20 / 05 / 2024

Moodys stres testi yorumu

Moodys stres testi yorumu

Mood'ys, stres testinin Euro Bölgesi 'ndeki bankaların dayanıklılığını gösterdiğini belirtti. Raporda, ECB'nin Euro Bölgesi'nde bankacılık sektöründe güven ortamını sağlamasının biraz daha zaman alacağı ifade edildi.

'Bu hafta çarşı pazar karışacak' diyen İslam Memiş, 'Şimdi ne yapmalı?' sorusunu da yanıtladı!

İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği saldırıdan sonra piyasalarla ilgili dikkat çeken çok önemli bazı değerlendirmeler yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Bu hafta stres testinden geçeceksiniz" diyerek, merak edilen soruları cevapladı...

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48'de, 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği kaydedildi. Çevre şehirlerden de hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, fay hatlarını dikkat çekerek stres transferine dikkati çekti. Görür, "

Deprem dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den haftada 10'a düştü!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen deprem felaketinden sonra büyük bir artış gösteren deprem dayanıklılık testi başvurularında büyük düşüş yaşandı. 

Bu devirde konut almak yatırım mı, baş belası mı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kriz büyürken, konuta  yatırım yapmak isteyenlerin de kafası iyice karıştı. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, kripto fenomeni Murat Ali Calman konut yatırımının baş belası ve stres nedeni olduğunu söyledi. Takipçileri itiraz

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan Çanakkale açıklaması: Bölgede stres birikiyor! Dikkat!

Prof. Dr. Naci Görür, dün Çanakkale'de meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İşte Görür'ün o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Gemlik depreminden sonra stres çok birikti!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yaşanan bu depremden sonra Bursa’da  haritalarda görünmeyen yeni bir fay hattının bulunduğu kaydedildi. Dün Gemlik'te meydana gelen depremden sonra akıllara beklenen İstanbul depremi geldi.

'Ben belediye başkanı olsam' diyen Naci Görür Gaziantep'i işaret etti! O fay hattında stres yüklendi...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  Gaziantep'e yakın olan fay hattının stres yüklendiğine vurgu yaparak ''Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım" ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Doğu Anadolu uyarısı: Stres artışının göstergesi!

Hakkari'de geçtiğimiz günlerde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yarattı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölge için açıklama yaptı ve stres artışına dikkat çekti. 

Hazine binasına deprem testi yapılacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binası için ODTÜ’den son rapor da kötü geldi. Personeli dört 4 ayrı kuruma dağıtılan Hazine’nin boş gökdeleninde deprem testi yapılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Prof. Dr. Naci Görür: "Malatya'daki depremin ardından stres yüklendi"

Malatya'nın Pütürge ilçesinde dün meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından değerlendirmeler yaptı. Görür, "Depremin bu yöreye büyük depremler sırasında stres yüklenmesiyle oluştuğu da söylenebilir" diye konuştu.

Prof. Dr. Üşümezsoy Bolu depremi sonrası asıl tehlikeli illeri açıkladı! Buralar stres yükleyen yerler!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, dün gece Bolu’da meydana gelen 4.2 şiddetindeki deprem sonrası asıl tehlikeli yerleri açıkladı.

Prof. Dr. Üşümezsoy'dan İstanbul açıklaması! Hem Çankırı hem Kastamonu sallandı: İstanbul'da yeni stres yaratır mı?

Prof. Şener Üşümezsoy, geçtiğimiz gün peş peşe meydana gelen Çankırı ve Kastamonu depremlerinin ardından, İstanbul depremi ile ilgili yeniden konuştu ve merak edilen soruları yanıtladı. İşte Üşümezsoy'un o açıklaması...

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika Malatya depremi açıklaması: Stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik!

Malatya'da 4,3 şiddetinde meydana gelen depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, Maraş'taki büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğiyle ilgili daha önce açıklama yaptığını anımsatarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...

Moodys stres testi yorumu Haberi

Moodys stres testi yorumu


Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Mood'ys, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) uyguladığı stres testinin Euro Bölgesi'ndeki bankaların dayanıklılığını gösterdiğini belirtti. 


Moody's tarafından yayımlanan raporda, ECB'nin Euro Bölgesi'nde bankacılık sektöründe güven ortamını sağlamasının biraz daha zaman alacağı ifade edildi. 


Stres testini geçemeyen bankaların da ileride sermaye açıklarını kapatabileceği kaydedilen raporda, "ECB'nin stres testi, Avro Bölgesi'ndeki bankaların dayanıklılığını gösteriyor" denildi. 


Raporda görüşlerine yer verilen Moody's Yönetim Direktörü Carola Schuler, ECB'nin stres testi sonuçlarının Avro Bölgesi'ndeki kreditörler için olumlu olduğunu belirtti. 


ECB'nin  bankacılık sektöründeki güven ortamını sağlamasının zaman alacağını dile getiren Schuler, çoğu bankanın testi zayıf marjlarla geçtiğini ifade...