11 / 05 / 2024

mortgage oranları 2013

mortgage oranları 2013

Konut kredisi faiz oranları 120 ay vadelendirmede yüzde 0,73'ten başlıyor ve yüzde 0,98'e kadar yükseliyor. 10 yıl vadede en düşük faiz oranı Türkiye Finans'a ait...

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resi verilere göre ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,93'e indi, ülkede mortgage başvuruları yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında yaşanan gerileme, mortgage oranlarındaki düşüşün talebi desteklemesinin bir sonucu olarak geçtiğimiz ay hafifleme işaretleri göstermişti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Mortgage oranlarının düşmesi konut inşaatını 7 ayın en yüksek seviyesine taşıdı!

Freddie Mac son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage oranlarında önemli bir düşüş olduğunu ve bunun da yeni konut inşaatlarının Mayıs'tan bu yana en yüksek noktaya ulaşmasına neden olduğunu kaydetti.

Freddie Mac 30 yıllık mortgage oranlarının yüzde 7,29'a düştüğünü açıkladı!

ABD konut piyasasındaki ihtiyatlı iyimser havanın ortasında Freddie Mac, 30 senelik sabit oranlı mortgage (FRM) için ortalama oranın yüzde 7.29'a gerilediğini açıkladı.

ABD'de mortgage faizleri düşerken, başvurularda yükseldi

Amerika'da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 7,61'e düşerken, mortgage için yapılan başvurularda artış olduğu açıklandı. Mortgage başvuruları ile ilgili haberin ayrıntıları...

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

ABD'de mortgage başvuruları son 27 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mortgage (konut kredisi) başvuruları, mortgage faiz oranlarındaki gerilemelere rağmen geçen hafta 1996 yılının Aralık ayından bu yana kaydedilmiş olan en düşük seviyelere indi.

İngiltere'deki yükselen mortgage oranları tam 7,5 milyon haneyi etkileyebilir!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere'de mortgage (konut kredisi) faiz oranlarının hızla artacağı ve 2026'ye kadar yıllık 15,8 milyar sterlin ek maliyet oluşturarak 7,5 milyon haneyi etkilemesi öngörülüyor.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

Konut Fiyat Endeksi artışta! İşte bir evin ortalama fiyatı

Konut Fiyat Endeksi KFE, bir ülkedeki konut piyasasının genel sağlığını ölçmek için birkaç farklı göstergeyi bir araya getirir. Bu göstergeler arasında konut satışları, fiyat artışları, inşaat aktivitesi ve mortgage oranları gibi veriler yer alır. Bu bağlı Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksi (KFE) O

mortgage oranları 2013 Haberi

mortgage oranları 2013

Konut kredisi faiz oranlarında yeni bir güncellenme yaşandı. 10 yıl vadeli konut kredisi faiz oranlarında geçtiğimiz hafta DD Mortgage'ın oranı yüzde 0,73'tü bu hafta ise yüzde 0,81'e yükseldi. Türkiye Finans ise geçen haftaki faiz oranıyla aynı kaldı ve yine müşterilerine yüzde 0,73'lük oran sunuyor.


Geçtiğimiz hafta 120 ay vadeli konut kredisi faiz oranları Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası'nda yüzde 0,76'ydı. Yapı Kredi'de bir değişiklik yaşanmazken Garanti Bankası'nın konut kredisi faiz oranı yüzde 0,85'e kadar yükseldi.   


ING Bank, Akbank ve Finansbank kredi faiz oranı değişmeyen bankalardan... ING Bankası'nın yüzde 0,79'ken 120 ay vadede konut kredisi faiz oranı Akbank ve Finansbank'ta ise yüzde 0,80. 


Geçtiğimiz haftaya göre 10 yıl taksitlendirmede konut kredisi faiz oranı değişmeyen bankalardan Halkbank, Kuveyt Türk ve Şekerbank'ın faiz...