05 / 05 / 2024

Mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır

Mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır

Mortgage sistemi krediyle ev alacak vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır?

ABD'de mortgage faizleri yine arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği'nin yaptığı ipotek başvuru araştırmasına göre, ülkede geçen hafta mortgage başvurularında düşüş devam ederken 30 yıllık mortgage faiz oranı önceki üç hafta görülen 33 baz puan artışa, 5 baz puan daha ekleyerek, yüzde 7,29 seviyelerine çıktı. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışı başladı! 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışı yapacağını duyurdu. Buna göre 48 şehirde 1.140 arsayı ödeme kolaylıkları ile satışa sunan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, başvuruların başladığını açıkladı. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı hangi illerde arsa satışı yapacak ve şartlar neler?

Amerika'da mortgage başvurularında düşüş yaşandı! 

ABD'de mortgage başvurularında düşüş üst üste olacak şekilde üçüncü haftaya kadar taşınmış oldu. Buna göre, 30 senelik faiz hafif aşağı geldi ve üst üste dördüncü haftasında da yüzde 7 seviyesinin altına kaldığı kaydedildi. 

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resi verilere göre ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,93'e indi, ülkede mortgage başvuruları yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

Amerika'da mortgage faizleri yüzde 7'ye kadar yaklaştı ve başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz miktarı yüzde 6,97'ye yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 1,6 kadar düşüş yaşadı. Aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,37'den yüzde 6,49'a kadar çıkmış oldu.

ABD'de mortgage başvuruları artışını sürdürdü!

Amerika'da mortgage başvuruları önceki hafta başladığı yükseliş trendini, geçen hafta da devam ettirmiş oldu. Buna göre, 30 senelik faiz bir aylık aranın ardından da yeniden yüzde 7 seviyesinin altına kadar gelmiş oldu.

ABD'de mortgage başvuruları geçen haftaya oranla yükselişte!

Amerika'da yapılan ve 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) olarak bilinen  ortalama faiz oranı geçen haftaya oranla yüzde 7,02'ye düşerken, mortgage başvuruları da yüzde 9,7 yükseliş yaşadığı kaydedildi.

ABD'de mortgage başvuruları üst üste üçüncü haftasında da düştü!

ABD Mortgage Bankalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre ülkede mortgage başvuruları üst üste 3. haftasında da düşüş gösterdi.

ABD mortgage faizi iki ay sonra yeniden yükseldi 

Amerika'da mortgage başvuruları 16 Şubat ile sona eren bir haftalık dönem ile düşüşünü hızlandırarak devam ettirirken, 30 senelik faiz iki ay sonra yeniden yüzde 7 seviyesinin üzerine çıktığı kaydedildi. 

ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesinde!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan detaylara göre ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesine çıkarken mortgage başvuruları ise gerileme gösterdi.

ABD'de mortgage başvurularında düşüş!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre ülkede mortgage başvuruları 26 Ocak 2024 tarihi ile sona eren bir haftalık dönemde düşüş gösterirken, 30 yıllık faiz oranında ise herhangi bir değişiklik olmadı.

Amerika'da mortgage başvuruları yükselişini devam ettiriyor

ABD'de mortgage başvuruları 19 Ocak ile sona eren yılın üçüncü haftasında da ilk iki haftada olduğu gibi artış gösterdi; 30 senelik faiz bir miktarı arttığı kaydedildi.

ABD'de mortgage başvuruları yükselmeye devam ediyor!

ABD'de mortgage başvuruları 12 Ocak ile biten yılın ikinci haftasında da ilk haftada olduğu gibi yükselmeye devam ediyor.

Mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır Haberi

Mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır

Konut kredisi faizlerindeki düşüş eğilimi devam ederken, krediyle konut alacak vatandaşlar da güncel faiz oranlarını merak ediyor. 

Kredipazarı'ndan edindiğimiz bilgilere göre, Ağustos ayı başında Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın ortak uygulamaya başladığı yüzde 0.99 faizli konut kredisi kampanyasının ardından özel bankalarda konut kredisi faiz oranlarını indirdi. Peki krediyle ev alacak vatandaşların merak ettiği mortgage sistemi nedir? Mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır?

Mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır?

Mortgage verirken her banka değişik kriter kullanır. Bir bankanın onay vermediği mortgage başvurusuna diğer bir banka onay verebilir, çünkü her bankanın almak istediği risk profili değişiktir. Ancak hemen hemen tüm bankalar hem sizin kredi özgeçmişinizde, hem de almak istediğiniz taşınmaz malda aşağıdaki ortak özellikleri arıyor.

Kişinin kredi özgeçmişi. Mortgage almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülür....