05 / 05 / 2024

mükelleflere denetim

mükelleflere denetim

Gelir İdaresi Başkanı Bayrakdar, gıda, temizlik malzemesi, tıbbi ve hijyen malzemelerinin satışı gibi alanlarda faaliyette bulunan 12 binden fazla mükellef nezdinde haksız fiyat artışı ve stokçuluk konularında denetim yaptıklarını söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası: Yapı denetim mühendisleri kamu görevlisi sayılsın!

TMMOB İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, yapı denetim mühendislerinin yaşadığı şiddet olaylarının arttığını dile getirerek, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Vergi dairelerinin yükü azalacak! Dijital vergi dairesi devreye giriyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm vergisel işlemlerin elektronik ortamda tek çatı altında birleştirilerek mükelleflere sunulacağı dijital vergi dairesini devreye sokacaklarını söyledi.

Depremde ruhsatlı binalardaki yıkım yapım ve denetim hatalarını işaret ediyor! 

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, imarlı bölgelerdeki ruhsatlı binalarda meydana gelen yıkımların, yapım ve ruhsatlandırma aşamalarında hataları işaret ettiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

106 bin mükellef riskli kabul edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki veri analitiği çalışmaları kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren mükelleflere yönelik yapılan son incelemede, 372 bin 592 mükelleften 106 bin 821'i belirlenen maddelerin ihlali nedeniyle riskli bulundu.

Devlete 5 ayda 1 milyar liralık zarar

Sahte fatura düzenleyen ve 1 milyar liralık kamu zararına neden olan 39 bayi ve bu bayilerden sahte fatura kullanan mükelleflere Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi'nce operasyon yapıldı.

Varlık barışından yararlanma süresi 30 Haziran'da sona eriyor!

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Emre Özerçen, mükelleflere herhangi bir mali yükümlülük getirmeden işletmelerinin mali yapısını düzenleme imkanı sağlayan varlık barışı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte o açıklamalar...

Gelir İdaresi Başkanlığın’dan son uyarı geldi. Tarih belli oldu

Gelir İdaresi Başkanlığın’dan yapılan açıklamaya göre 2022 yılı Ocak-Şubat-Mart ayı için gerekli gelir beyannamesi ve bu beyannameler ışığında ödenmesi gereken vergiler için son işlem tarihi 20 Mayıs tarihine uzatıldı. Mükelleflere son çağrı Gelir İdaresi'nin internet sitesinden yapıldı.

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Demirbaş tarafından kuruldu.

Mç Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Mç Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi  Gaziosmanpaşa’da  50 bin TL sermaye bedeli  ile  Çetin Çiçek  tarafından kuruldu.

Erdoğan Toprak'tan Maliyeden yollanan kira geliri mektubuna tepki!

CHP Genel Başkan Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, bakanlığın kira geliri elde ettiğini öngördüğü mükelleflere yolladığı mektuplara tepki gösterdi.

Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önem taşıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren Bingöl depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önem taşıyor" dedi.

mükelleflere denetim Haberi

mükelleflere denetim

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Bekir Bayrakdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GİB'in yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) fırsat bilip haksız fiyat artışı yapanlarla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Salgını fırsata çevirmek isteyen; bazı gıda maddeleri, hijyen ürünleri ile tıbbi malzemeler gibi ürünlerde haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapanları Gelir İdaresi olarak yakından takip ettiklerine işaret eden Bayrakdar, mükelleflerin etkin takip edilmesi amacıyla Vergi İletişim Merkezi'nde yeni bir ihbar hattı (189) kurduklarını belirtti.

Bayrakdar, kurumsal web sayfaları "gib.gov.tr"den erişilebilecek şekilde "Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk İhbar Bildirimi" menüsünü de devreye soktuklarını kaydetti.

"Usulsüzlük cezası kestik ve işlem yaptık"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bayrakdar, bu kanallar aracılığıyla yaklaşık 8 bin 500 ihbar aldıklarını, vergi daireleri tarafından 4 binden fazla mükellefin de bu kapsamda...