonomik büyümedeki yavaşlama ve kırılgan yatırımcı güveninden olumsuz etkilenebileceği ifade edildi.

              

Türk şirketlerinin düşük ekonomik büyümeden sert bir biçimde etkilenmelerinin beklendiğini belirten Moody's, ancak ihracata odaklı şirketlerin liradaki değer kaybından faydalandıklarını ekledi.

   ...