27 / 04 / 2024

Moodys türkiye raporu

Moodys türkiye raporu

Kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s Türkiye’ nin notunun kısa vadede artma olasılığının olmadığını, kamu finansmanında denge bozulursa notun düşürülebileceğini belirtti. Moody’s 5 Aralık’ta notu değerlendirecek

Moodys: Türkiye'de 10 yılda önemli gelişmeler yaşandı!

Moody's'in Türkiye Başanalisti Banerji, "Devletin etkinliği, hukukun üstünlüğü ve yolsuzluk... Özellikle benzer başka ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'de son 10 yıl içinde bu alanlarda olumlu gelişmeler yaşandı" dedi.

Moody's'ten Türkiye değerlendirmesi!

Moody's'ten Türkiye değerlendirmes geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, cumhurbaşkanlığı seçiminin tek başına ülkenin kilit sorunlarını çözmeyeceğini belirterek, 2015 genel seçimlerinin de yakından izleneceğini bildirdi.

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Dünyaca ünlü dev banka açıkladı! Bank of Amerika'dan Türkiye raporu: Dolar beş ay sonra tam bu kadar olacak!

Bank of America tarafından yayınlanan bir rapora göre, Türkiye'deki ekonomik durum hakkında önemli tahminlerde bulunuldu. Rapora göre, 2023 yılı sonunda enflasyonun yüzde 58'e yükselmesi ve Mayıs 2024'te yüzde 65'e ulaşması bekleniyor. Ayrıca, dolar/TL kurunun yıl sonunda 31 TL olması öngörülüyor.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türkiye İMSAD Mayıs 2020 sektör raporu açıklandı!

‘Türkiye İMSAD Mayıs 2020 Sektör Raporu’na göre, inşaat sektörü 2020'ye hızlı başladı. İnşaat malzemeleri sanayisinin üretimi 3 ay üst üste artış gösterdi...

Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı!

Elazığ depremi sonrası bölgede incelemede bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı. Raporda, binalarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri ile birlikte ilkel yöntemlerle elle üretilmiş düşük kalitede beton çeliği kullanıldığı yer aldı...

Türkiye İMSAD 'Ekim 2019 Sektör Raporu' açıklandı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Ekim 2019 Sektör Raporu’na göre, toparlanma eğiliminin sürdüğü Ekim ayında mevcut inşaat işleri seviyesi bir önceki aya göre 2,7 puan daha arttı...

Türkiye İMSAD Ağustos 2019 Sektör Raporu açıklandı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı...

Avrupa'da en fazla AVM Türkiye'de açıldı!

Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu'na göre, Avrupa'da en fazla AVM Türkiye'de açıldı. En yüksek arz konusunda başı 525 bin metrekareyle Türkiye çekti.

Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

"Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu”nun 2018 sonuçları açıklandı, rapora göre Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

Türkiye İMSAD Haziran 2019 sektör raporu açıklandı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı...

Türkiye’deki milyoner sayısı 2023’e kadar yüzde 3 artacak!

Londra merkezli Türk kökenli gayrimenkul danışmanlık markası GRED’in iş ortağı Knight Frank, Türk gayrimenkul pazarından bilgilerin de yer aldığı 2019 Servet Raporu’nu Türkiye’de ilk kez açıkladı...

Moodys türkiye raporu Haberi

Moodys türkiye raporu

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin dış faktör kaynaklı risklere karşı kırılgan olduğunu açıkladı. Türkiye’nin notunun kısa vadede artmasının olası olmadığını vurgulayan Moody’s analisti Alpona Banerji, kamu finansmanında dengenin bozulmasının notu aşağı çekeceğini belirtti.


Moody’s’in dün Türkiye temalı konferansında konuşan Moody’s analisti Alpona Banerji Türkiye’nin ekonomi ve mali alanda görece güçlü konumuna karşılık dış faktörler kaynaklı risklere karşı kırılganlığının yüksek olduğunu ve kredi notunun kısa vadede artmasının olası olmadığını söyledi.


Büyüme var ama yavaşlama da var


Moody’s Türkiye Başanalisti Banerji şöyle konuştu: “Türkiye, büyük  dış dengesizliklerle karşı karşıya kalmaya devam eder ve dış finansman ile  ödemeler dengesi baskılarına  maruz kalmayı sürdürürse, kredi notunun  yukarı çıkma ihtimali daha az. Ancak, eğer Türkiye’deki iç ve jeopolitik  gerilimler  azalır, yatırımcının ekonomiye güveni artar ve ülkenin dış...