27 / 04 / 2024

Muhtasar beyanname nasıl düzenlenir

Muhtasar beyanname nasıl düzenlenir

Muhtasar beyanname ile, iş verenler veya vergi tevkifatı yapan diğer kimseler tarafından kesilen vergilerin matrahları ile birlikte, toplu olarak vergi dairesine bildiriliyor. Peki, muhtasar beyanname nasıl doldurulur?

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Emlak beyannamesi e devletten nasıl verilir?

Gayrimenkul satın alanlar, ilçe belediyelerine emlak beyannamesi vermekle mükellef oluyor. Beyanname e devlet üzerinden online bir şekilde verilebiliyor. Peki, emlak beyannamesi e devletten nasıl verilir?

Hisseli konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için beyanname dönemi başladı. Peki hisseli konut sahipleri ne yapacak? Hisseli konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Değerli konut için vergi nasıl ödenecek?

Değerli Konut Vergisi kapsamına giren yaklaşık olarak 150 bin konut bulunuyor. Değeri ne olursa olsun tek konut vergiden muaf oluyor. Birden fazla evi olanlar 20 Şubat tarihine kadar beyanname verecek. Peki konutunuzun bu vergiye tabi olup olmadığını nasıl öğrenirsiniz, nasıl beyanname verirsiniz?

Miras kalan konutun vergisi nasıl verilir?

Veraset ve İntikal Vergisini ödemek için miras kalan ev, araba, hisse senedi gibi mal mülk için vergi dairesine beyanname vermek gerekli. Peki miras kalan konutun vergisi nasıl verilir?

Değer artış kazancı vergisi 2018 nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi için beyanname dönemi 26 Mart, ilk taksit ödeme dönemi ise 31 Mart akşamına kadar devam ediyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2018 nasıl hesaplanır?

İşyerini kiraya verenler nasıl vergilendiriliyor?

İşyerini kiraya veren mal sahiplerinin elde ettiği kira gelirleri için beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, işyerini kiraya verenler nasıl vergilendiriliyor?

Kira geliri nasıl beyan edilecek?

2018 yılı kira gelir vergisi beyanname verme ve ilk taksit ödeme dönemi dün başladı. Peki, kira geliri nasıl beyan edilecek? Kira geliri ne zamana kadar beyan edilebilecek?

5 soruda emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul satın alan kimseler, emlak vergisi mükellefi olarak öncelikle beyanname vermekle mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir? Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Ev kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir vergisi dönemi Mart ayında başladı. İstisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, ev kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir? İşte yanıtı..

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Bu beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. Peki, kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Muhtasar beyanname nasıl düzenlenir Haberi

Muhtasar beyanname nasıl düzenlenir

Muhtasar beyanname nasıl doldurulur?

Muhtasar beyanname, iş verenler veya vergi tevkifatı yapan diğer kimseler tarafından kesilen vergilerin matrahları  ile birlikte, toplu olarak vergi dairesine bildirilmesine mahsustur.


Gelir Vergisi beyanları arasında bulunan muhtasar beyanname;stopaj usulü vergilendirme söz konusu oluyor. Stopaj usulünde vergi asıl borçludan değil, vergi sorumlusundan talep ediliyor. 


Muhtasar beyanname nasıl düzenlenir?

Muhtasar Beyannamenin İçeriği: GVK madde 99’a göre muhtasar beyannamede aşağıdaki bilgilerin gösterilmesi gerekir:


1- Tevkifat yapanın adı ve soyadı veya ünvanı ile adresi;


2- Muhtasar beyannamenin ilgili bulunduğu ay veya aylar,


3- Aylık ücret bordrolarının icmali,

- Hizmet erbabının sayısı,

- Hizmet erbabına verilen ücretler tutarı,

- Ücretlerden yapılan vergi tevkifatının (vergi kesintisi) tutarı (Üç aylık muhtasar beyannamelerde her aya ait bordronun icmali ayrı gösterilir),


4- Vergi tevkifatına tabi diğer ödemeler,

- İstihkak sahibinin (ödeme yapılan kişi) adı ve...